Στην Αθήνα πάλι η τρόικα - Οι τράπεζες στο μικροσκόπιο

Στην Αθήνα πάλι η τρόικα - Οι τράπεζες στο μικροσκόπιο

Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η αλλαγή του νόμου για τις διοικήσεις των τραπεζών, η επίσπευση δικαστικών αποφάσεων και η προστασία της πρώτης κατοικίας θα συζητηθούν με την κυβέρνηση

daneistes-troika-ena
Στην Αθήνα βρίσκονται οι εκπρόσωποι της τρόικας για σειρά επαφών με τις ελληνικές Αρχές, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου «ενισχυμένης εποπτείας» της ελληνικής οικονομίας. Την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες ξεκινάει το Eurogroup, χωρίς όμως να είναι η Ελλάδα μέρος της συζήτησης.

Κύριο θέμα για τα κλιμάκια των δανειστών είναι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και ιδιαίτερα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Παράλληλα, μια σειρά επιμέρους θεμάτων θα απασχολήσει τις δύο πλευρές, όπως η αλλαγή του νόμου για τις διοικήσεις των τραπεζών, η επίσπευση δικαστικών αποφάσεων και η προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση το κυπριακό μοντέλο.

Η παραμονή της τρόικας θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή ενώ αύριο Τρίτη αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση των εκπροσώπων με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η επίσκεψη των δανειστών αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας, αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η δημοσίευση μιας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 27 Φεβρουαρίου, σημειώνοντας τις μακροοικονομικές ανισορροπίες της οικονομίας και καλώντας σε δράση αν χρειαστεί.

Η έκθεση των θεσμών θα είναι επίσης καθοριστική για την έκβαση του θέματος της εκταμίευσης των κερδών των ομολόγων SNP-ANFAs, ύψους 644 εκατ. ευρώ, η απόφαση της οποίας αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου.

Οι Βρυξέλλες θεωρούν πως ο τραπεζικός τομέας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια στην ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς τα συσσωρευμένα κόκκινα δάνεια, απο τη μια καθιστούν μια έξοδο στις αγορές απαγορευτικά ακριβή και απο την άλλη αποδυναμώνουν τις τράπεζες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης