«Τρέχουν» τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι να διεκδικήσουν τα κομμένα δώρα

ste

Μετά την απόφαση – βόμβα του ΣτΕ

Μόλις έξι εργάσιμες ημέρες πριν την εκπνοή του 2018 έχουν στην διάθεσή τους οι δημόσιοι υπάλληλοι να υποβάλλουν αιτήσεις για την διακοπή της παραγραφής των αναδρομικών προκειμένου να διεκδικήσουν τα κομμένα δώρα.

Ο νέος αυτός γύρος αξιώσεων προέκυψε μετά την απόφαση – βόμβα του έκτου τμήματος του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές τις σχετικές περικοπές του 2012. Για να «κλειδώσει» ωστόσο η καταβολή των αναδρομικών πρέπει το ζήτημα να περάσει και από την Ολομέλεια του ΣτΕ η οποία θα κρίνει όχι μόνο την αντισυνταγματικότητα αλλά και το ζήτημα της αναδρομικότητας των αξιώσεων.

Οι περισσότεροι νομικοί πάντως συμφωνούν ότι οι αξιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων παραγράφονται στη διετία. Δηλαδή η διεκδίκηση για κάποιον που δεν έχει κινηθεί μέχρι σήμερα δικαστικά, αφορά στα έτη από το 2016 έως σήμερα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση στην διεύθυνση μισθοδοσίας της υπηρεσίας τους και να φυλάξουν τον αριθμό πρωτοκόλλου.

Υπενθυμίζεται πως τα δώρα στο Δημόσιο είχαν αρχικά «ψαλιδιστεί» το 2010 όταν ορίστηκε πως θα είναι για όλους στο ίδιο ύψος ανεξαρτήτως αποδοχών –500 ευρώ τα Χριστούγεννα, 250 το Πάσχα και 250 το καλοκαίρι – ενώ θα τα λαμβάνουν όσοι έχουν μικτές αποδοχές κάτω από 3.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Δημητρα

Άνθρωπος που ονειρεύεται να γίνει δημόσιος υπάλληλος, είναι ανθρωπος ξετσίπωτος, τεμπέλης και παράσιτο απο γεννησιμιού του. Αναίσχυντα ανθρωπάρια με μηδενικό φιλότιμο, δεν ειναι δυνατον να δηλώνεις δημόσιος υπάλληλος και να μην ντρεπεσαι νο το λες, ειλικρινα δεν μπορω να τους καταλάβω πως δεν εχουν ίχνος ντροπής επάνω τους αυτοί οι άνθρωποι. Τραβα ρε κοπριτη να γινεις ανταγωνιστικος να νοιωσεις πως προσφερεις κατι στην κοινωνια, πως ανεχεσαι να σε φτυνει ολος ο κοσμος και να σε δειχνει με το δαχτυλο γιατι εισαι ενας κοπρίτης που του τρώει ρα λεφτα;;;; Σιχάματα.

ΤΤ

ΤΡΕΧΑΤΕ ΚΙΦΗΝΕΣ!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

0a39a2d5750d76af07b941d896b0d419_XL

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά εκφράζει τους προβληματισμούς του για τις νέες ρυθμίσεις και επισημαίνει ότι οι ρυθμίσεις οφειλών και δανείων να εστιάζουν στους εισοδηματικά αδύναμους

af73692fe6d7b4f8b5e89ab306873ed3_XL

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Πορτογαλίας εξηγεί στο «business stories» πώς η χώρα του ξεπέρασε την κρίση με συρρίκνωση Δημοσίου, ανακατανομή πόρων και υγιή αναδιάρθρωση της οικονομίας

kin_5

«Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί κατά τα τελευταία χρόνια σε έναν αγαπητό προορισμό για ξένες επενδύσεις» αναφέρει η γερμανική υπηρεσία που φιλοξενεί δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου του οργανισμού Enterprise Greece

6
3fa9d1f6d17c9b1ecfe58b52fb588169_XL

Μειωμένη κατά 1,3 εκατ. θέσεις εμφανίζεται η ζήτηση στα περιφερειακά αεροδρόμια για τη θερινή σεζόν με βάση τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από πλευράς των εταιρειών γεγονός το οποίο αποτυπώνει κι ένα πρώτο σημάδι για την τάση της αγοράς, μετά το θετικό σερί των τελευταίων ετών για τον ελληνικό τουρισμό.