Χρονιά περιουσιολογίου το 2019: Σε εφαρμογή στα τέλη Μαρτίου - Πώς θα λειτουργεί

pero

Από το «σκάνερ» της εφορίας 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι

Χρονιά του περιουσιολογίου θα είναι το 2019 και όπως όλα δείχνουν πολλοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τέλη Μαρτίου θα ξεκινήσει το «φακέλωμα» των περιουσιακών στοιχείων 8,5 εκατομμυρίων φορολογούμενων.

Με αυτόν τον τρόπο «σφίγγει ο κλοιός» για όσους αποκρύπτουν εισοδήματα, ακίνητα και γενικότερα διάφορα περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας, καθώς εφόσον εντοπισθούν από τις φορολογικές αρχές οι κάτοχοι αυτών θα κινδυνεύουν με τεράστια πρόστιμα.

Ήδη, η ΑΑΔΕ έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για τη στελέχωση της διεύθυνσης του Περιουσιολογίου. Στόχος της φορολογικής διοίκησης είναι η δημιουργία μιας τεράστιας βάσης δεδομένων με τα περιουσιακά στοιχεία 8,5 εκατ. φορολογουμένων και όλων των επιχειρήσεων, που θα περιλαμβάνει, κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες, αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα, σκάφη θαλάσσης και αεροσκάφη, μεγάλα χρηματικά ποσά που φυλάσσονται στα... στρώματα, καταθέσεις σε τράπεζες, ράβδους χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων κ.λπ.

Με την πλήρη λειτουργία του περιουσιολογίου και την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου, η εφορία θα έχει τη δυνατότητα να προσδιορίζει το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα κάθε φορολογουμένου με βάση όλα τα έσοδα και τα έξοδά του, τα περιουσιακά του στοιχεία (κινητά και ακίνητα) και τις καταθέσεις του στις τράπεζες.

Με την έναρξη του περιουσιολογίου κάθε φορολογούμενος θα έχει πρόσβαση καθώς και δυνατότητα ελέγχου της πληρότητας και της ορθότητας των –καταγεγραμμένων στη φορολογική διοίκηση– περιουσιακών του στοιχείων.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που θα έχει το περιουσιολόγιο:

1.  Χρήστες του συστήματος θα είναι όλοι οι φορολογούμενοι (εξωτερικοί χρήστες), καθώς και στελέχη της Φορολογικής Διοίκησης (εσωτερικοί χρήστες).

2. Το σύστημα θα υποστηρίζει την υποδοχή και ενσωμάτωση δεδομένων περιουσίας από άλλα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ ή και άλλων φορέων, ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία αυτά δεν τηρούνται μηχανογραφικά.

3. Θα δίνεται η δυνατότητα στους εξωτερικούς χρήστες να εισάγουν πληροφορίες για περιουσιακά στοιχεία, οι οποίες μακροπρόθεσμα θα διασταυρώνονται με την αρμόδια αρχή.

4. Θα δίνεται η δυνατότητα προβολής και εκτύπωσης του συνόλου ή μέρους των περιουσιακών στοιχείων ενός φορολογούμενου από τον ίδιο ή τους εσωτερικούς χρήστες της Φορολογικής Διοίκησης.

5. Θα υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης λανθασμένων πληροφοριών από το φορολογούμενο.

6. Θα υπάρχει δυνατότητα καταχώρησης των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία αποκαλύπτονται μετά από έλεγχο ο οποίος έχει καταστεί οριστικός.

7.  Θα γίνεται αναλυτική ή και συγκεντρωτική επεξεργασία των δεδομένων του συστήματος για την παραγωγή στατιστικών, αναφορών και ενημερωτικών εκθέσεων.

8. Θα υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας - αξιολόγησης των δεδομένων των φορολογουμένων για τον εντοπισμό πιθανής αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης.

9. Θα υπάρχει δυνατότητα συσχέτισης περιουσιακών στοιχείων μεταξύ φυσικών και νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων και ταυτόχρονη παρακολούθηση αυτών ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης των δεδομένων.

ΣΧΟΛΙΑ (47)

Νίκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί μόνιμο αίτημα της ανώτατης συνομοσπονδίας κλεπτών και διαρρηκτών, εχει δε στόχο τον περιορισμό των άχρηστων διαρρήξεων για μείωση του κόστους ανα διάρρηξη. Στους μικροκλέφτες, θα μοιράζει και ηλεκτρικά σίδερα, απλά για να παραδίδουν γρήγορα τα γερόντια ολα τους τα χρήματα και τα χρυσά τους δόντια. Η ανάπτυξη ήλθε, η παραγωγικότητα αποκαταστάθηκε, μπράβο κ. Τσίπρα.

Ελεος δηλαδη.

Τα δηλωμενα θα τα ξαναδηλωσουμε;;;Αυτη τη δουλεια θα κανουμε συνεχεια;Λεφτα να πληρωνουμε λογιστες δεν εχουμε!Ε9, ε1, κτηματολογια,τι νοημα εχουν ολα αυτα;;;

να μάθουν οι κλέφτες σε ποιά σπίτια να πάνε

σε ένα κράτος διαλυμένο, χωρίς προστασία από ηλεκτρονικές υποκλοπές δεδομένων, από τις ληστρικές επιδρομές γύφτων και πάσης φύσεως αλλοδαπών εγκληματιών, και με αριστερούς σε κυβερνητικές ή άλλες κρατικές θέσεις, ζητάνε να δηλώσουν οι πολίτες όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία; Ούτε για αστείο!

