«Τρέχουν» τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι να διεκδικήσουν τα κομμένα δώρα

ste

Μετά την απόφαση – βόμβα του ΣτΕ

Μόλις έξι εργάσιμες ημέρες πριν την εκπνοή του 2018 έχουν στην διάθεσή τους οι δημόσιοι υπάλληλοι να υποβάλλουν αιτήσεις για την διακοπή της παραγραφής των αναδρομικών προκειμένου να διεκδικήσουν τα κομμένα δώρα.

Ο νέος αυτός γύρος αξιώσεων προέκυψε μετά την απόφαση – βόμβα του έκτου τμήματος του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές τις σχετικές περικοπές του 2012. Για να «κλειδώσει» ωστόσο η καταβολή των αναδρομικών πρέπει το ζήτημα να περάσει και από την Ολομέλεια του ΣτΕ η οποία θα κρίνει όχι μόνο την αντισυνταγματικότητα αλλά και το ζήτημα της αναδρομικότητας των αξιώσεων.

Οι περισσότεροι νομικοί πάντως συμφωνούν ότι οι αξιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων παραγράφονται στη διετία. Δηλαδή η διεκδίκηση για κάποιον που δεν έχει κινηθεί μέχρι σήμερα δικαστικά, αφορά στα έτη από το 2016 έως σήμερα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση στην διεύθυνση μισθοδοσίας της υπηρεσίας τους και να φυλάξουν τον αριθμό πρωτοκόλλου.

Υπενθυμίζεται πως τα δώρα στο Δημόσιο είχαν αρχικά «ψαλιδιστεί» το 2010 όταν ορίστηκε πως θα είναι για όλους στο ίδιο ύψος ανεξαρτήτως αποδοχών –500 ευρώ τα Χριστούγεννα, 250 το Πάσχα και 250 το καλοκαίρι – ενώ θα τα λαμβάνουν όσοι έχουν μικτές αποδοχές κάτω από 3.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Δημητρα

Άνθρωπος που ονειρεύεται να γίνει δημόσιος υπάλληλος, είναι ανθρωπος ξετσίπωτος, τεμπέλης και παράσιτο απο γεννησιμιού του. Αναίσχυντα ανθρωπάρια με μηδενικό φιλότιμο, δεν ειναι δυνατον να δηλώνεις δημόσιος υπάλληλος και να μην ντρεπεσαι νο το λες, ειλικρινα δεν μπορω να τους καταλάβω πως δεν εχουν ίχνος ντροπής επάνω τους αυτοί οι άνθρωποι. Τραβα ρε κοπριτη να γινεις ανταγωνιστικος να νοιωσεις πως προσφερεις κατι στην κοινωνια, πως ανεχεσαι να σε φτυνει ολος ο κοσμος και να σε δειχνει με το δαχτυλο γιατι εισαι ενας κοπρίτης που του τρώει ρα λεφτα;;;; Σιχάματα.

ΤΤ

ΤΡΕΧΑΤΕ ΚΙΦΗΝΕΣ!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoik

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών βάζουν τέλος στα σενάρια για νέα περαίωση – Αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές στους φόρους ακινήτων για να μην προκύψουν επιβαρύνσεις από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες