Μισή αποκατάσταση με κουτσουρεμένα αναδρομικά για τα ειδικά μισθολόγια

tsipras_arthronew2

Η «αποκατάσταση μισθών» περιορίζεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 -  «Αποσπασματική αποκατάσταση που μας βρίσκει αντίθετους» λέει στο ΘΕΜΑ 104,6 εκπρόσωπος των αποστράτων στρατού - Μητρόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Καταργούν τη νομολογία για τα δώρα!

Αντιδράσεις προκαλεί η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή για τα αναδρομικά σε ένστολους δικαστικούς (πέραν όσων είχαν ήδη δοθεί το 2014) και στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι πανεπιστημιακοί, οι γιατροί του ΕΣΥ και τα μέλη των κρατικών ορχηστρών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Τα αναδρομικά δίνονται σε εφαρμογή αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν με το νόμο 4093/2012, από την 1η-8-2012 σε βασικούς μισθούς και επιδόματα που καταβάλλονταν βάσει ειδικών μισθολογίων.

Ωστόσο, η «αποκατάσταση μισθών» που ευαγγελίζεται τα αναδρομικά που θα καταβάλει η κυβέρνηση με την τροπολογία που κατέθεσε, περιορίζεται τελικά στην περίοδο 1η-8-2012 έως την 31η-12-2016 για τους ενστόλους, από την 1η-1-2015 έως την 31η-12-2016 για τους πανεπιστημιακούς, τους καθηγητές ΤΕΙ, τους ερευνητές και τους μουσικούς των Κρατικών Ορχηστρών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην περίοδο 13-11-2014 έως 31-12-2016 για τους ιατρούς ΕΣΥ.

Η τροπολογία προβλέπει την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών στους συνταξιούχους, για περιόδους αντίστοιχες που θα τις λάβουν και οι εν ενεργεία. Δηλαδή τα αναδρομικά θα καλύπτουν:

- την περίοδο από την 1η-8-2012 έως την 31η-12-2016 για τους αποστράτους

- την περίοδο από την 1η-1-2015 έως την 31η-12-2016 για τους συνταξιούχους πανεπιστημιακούς, καθηγητές ΤΕΙ, ερευνητές και μουσικούς κρατικών ορχηστρών

- την περίοδο από την 13η-11-2014 έως την 31η-12-2016 για τους συνταξιούχους ιατρούς του ΕΣΥ

- την περίοδο από την 1η-8-2012 έως την 30η-6-2014 για τους συνταξιούχους δικαστικούς και τους συνταξιούχους του ΝΣΚ.

Για κοροϊδία έκανε λόγο ο ο πρόεδρος των Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Βασίλης Ροζής που μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Είναι ένα επίδομα γιατί δεν επανυπολογίζονται οι συντάξεις μας και δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας» τόνισε ο κ. Ροζής κάνοντας λόγο για «αποσπασματική αποκατάσταση που μας βρίσκει αντίθετους γιατί δεν εφαρμόζει τη νομιμότητα που μας είχαν υποσχεθεί».

Μια διαφορετική διάσταση έδωσε εντωμεταξύ ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος μιλώντας, επίσης, στο ΘΕΜΑ 104,6 υποστήριξε ότι πίσω από την τροπολογία η κυβέρνηση στοχεύει να καταργήσει τη νομολογία των δικαστηρίων για τα δώρα και ταυτόχρονα επιδιώκει να νομιμοποίησει το νόμο Κατρούγκαλου ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε δικαστική βάσανο στα ανώτατα δικαστήρια.

«Το άρθρο 6 που αναφέρεται στην μισθολογική αναπροσαρμογή είναι ο Δούρειος Ίππος καθώς εμμέσως πλην σαφώς καταργεί τα δώρα και καταλύει τις αποφάσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

ΤΕΛΑΜΩΝ

Ο ΤΣΙΠΡΟΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΡΓΗΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣτΕ . ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ..

Αλεξη+Πάνο σας αγαπάμε!

οι στρατιωτικοί κάνουμε το δισκολότερο επάγκελμα και θέλουμε σοβαρούς μιστούς. δεν μπορεί να περνουμε τα ίδια λεφτα με τους ξεκούραστους δάσκαλους και τους λουφατζίδες ΔΥ

ΑΛΕΞΗΣ

ήταν δίκαιο και έγινε πράξη

Ο ΑΘΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕ, ΟΥΤΕ ΒΙΩΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΘΕΟ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΘΕΪΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, (ΔΙΟΤΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ), ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΥΛΟΓΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΞΩΚΛΗΣΙΑ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΣΚΗΤΕΣ ΕΝ ΖΩΗ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, Ε, ΟΧΙ .! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ...!!! ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟΣ - ΚΙ ΟΧΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.!

Λούλης

Ναι. Εσύ που τα πιστεύεις αυτά, εσύ να τα πληρώνεις κιόλας. Εγώ που δεν πιστεύω τίποτα, δεν είμαι υποχρεωμένος να σου πληρώνω εκκλησίες και παπάδες.

τσιπρασ και ραμα κανουν σχεδια χωρισ το νοικοκυρη.....

