Cosco: Προσφεύγει στη διαιτησία για τη μη έγκριση του master plan για τον ΟΛΠ

4580107

Συνολικά, οι επενδύσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει η Cosco ανέρχονται στο ποσό των περίπου 580 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 293,7 εκατ. ευρώ είναι οι υποχρεωτικές

Έντονη δυσαρεστημένη είναι η Cosco από την τροπή που παίρνει η υπόθεση της έγκρισης του master plan του ΟΛΠ.

Όπως διαφαίνεται η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), που συνεδριάζει από το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας και εξετάζει το master plan του αναμένεται να δώσει την έγκριση για την υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων στο λιμάνι από την Cosco .

Επενδύσεις οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2021, προκειμένου να μεταβιβασθεί στον κινεζικό κολοσσό Cosco και το υπόλοιπο 16% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, εκτός από το 51% που απέκτησε το 2016.

Συνολικά, οι επενδύσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει η Cosco ανέρχονται στο ποσό των περίπου 580 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 293,7 εκατ. ευρώ είναι οι υποχρεωτικές.

Το www.newmoney.gr επικοινώνησε με στελέχη του ΟΛΠ τα οποία εκφράζουν την μεγάλη δυσαρέσκεια του επενδυτή διότι διαφαίνεται ότι δεν θα εγκριθεί όλο το επενδυτικό πρόγραμμα.

«Είναι λυπηρό το φαινόμενο , σε εποχές που η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις και ζεστό χρήμα να μην προχωρούν τα επενδυτικά σχέδια του ΟΛΠ που θα δώσουν ζεστό χρήμα και θα τονώσουν την οικονομία. Επικρατούν λογικές παλαιότερων χρόνων» δήλωσαν για να προσθέσουν:

«Η διοίκηση του ΟΛΠ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη γιατί φαίνεται ότι δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση.»

ΣΧΟΛΙΑ

flint

δεν παμε πουθενα...

soros

Μέχρι εδώ οι επενδύσεις σας! Αυτό θα λέμε την προεκλογική περίοδο οτι σας σταματήσαμε ωστε να μην κάνετε ολο το λιμάνι ιδιωτικό! ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xrhmatistirio

Ως «μητέρα» των μαχών χαρακτηρίζουν την 29η Μαρτίου οι αγοραστές των ελληνικών τραπεζών καθώς εκείνη την ημερομηνία περιμένουν να ενταθούν οι ανοικτές πωλήσεις από τους short επενδυτών, μια ημέρα μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των τραπεζών (Alpha bank, Eθνική).

stathaksi-new1

Aπορρίπτει την κριτική περί καθυστερήσεων στον τομέα της έρευνας για υδρογονάνθρακες και προαναγγέλλει την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης για τις θαλάσσιες περιοχές «Ιόνιο» και «οικόπεδο 1»

1
5c3b7241c8147020bd6effcc037bf79f_XL

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι ένα ποσοστό 66% των τουριστών έρχεται στη χώρα μας αεροπορικώς, τα πλάνα των αεροπορικών για τη θερινή σεζόν δίνουν τον τόνο για το πώς θα κινηθεί η κίνηση το καλοκαίρι.

21115001aca6fca17023f8a04ef816d8_XL

Από όλους του τομείς της ναυτιλίας  όσο αφορά τους τύπους των πλοίων, τα LNG που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι εκείνα που έχουν προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον των ελλήνων πλοιοκτητών. Για τον λόγο αυτό έχουν αυξηθεί από οκτώ που ήταν το 2017 στις 13 στα τέλη του 2018, σύμφωνα με την έρευνα της Petrofin.

tsakala

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο και παρουσιάζεται αποφασισμένη να επιμείνει στη βάση της συμφωνίας που είχε με τις τράπεζες - Οι επαφές κυβέρνησης - δανειστών για το νέο πλαίσιο ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και θα συνεχιστούν μέχρι το ΕuroWorking Group της 25ης Μαρτίου