Τι απαντά η εταιρεία Destiny για την υπόθεση με τα POS και τις golden visa - Τι λέει ο ίδιος ο Παπαευαγγέλου

pos-credit01

Η Destiny, εταιρεία ακινήτων του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου που εμπλέκεται στην υπόθεση με τα POS και τις golden visa κάνει λόγο για «πλήθος ανακριβειών» και «σωρεία αναληθών πληροφοριών» - Υποστηρίζει ότι όλη η δραστηριότητά της είναι νόμιμη και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη

Τη δική της απάντηση σχετικά με το σκάνδαλο με τις χρυσές βίζες δίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία DESTINY ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ.

Προς αποκατάσταση πλήθους ανακριβειών που έχουν δει πολλάκις τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας και μας αφορούν, θα επιθυμούσαμε να δηλώσουμε τα εξής:

Η εταιρεία DESTINY ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ιδρύθηκε με σκοπό την αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων, την ανέγερση κτηρίων, τη διαχείριση ακίνητης περιουσίας και τη διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων.

Παράλληλα διαθέτουμε υπηρεσίες ενοικίασης επιπλωμένων διαμερισμάτων και υπηρεσίες καταλυμάτων διακοπών βραχυχρόνιας και μη μίσθωσης. Η εταιρεία μας διαθέτει 52 εργαζόμενους, είναι προς ώρας κερδοφόρος και αποδίδει κανονικά τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές της προς το ελληνικό δημόσιο.

Η διοίκηση της DESTINY ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ τόλμησε και πέτυχε να δημιουργήσει μια εταιρεία διεθνούς επιπέδου με πελατολόγιο σε Ευρώπη και Ασία μέσω μακροχρόνιων συνεργασιών με διεθνείς εταιρείες.

Πελάτες μας είναι και Έλληνες αλλά κυρίως ξένοι επενδυτές από διάφορες χώρες του κόσμου, που επιλέγουν την απόκτηση πρώτης και δεύτερης κατοικίας στην Ελλάδα.

Η δυνατότητα μας να έχουμε οργανωμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο με συνεργάτες όσο και με την εταιρική μας παρουσία, αποτέλεσε σφραγίδα της όποιας επιτυχίας μας και ενδεχομένως ενόχλησε ανταγωνιστές μας.
Είναι σαφές ότι η πρόσκληση από την Ελλάδα για επενδυτές με αντάλλαγμα το προνόμιο της Golden Visa θα αποτελούσε μια ευκαιρία για την εταιρεία μας. Αναντίρρητα παρακαταθήκη αλλά και ένα από τα κύρια όπλα στη φαρέτρα αναζήτησης πελατών, αποτελεί η πολυετής εμπειρία στελεχών μας στο επιχειρείν.

Τις τελευταίες ημέρες η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται μέσω διαφόρων ΜΜΕ από σωρεία αναληθών πληροφοριών και εμπαθών σχολίων για τα οποία ειρήσθω εν παρόδω θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη. Πέραν της άγνοιας του αντικειμένου, προφανής στόχος για ορισμένους, είναι αφενός η δημιουργία σύγχυσης στην κοινή γνώμη και αφετέρου να πληγεί το κύρος της DESTINY ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ, των εργαζομένων της και του ιδιοκτήτη της κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου.

Για την ορθή ενημέρωση του κοινού επισημαίνουμε ότι :

Η DESTINY ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ θεωρεί δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή και δημοκρατική χώρα στην οποία οι επιχειρηματικές δραστηριότητες ασκούνται και αναπτύσσονται μέσα σε ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο που προδιαγράφεται από το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο.

Η εταιρεία μας έχει τηρήσει και τηρεί όλες τις απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της, σύμφωνα με το σκοπό σύστασης και χορήγησης GOLDEN VISA σε υπηκόους τρίτων χωρών, όπως περιγράφεται στο σχετικό νόμο του υπουργείου Εξωτερικών.

Η DESTINY ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ συνεργάζεται από την πρώτη ημέρα σύστασης της με δυο επίσημα Πιστωτικά Ιδρύματα της χώρας, σεβόμενη πλήρως τους κανονισμούς λειτουργίας τους και έχοντας πάντα εξασφαλίσει έγγραφες εγκρίσεις χρήσης χρηματοπιστωτικών εργαλείων, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Ειδικότερα, η χρήση των POS ήταν καθ' όλα νόμιμη και η κάθε συναλλαγή μέσω αυτών ήταν για νόμιμη αιτία και τελούσε υπό πλήρη διαφάνεια και έγκριση.
Σημειώνεται ότι η DESTINY ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ αποτελεί ανεξάρτητη επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και ουδόλως σχετίζεται με την εταιρεία JUMBO.