Μ.Πασοκ

Έχω κληρονομιά από τον παππού μου κάτι μάλλινα μακρυά σωβρακα ,τα δηλώνω και αυτά ?

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Οικονομική Δικτατορία, που οδηγεί σε κανονική ...ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. Αντισταθείτε και Μην δηλώσετε τίποτα. Κι ούτε πια να ξαναπληρώσετε. ΑΡΚΕΤΑ πια...μετά από 8 χρόνια καταστροφής...! Φτάνει πια !

ωραιες εποχες

να ειμαι φτωχος. θα παρουν οι αριστεροι ΤΑ [...] ΜΟΥ. το μονο που δηλωνω στην τελικη, ΑΝΤΙ-αριστερος. ΜΙΣΟΣ ΤΑΞΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

SPARTA.

Το περιουσιολόγιο που είχε ανακοινωθεί από τον Τζέφρυ Μινέικο Παπανδρέου το 2009, πάγωσε με την κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, έρχεται τώρα και παίρνει σάρκα και οστά με την προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου.Άφησαν να διαφύγει όλο το παράνομο χρήμα των Αλβανών, των Πακιστανών και των λοιπών αλλοδαπών στις χώρες τους μαύρο και αφορολόγητο και τώρα επιβάλουν στους Έλληνες το περιουσολόγιο για μεγαλύτερη και πιό αιματηρή φορολόγηση.Με βάση το περιουσιλόγιο θα φορολογούν τους Έλληνες ενώ την ίδια στιγμή οι αλλοδαποί θα είναι αφορολόγητοι με κοινωνικά μερίσματα και μηνιαία επιδόματα.Στην χώρα αυτή που είναι ένα διαλυμένο μπουρδέλο, τελικά πληρώνεις φόρους Σκανδιναβίας και Ηνωμένων Πολιτειών και έχεις παροχές πιό κάτω και από την Ουγκάντα.Ώρα να φύγουμε από αυτή την ξεφτυλισμένη και άθλια χώρα.

Απορια

Προς τον υπουργο Οικονομικων η καποιον καθ υλη αρμοδιο δηλωνω το αγονο χωραφι στο ε9 εδω και κατι χρονια, ζητανε να το δηλωσω στο κτηματολογιο με τοπογραφικο οπου αυτο στοιχιζει περισσοτερο απο το χωραφι, λεφτα ξερουν οτι δεν εχουμε να δλωσουμε εδω δυσκολα βγαζουμε το μηνα Το το περιουσολογιο τι το θελουν μπορει ναχει αξια η φωτογραφια των παππουδων απο το 1920

Ρε αϊ...

Τρεξτε να δηλώσετε τους κόπους μιας ζωής...Τι λέω δύο ζωών ή και περισσότερων (παππούδες και άνω), για να τα πάρουν οι Γερμανοί και "με το νόμο" όπως τα έπαιρναν οι ναζί το '40 από τους εβραίους. Αμ δε θα τους κάνω τη χάρη να δηλώσω τις 3 θυρίδες που έχω κρύψει μετοχές χρυσό και μετρητά, 2 οικόπεδα που μετατρέπω το καλοκαίρι σε κρυφό κάμπινγκ, και άνω των 50 έργων τέχνης στην αποθήκη μου. Πες τους να πάνε να [...]

Λούλης

Μην δηλώνεις τίποτα. Εσύ δεν θα μπορείς να κάνεις επενδύσεις και αγορές (διότι θα σε τσιμπήσουν λέμε) και θα παραμένεις με τις παλιατζούρες. Καλύτερα για μένα διότι θα έχω λιγότερους ανταγωνιστές όταν βγαίνει μια επενδυτική ευκαιρία στην αγορά. Εσύ τα μαύρα θα τα τρως μόνο σε σουβλάκια και σε γυναίκες.

Λούλης

Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο ύπαρξης πολλών ιδιοκτητών σε μια οικοδομή. Αφού δεν μπορούν να βρουν άκρη μεταξύ τους, ούτε στην συντήρηση, ούτε στην κεντρική θέρμανση, ούτε στην ενεργειακή αναβάθμιση της οικοδομής. Ένας λοιπόν θα είναι ο ιδιοκτήτης της οικοδομής, ο οποίος θα φροντίζει για όλα (αφού ιδιοκτησία του θα είναι) και όλοι οι υπόλοιποι θα είναι με το ενοίκιο.

GEORGIA.

Ετσι οπως το θετεις εσυ Λουλη, ιδιοκτητης θα ειναι το κρατος και εμεις οι ενοικιαστες του.Καθαρα Μαοικη και Λενινισικη αντιληψη συντροφε Λουλη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eforia0

Νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα από 1.1.2020 - Διατήρηση του αφορολογήτου ορίου - Ηλεκτρονικές αποδείξεις για το 30% - Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% -Μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5% - Μείωση κατά 5% της προκαταβολής φόρου - Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική

41