Χρηματιστήριο Αθηνών: Το ομόλογο της Πειραιώς και οι εκλογές συντηρούν το θετικό κλίμα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Το ομόλογο της Πειραιώς και οι εκλογές συντηρούν το θετικό κλίμα

Σε μια κακή συνεδρίαση αρχικά στην Ευρώπη, η Ελλάδα διαφοροποιήθηκε - Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 836,84 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,79%

vhros
Το ομόλογο που είναι έτοιμη να εκδώσει η Πειραιώς, αλλά και οι εκλογικές προσδοκίες συντηρούν το θετικό κλίμα στην Αθήνα, η οποία έφθασε στα πρόθυρα των 840 μονάδων.

Σε μια κακή συνεδρίαση αρχικά στην Ευρώπη, η ελληνική αγορά διαφοροποιήθηκε τόσο με blue chips, όσο και με την ΔΕΗ και την Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 836,84 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,79%.
Η προοπτική προσφυγής της Πειραιώς στις αγορές θα αποτελέσει ένα πολύ καλό τεστ καθώς θα αξιολογήσει και τη νέα κατάσταση στην τράπεζα ( συμφωνία με την Intrum ). Θα αποτελεί παράλληλα μια εδραίωση της εμπιστοσύνης, καθώς η εν λόγω τράπεζα παραμένει ακόμη σε φθηνά επίπεδα τιμών.

Μια ημέρα μετά τη νέα επικράτηση της ΝΔ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι ξένοι επενδυτές συνέχισαν τις αγορές, όπως υποδεικνύει άλλωστε και ο τζίρος των 137 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, εκτός απο τράπεζες διακινήθηκαν και πακέτα σε Μπέλα, Μυτιληναίο ,ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Ράλι 11,80% για την μετοχή της ΔΕΗ στα 2,226 ευρώ. Κέρδη 3,25% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,984 ευρώ – καθώς η διοίκηση είναι έτοιμη να απευθυνθεί στις αγορές για να αντλήσει κεφάλαια Tier II έως και 500 εκατ.ευρώ.

Κλείσιμο
Κέρδη 3,14% για την Μπέλα στα 16,40 ευρώ. Με άνοδο 2,41% ο Μυτιληναίος στα 10 ευρώ. Ράλι 5,61% στην Cenergy στα 1,394 ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 137 εκατ.ευρώ εκ των οποίων τα 13 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης