DW: Η Ιταλία επιδιώκει έναν έντιμο συμβιβασμό με την ΕΕ

italy_eco

Τα σενάρια που διαρρέουν από την κυβερνητική συμμαχία είναι ότι το έλλειμμα μπορεί να μειωθεί τελικά ως μέση λύση στο 2,2% αν κι δεν αποκλείεται και περαιτέρω περιστολή, με κατώτατο όριο το 2%

Όλα δείχνουν ότι η Ιταλία άρχισε να ετοιμάζεται μάλλον για έναν «χρήσιμο συμβιβασμό». Ο γραμματέας της Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έκανε γνωστό ότι «η κυβέρνηση δεν θα επιμείνει σε δεκαδικούς αριθμούς». Δηλαδή ότι το έλλειμμα μπορεί να είναι και πιο χαμηλό από το αρχικό 2,4%.

Τα σενάρια που διαρρέουν από την κυβερνητική συμμαχία είναι ότι μπορεί να μειωθεί τελικά ως μέση λύση στο 2,2% αν κι δεν αποκλείεται και περαιτέρω περιστολή, με κατώτατο όριο το 2%.

Σήμερα το πρωί και τα Πέντε Αστέρια με τον ηγέτη τους και υπουργό εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο επέμειναν ότι «δεν μετράει το έλλειμμα αλλά να μπορέσουν εφαρμοστούν τα διάφορα μέτρα βασικής σημασίας και να στηριχθούν οι πολίτες που έχουν ανάγκη». Ουσιαστικά όλα δείχνουν ότι τα μέτρα αυτά μπορεί να σχεδιαστούν με διαφορετικό τρόπο μειώνοντας τις συνολικές δαπάνες.

Θα μπορούσε δηλαδή να αρχίσει λίγο αργότερα η χορήγηση του βασικού εισοδήματος ή «εισοδήματος του πολίτη», όπως και η μείωση της ηλικίας για την σύνταξη στην οποία επιμένει η Λέγκα. Και να δοθούν περισσότερες βοήθειες στις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους.

Μια στρατηγική με κύριο στόχο για να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη ώστε να ξεπερασθούν οι κριτικές των Βρυξελλών περί ενός προϋπολογισμού, ο οποίος δεν παράγει πλούτο για την χώρα. Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση της Ρώμης στη φάση αυτή, είναι να δοθεί η αίσθηση ότι πρόκειται για «χρήσιμο συμβιβασμό» και ότι δεν υπάρχουν δηλαδή νικητές και νικημένοι.

Απόψε η κυβέρνηση θα συνεδριάσει και πάλι στο μέγαρο Παλάτσο Κίτζι της Ρώμης για να εκτιμήσει την όλη κατάσταση μετά και την συνάντηση του ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε το περασμένο Σάββατο με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Φαίνεται να υπερισχύει δηλαδή (τουλάχιστο μέχρι αυτή την στιγμή) η μετριοπαθής στρατηγική του Κόντε, ο oποίος θέλει να αποφύγει πάση θυσία την έναρξη της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων.

Πηγή: www.dw.com

ΣΧΟΛΙΑ

Τοτος

Να ρε παιδιά, έπιασαν τόπο οι συμβουλές Τσίπρα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moscovisi

Σχολιάζοντας την οριστική κατάργηση του μέτρου των περικοπών των συντάξεων μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο  επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων  υπογράμμισε ότι ο «ο ελληνικός λαός έχει, ήδη, περάσει πολλά τα τελευταία οκτώ χρόνια»

tdrr3_XL

Η εταιρεία Μυτιληναίος θα αναλάβει την κατασκευή των υποδομών του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, αξίας περί τα 120 εκατομμύρια ευρώ, ένα έργο συνδυασμένων μεταφορών που έχει υπογράψει για 60 χρόνια η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ –Goldair.

doha

Το Κατάρ τείνει να καταφέρει να μετατρέψει το εμπάργκο των γειτόνων του σε οικονομική ευλογία, όμως για την χώρα μας χρειάζεται μια ώθηση ώστε να «αντλήσει» ευκαιρίες στο πλουσιότερο εμιράτο της αραβικής χερσονήσου - Αποστολή του protothema.gr στην Ντόχα

6
4469174

Ο αναδυόμενος εμπορικός προστατευτισμός, η άνοδος του εθνολαϊκισμού που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις διευρυνόμενες ανισότητες αποτελούν σημαντικές προκλήσεις είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

2