Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας: Κυβέρνηση και ΔΕΗ υπονομεύουν τη βιομηχανία

energy-3218979_960_720

Η Ένωση ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να μην προχωρήσει η κατάργηση των θεσμοθετημένων εκπτώσεων γιατί θα τεθεί σε κίνδυνο η ανάκαμψη της βιομηχανίας

Σχέδιο υπονόμευσης της βιομηχανίας και της ανάκαμψης της οικονομίας καταγγέλλει η Ενωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), με αφορμή τις επικείμενες αυξήσεις στις τιμές του βιομηχανικού ρεύματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΒΙΚΕΝ υπογραμμίζει ότι, «ενώ βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο ενόψει της ολοκλήρωσης της αναδιάρθρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, κάποιοι ιθύνοντες επιχειρούν όχι απλώς να καταργήσουν τις θεσμοθετημένες εκπτώσεις που χορηγήθηκαν με βάση το προφίλ και τα κόστη της ΔΕΗ, αλλά επιπροσθέτως να επιβάλουν αδικαιολόγητες αυξήσεις στα τιμολόγια και να πλήξουν τη βιωσιμότητα των βιομηχανιών έντασης ενέργειας».

Ως εκ τούτου, κάνει λόγο για συνειδητή προσπάθεια υπονόμευσης του στόχου για αύξηση της συνεισφοράς της βιομηχανίας στο ΑΕΠ, στην απασχόληση και στις επενδύσεις, και καλεί «την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ανάκαμψη της βιομηχανίας και ο στόχος για την ενίσχυση της απασχόλησης».

Στην ανακοίνωση η ΕΒΙΚΕΝ καταφέρεται σαφώς εναντίον της διοίκησης της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι «η απαίτηση της Επιχείρησης για νέες αυξήσεις πέραν του ήδη αυξημένου κόστους που έχει καταβληθεί για τα δικαιώματα εκπομπών CO2, δεν είναι ούτε επαρκώς τεκμηριωμένη ούτε θεμιτή, ενώ η επιχειρούμενη κατάργηση των εκπτώσεων συνιστά διακριτική μεταχείριση».

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «η ΕΒΙΚΕΝ δεν θα σταθεί άπραγη απέναντι στη συνειδητή προσπάθεια υπονόμευσης του εθνικού και ευρωπαϊκού στόχου για μια συνεκτική βιομηχανική πολιτική. Η βιομηχανία έχει αποδείξει ότι όταν η πολιτεία δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ανταποκρίνεται στον ρόλο της και μετατρέπεται σε ατμομηχανή για την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Δείτε την ανακοίνωση

Καταγραφη

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Βασίλης Οικονόμου

Κρατικοδίαιτοι βιομήχανοι, το πρόβλημα σας παιδιά δεν διορθώνεται με εκπτώσεις στην τιμή του ρεύματος. Ο Τσίπρας βάλτωσε την ανταγωνιστικότητα της χώρας, το ίδιο κάνατε και εσείς με τα προϊόντα σας. Έχετε πολλά χρόνια να ασχοληθείτε με επενδύσεις, καινοτομία, προσαρμοστικότητα, εξωστρέφεια, οργανωσιακή κουλτούρα κ.λ.π. Αντίθετα, διανύετε στάδιο αποεπενδυσης και όσο πάει, μακάρι να δημιουργούσαμε ανταγωνιστικά προϊόντα και επιχειρήσεις με μια μικρή έκπτωση στο ρεύμα.

George

Μεγάλη απάτη παίζεται με τα δικαιώματα εκπομπών CO2. Αν είναι ακριβά όπως ισχυρίζεται η ΔΕΗ, γιατί συνεχίζει να εκπέμπει CO2? Ας βάλει φίλτρα συγκράτησης. Ή ακόμη καλύτερα ας επενδύσει σε ΑΠΕ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trape3

Η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν κατά το παρελθόν είχε διαπιστώσει παραβιάσεις του ανταγωνισμού στα σχήματα αναβαλλόμενης φορολογίας που χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχυθούν τα κεφάλαια των τραπεζών

f1new1

Οι οικονομικές επιδόσεις και οι νέοι σχεδιασμοί των πρωταγωνιστών του κλάδου των σούπερ μάρκετ - Πώς δύο παίκτες κατάφεραν να ελέγχουν το 50% της αγοράς και οι μεγάλες προσπάθειες των άλλων μεγάλων του κλάδου

2334

Σύμφωνα με στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στην διεθνή αγορά ομολόγων, οι ελληνικές εταιρείες που έχουν τα ανάλογα μεγέθη χρειάζεται αντλούν κεφάλαια μεγαλύτερα των 200 εκατ. ευρώ