εγραφε....... Αθάνατος!!!

Υπήρχαν Έλληνες αξιωματικοί στους Βουλιαράτες την 28η Οκτωβρίου οι οποίοι

μπορούσαν να επέμβουν από την πρώτη στιγμή για την αποσόβηση του επεισοδίου και δεν το έκαναν;;;;;;______ μπορούσαν να επέμβουν από την πρώτη στιγμή για την αποσόβηση του επεισοδίου και δεν το έκαναν; -Ζητήσατε να διερευνηθούν οι απειλές κατά του Κωνσταντίνου Κατσίφα από Αλβανό αστυνομικό ο οποίος μετά το περιστατικό έχει εξαφανιστεί από την περιοχή; -Ζητήσατε να μάθετε αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών πριν ξαναβρεθεί στο αλβανικό αστυνομικό σώμα; -Ζητήσατε να γίνει αυτοψία από στελέχος της ΕΛΑΣ στο σημείο του φόνου; -Λάβατε καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες; -Ζητήσατε να εξετάσετε το όπλο του Κωνσταντίνου; -Ζητήσατε να εξεταστεί το ιστορικό των επικοινωνιών του Κωνσταντίνου; -Ζητήσατε να εξεταστεί το ιστορικό των επικοινωνιών του αστυνομικού που προκάλεσε το περιστατικό;

Ο Κύριος Καραγιαννίδης, δεν έχει καμία ευαισθησία απέναντι στα fakenewsτης Ελληνικής Αστυνομίας,

Στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας μοναδικό υπεύθυνο για τις διαρροές οι οποίες προσέβαλλαν την μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα στείλαμε επιστολή ζητώντας απαντήσεις για τον λόγο που αυτές έγιναν. Πλέον είμαστε πεπεισμένοι πως στόχευαν να καλύψουν την μη επιτέλεση του έργου του στην υπόθεση. Η Ελλάδα και η Αλβανία έχουν υπογράψει συμφωνία που επιτρέπει στην ΕΛΑΣ να στείλει υψηλόβαθμο αξιωματικό να συμμετέχει εξ’ ίσου στις έρευνες. Αυτό δεν έγινε ποτέ παρά μόνο αφού είχε ολοκληρωθεί η έρευνα από την αλβανική πλευρά, μετέβη αξιωματικός της ΕΛΑΣ για να παραλάβει το σχετικό πόρισμα. Γιατί κύριε Ανδρικόπουλε; -Γιατί ψευδώς διαρρεύσατε ότι το συμβάν δεν σχετίζεται με σημαίες;

10 μέρες, ο Ελληνισμός σε ρόλο Αντιγόνης περίμενε την άδεια να θάψει τον αδερφό του.

Νότια Αλβανία – Βόρειος Ήπειρος Όταν πολιτεύεσαι με ιδεοληψίες δεν μπορεί παρά να καταθέτεις ιδεοληπτικές ασυναρτησίες. Ο όρος Βόρειος Ήπειρος είναι απόλυτα δόκιμος, γεωγραφικός προσδιορισμός αποδεκτός στις δύο πλευρές των συνόρων μέχρι πριν λίγες δεκαετίες. Κανένα αλυτρωτικό στοιχείο δεν περιέχει. Μέχρι το 1945 και την τελευταία φορά που το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου τέθηκε σε διεθνές συνέδριο (Παρίσι), η ορολογία αυτή γινόταν αποδεκτή επισήμως από όλες τις πλευρές. Στην Ελλάδα, εξοστρακίστηκε κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών με την οποία χρόνια τώρα προσπαθούμε να κατανοήσουμε γιατί συντάσσεται η αριστερά. Ο ίδιος ο Ζαχαριάδης, τον Ιούνιο του 1945 είχε δηλώσει πως αν η πλειοψηφία το απεφάσιζε, θα υποστήριζε την «στρατιωτική κατάληψη της Βορείου Ηπείρου» και όχι της Νότιας Αλβανίας.

Απάντηση στον Νίκο Φίλη, τον Χρήστο Καραγιαννίδη. Ποιος δημιουργεί και διαδίδει τα fakenews

-Δικαίωμα ανάρτησης σημαίας: Ο πρώην Υπουργός παιδείας της χώρας μας, δεν γνωρίζει ότι στην Αλβανία υπάρχει διεθνώς αναγνωρισμένη Εθνική Ελληνική Μειονότητα της οποίας το δικαίωμα να αναρτά ελληνικές σημαίες προστατεύεται από την αλβανική νομοθεσία. Αγνοεί ότι επί χρόνια στους «αναγνωρισμένους» (από το κομμουνιστικό καθεστώς) μειονοτικούς δήμους η ελληνική σημαία αναρτάται ακόμη και σε δημόσια κτήρια. Αλλά ακόμη και αν τα αγνοεί όλα αυτά, ο κύριος Φίλης, θεωρεί ότι σε οποιαδήποτε χώρα μπορεί να απαγορεύεται σε πολίτες να αναρτούν σημαίες άλλης χώρας.

Και

ο Σαμαράς τότε στους Δ.Υ είχε κοιτάξει να δώσει ...πρώτα πρώτα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης