Γλιτώνουν το «χαράτσι» αλληλεγγύης στα αναδρομικά τους 400.000 ένστολοι

Γλιτώνουν το «χαράτσι» αλληλεγγύης στα αναδρομικά τους 400.000 ένστολοι

Ρύθμιση της τελευταίας στιγμής από το υπουργείο Οικονομικών – Απαλλάσσονται από την Εισφορά Αλληλεγγύης για τα αναδρομικά που έλαβαν τον Δεκέμβριο

enstoloi
Δεν πρόλαβαν να ανοίξει το Τaxisnet για να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2018 και το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να «φρενάρει» την υποβολή δηλώσεων Ε1 από τους ένστολους, διαρρέοντας την πληροφορία ότι ετοιμάζεται να καταθέσει ρύθμιση στη Βουλή, με την οποία θα τους απαλλάσσει από Εισφορά Αλληλεγγύης για τα αναδρομικά που έλαβαν τον Δεκέμβριο του 2018 και θα την πλήρωναν με το φετινό εκκαθαριστικό.

Αν κάποιος ένστολος δηλαδή, είχε καταθέσει από χθες ήδη την φορολογική του δήλωση –ή την καταθέσει πριν ψηφιστεί η νέα ρύθμιση- θα έβλεπε στο εκκαθαριστικό του ότι επιβαρύνεται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα αναδρομικά που εισέπραξαν τον Δεκέμβριο.

Το «δώρο» της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση, αφορά περίπου 400.000 εν ενεργεία και συνταξιούχους του Δημοσίου. Προβλέπει ότι η φορολογική υποχρέωση για τα αναδρομικά που πήραν εξαντλήθηκε με την παρακράτηση 20% που έγινε κατά την καταβολή των αναδρομικών.

Το θέμα της «διπλής» φορολόγησης είχε επισημανθεί από τον Δεκέμβριο ήδη με ρεπορτάζ, αλλά μετά από τρεις μήνες σιγής στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισαν να μπουν στη διαδικασία να απαλλάξουν το νόμο.

Εξακολουθεί όμως η κυβέρνηση να σιωπά για το τι θα γίνει με τα λάθη που έχουν διαπιστωθεί στο ύψος των αναδρομικών που κατεβλήθησαν στους δικαιούχους, με συνέπεια σε κάποιες περιπτώσεις να ζητούνται και λεφτά πίσω από πρόσωπα που εισέπραξαν παραπάνω χρήματα, χωρίς να έχει κινηθεί αντίστοιχα διαδικασία καταβολής επιπλέον ποσόν σε όσα τυχόν έλαβαν λιγότερα από όσα δικαιούντο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης