Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας: Κυβέρνηση και ΔΕΗ υπονομεύουν τη βιομηχανία

energy-3218979_960_720

Η Ένωση ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να μην προχωρήσει η κατάργηση των θεσμοθετημένων εκπτώσεων γιατί θα τεθεί σε κίνδυνο η ανάκαμψη της βιομηχανίας

Σχέδιο υπονόμευσης της βιομηχανίας και της ανάκαμψης της οικονομίας καταγγέλλει η Ενωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), με αφορμή τις επικείμενες αυξήσεις στις τιμές του βιομηχανικού ρεύματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΒΙΚΕΝ υπογραμμίζει ότι, «ενώ βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο ενόψει της ολοκλήρωσης της αναδιάρθρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, κάποιοι ιθύνοντες επιχειρούν όχι απλώς να καταργήσουν τις θεσμοθετημένες εκπτώσεις που χορηγήθηκαν με βάση το προφίλ και τα κόστη της ΔΕΗ, αλλά επιπροσθέτως να επιβάλουν αδικαιολόγητες αυξήσεις στα τιμολόγια και να πλήξουν τη βιωσιμότητα των βιομηχανιών έντασης ενέργειας».

Ως εκ τούτου, κάνει λόγο για συνειδητή προσπάθεια υπονόμευσης του στόχου για αύξηση της συνεισφοράς της βιομηχανίας στο ΑΕΠ, στην απασχόληση και στις επενδύσεις, και καλεί «την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ανάκαμψη της βιομηχανίας και ο στόχος για την ενίσχυση της απασχόλησης».

Στην ανακοίνωση η ΕΒΙΚΕΝ καταφέρεται σαφώς εναντίον της διοίκησης της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι «η απαίτηση της Επιχείρησης για νέες αυξήσεις πέραν του ήδη αυξημένου κόστους που έχει καταβληθεί για τα δικαιώματα εκπομπών CO2, δεν είναι ούτε επαρκώς τεκμηριωμένη ούτε θεμιτή, ενώ η επιχειρούμενη κατάργηση των εκπτώσεων συνιστά διακριτική μεταχείριση».

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «η ΕΒΙΚΕΝ δεν θα σταθεί άπραγη απέναντι στη συνειδητή προσπάθεια υπονόμευσης του εθνικού και ευρωπαϊκού στόχου για μια συνεκτική βιομηχανική πολιτική. Η βιομηχανία έχει αποδείξει ότι όταν η πολιτεία δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ανταποκρίνεται στον ρόλο της και μετατρέπεται σε ατμομηχανή για την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Δείτε την ανακοίνωση

Καταγραφη

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Βασίλης Οικονόμου

Κρατικοδίαιτοι βιομήχανοι, το πρόβλημα σας παιδιά δεν διορθώνεται με εκπτώσεις στην τιμή του ρεύματος. Ο Τσίπρας βάλτωσε την ανταγωνιστικότητα της χώρας, το ίδιο κάνατε και εσείς με τα προϊόντα σας. Έχετε πολλά χρόνια να ασχοληθείτε με επενδύσεις, καινοτομία, προσαρμοστικότητα, εξωστρέφεια, οργανωσιακή κουλτούρα κ.λ.π. Αντίθετα, διανύετε στάδιο αποεπενδυσης και όσο πάει, μακάρι να δημιουργούσαμε ανταγωνιστικά προϊόντα και επιχειρήσεις με μια μικρή έκπτωση στο ρεύμα.

George

Μεγάλη απάτη παίζεται με τα δικαιώματα εκπομπών CO2. Αν είναι ακριβά όπως ισχυρίζεται η ΔΕΗ, γιατί συνεχίζει να εκπέμπει CO2? Ας βάλει φίλτρα συγκράτησης. Ή ακόμη καλύτερα ας επενδύσει σε ΑΠΕ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

glez-them1

«Αν τα κεφάλαια (σ.σ. για το όχημα ειδικού σκοπού) που θα χρειάζονται θα είναι πολλά τότε από κάπου πρέπει να βρεθούν και ένας από τους τρόπους είναι το κούρεμα καταθέσεων» δήλωσε ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής του πανεπιστημίου Πειραιά

2
jgujbhw

Η ελληνική αγορά δέχεται καθημερινά ένα σοκ με πτώση 4-5% στις Τράπεζες και παράλληλη κατάρρευση των μη τραπεζικών μετοχών - Η αγορά, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σημείωνε απώλειες 1,33% και μέσα σε μισή ώρα, οι απώλειες «άγγιξαν» το 2,33%

48
Greece-Protest

Την Έκθεση που δημοσιεύει σήμερα στις Βρυξέλλες το Transnational Institute (TNI), ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο με έδρα την Ολλανδία - Το 2017 το 38,9% των αγροτών κινδύνευε από τη φτώχεια, η ανεργία στην ύπαιθρο αυξήθηκε, από 7% το 2008, σε 25% το 2013, ενώ το κατά κεφαλήν αγροτικό εισόδημα μειώθηκε κατά 23,5% κατά τα έτη κρίσης, δηλαδή, από το 2008 έως το 2013

1