Η DESTINY EΠΕΝΔΥΤΙΚΗ θα συνεχίσει να είναι σημαντικός άξονας παραγωγής και δημιουργίας με δραστηριότητες τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό σύμφωνα με τους σκοπούς ιδρύσεώς της.

Δηλώσεις ΠαπαευαγγέλουΠηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (22)

NIKOΛΑΚΗΣ

...Aφού ήταν νόμιμο και (αν-)ηθικό γιατί απέλυσε ο Βακάκης και τα Jumbo τον "αυτοφωράκια" του και η Eθνική Τράπεζα καρατόμησε δυο στελέχη της; Aκόμη για μια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο όπως η Jumbo είναι δυνατόν ο Βακάκης να μην ξέρει τίποτα για το δεξί του χέρι και να δηλώνει "άγνοια" και να υπάρχει παράλληλη δραστηριότητα ξεπλύματος 90.000.000 ευρώ χωρίς να υπάρχει η έγκριση, ή έστω η γνώση, του Δ.Σ. της Jumbo (σκανδαλώδες και παράβαση του νόμου σύσταση συμμορίας κλπ.-- ας μας συγχωρήσει ο οικονομικός εισαγγελέας αν του χαλάσαμε τον ύπνο).

Απορία

Αρκετά μαγαζιά στην Ελλάδα που έχουν POS συνδεδεμένα με ξένες τράπεζες (π.χ., Βουλγαρικές, Μάλτα, Κύπρος, κλπ) και μεταφέρουν τις πληρωμές μας απευθείας στο εξωτερικό, δεν μας ενοχλούν; ΟΚ, είναι ευρωπαϊκές αυτές οι χώρες, αλλά τα ελληνικά capital controls ίσχυαν και για την Ευρώπη.

Π.

Από που προκύπτει ότι "μαγαζιά στην Ελλάδα που έχουν POS συνδεδεμένα με ξένες τράπεζες (π.χ., Βουλγαρικές, Μάλτα, Κύπρος, κλπ) και μεταφέρουν τις πληρωμές μας απευθείας στο εξωτερικό, δεν μας ενοχλούν"; Δεν διαβάζεις εφημερίδες? Δεν βλέπεις τηλεόραση? Ή, μήπως, διαβάζεις και βλέπεις αλλά δεν καταλαβαίνεις?

???

Ηθικό δεν ξέρω εάν είναι αλλά ούτε και ενδιαφέρει. Η ηθική είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Το να φέρεις στην Ελλάδα ένα σωρό εκατομμύρια ξένο ζεστό χρήμα από ξένους επενδυτές θα να τους πουλήσεις ακριβά σπίτια δεν είναι παράνομο. Το πως και τί έγινε για να σποφευγθούν τα capital control της Κίνας δεν με ενδιαφέρει. Την Κίνα ίσως. Την Ελλάδα δε θα έπρεπε. Απλά στην Ελλάδα έχει πέσει τόση μιζέρια που εάν κάποιος φοράει καινούργιο παντελόνι κινδυνεύει να χαρακτηριστεί λαμόγιο κλπ. Έτσι από την πίεση των ΜΜΕ εχτές χρειάστηκε να παρέμβει η εισαγγελέας και να ανακοινώσει έρευνα. Πάω στοίχημα δε θα βρουν τίποτα. Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.

Μ.

Υπάρχει σαφής ελληνική νομοθεσία που καθορίζει ρητά οτι αγορά κατοικίας στην Ελλάδα (από Έλληνες ή και ξένους υπηκόους) επιτρέπεται ΜΟΝΟ με επιταγή ή με τραπεζικό έμβασμα. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί προσπάθεια ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Τελεία και παύλα.

ΝΑΟΣ ΨΥΧΗΣ

πιο άσχετος πεθαίνεις...η καταβολή του τιμήματος αγοράς ακινήτου επιτρέπεται ΚΑΙ με μετρητά, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΙΟ και φυσικά και με κάρτα εφόσον ο πωλητής διαθέτει.

DIKASTIS

Από το 2005 και μετά νομίζω απαγορεύτηκε η αγορά ακινήτων με μετρητά. Στα συμβόλαια αναγράφονται και οι τρόποι πληρωμής ακόμη και ο αριθμός της επιταγής ή η κατάθεση σε λογαριασμό τράπεζας. Τώρα εάν ο συμβολαιογράφος δεν το τηρεί είναι άλλο θέμα η παρανομία αυτή με όποιο κίνδυνο για αυτόν και τα συμβαλλόμενα μέρη.

Μαλβίνα

Όπως αναφέρεται στα βήματα της διαδικασίας που ακολουθείται για τη Χρυσή Visa, στο συμβόλαιο αγοράς θα πρέπει να αναγράφεται ότι «το σύνολο του τιμήματος ανέρχεται σε ποσό ΧΧΧΧ το οποίο καταβλήθηκε ολοσχερώς με δίγραμμη τραπεζική επιταγή ή με κατάθεση τραπεζικού εμβάσματος στο λογαριασμό του δικαιούχου που τηρείται σε τραπεζικό ίδρυμα της Ελλάδας ή σε πιστωτικό ίδρυμα που τελεί υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας». Κατάλαβες τώρα ποιος είναι άσχετος, ξερόλας και εντέλει βλάκας?

Γ.Ψ.

Εφόσον τα πάντα είναι ηθικά και νόμιμα, ποιος ο λόγος παραίτησης από την εταιρεία Jumbo; Γιατί επέστρεψε ο κύριος Βακακακης εσπευσμένα από το Λονδίνο και έγινε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο; Ποιος ο λόγος τέτοιας κινητοποίησης Όταν όλα είναι νόμιμα και ηθικα;

Μ.

Πρόσθεσε και την καρατόμηση της Τζάκου από την Εθνική Τράπεζα...

capital

Δηλαδή όλοι οι Κινέζοι που έρχονται και ξεσκίζουν με τις πιστωτικές τους τα μαγαζιά με ακριβά κοσμήματα, τσάντες, ρούχα ακόμα και αυτοκίνητα τρομακτικής άξιας παραβιάζουν τα capital controls της χωράς τους;;;;;

Πέτρος

Είσαι σίγουρος ότι ξεχωρίζεις τους Κινέζους από του Γιαπωνέζους;

Backtoreality

Ας ασχοληθουν καλυτερα τα ΜΜΕ με κανεναν πολιτικο που βγαζει δις. σε offshore και ας αφησει την Ελλαδα να αναπτυχθει.

Giannis

Προσπαθώ να καταλάβω που είναι η παράνομη ενέργεια της ελληνικής εταιρείας. Μέσω pos που συνεργάζεται με ελληνικές τράπεζες και που τα χρήματα καταλήγουν στις τράπεζες αυτές έκανε πωλήσεις ακινήτων. Ε κσι; Απέκρυψε κάποιο εισόδημα; Έστειλε χρήματα παράνομα στο εξωτερικό; Νομίζω πως όχι. Αν από την άλλη οι πελάτες της (Κινέζοι κλπ) παρανόμησαν στην χώρα τους τότε το πρόβλημα το έχουν αυτοί εκεί. Ας είχαν μπλοκάρει οι κινεζικές τράπεζες τη δυνατότητα αγορών μεγαλύτερων από ένα ποσο. Ας πρόσεχαν.

Στέλιος

Το πρόβλημα νομίζω ήταν ότι οι Κινέζοι έχουν κάποιους κανόνες στη φυγή κεφαλαίων από τη χώρα τους, και η Destiny τους παρέκαμψε νομιμοτρόπως. Δεν ήταν το πρόβλημα στην Ελληνική πλευρά, κάνω λάθος?

Πέτρος

Απολύτως... Διάβασε τη Μαλβίνα παρακάτω για να καταλάβεις.

Αναλήθειες από το καθεστώς?

Ποιός να μη το πιστέψει? Τους μάθαμε στα 4 χρόνια στην εξουσία και στις πριν αθλιότητες από τους ίδιους.

Μαλβίνα

Τα ίδια λέγανε και οι Κουτσολιούτσοι όταν τους πιάσανε με τη γίδα στη πλάτη!!! Άκου εκεί «η χρήση των POS ήταν καθ´όλα νόμιμη»... Νόμιμο να παίρνεις 8 POS από την Εθνική (τα ζώα μου αργά, εκεί, ούτε είδαν ούτε κατάλαβαν τίποτα στη «μεγάλη μας φίλη» τα ακριβοπληρωμένα αλλά με τσίμπλα στα μάτια και κερί στα αυτιά μεγαλοστελέχη της...) και να τα πηγαίνεις βόλτα στη ... Κίνα για να κάνεις συναλλαγές!!!

bill

Ειναι παράνομο βλαχάρα?

Μαλβίνα

Απολύτως, καράβλαχε... Πιο πολύ δε γίνεται!!! Για να στο πω διαφορετικά, τόσο πολύ, σχεδόν όσο το άθροισμα της άγνοιας και της βλακείας σου μαζί...

Γιδα

Εχετε γινει ολοι δικηγοροι και εισαγγελεις! Απλα γραφετε για να γραφετε...καλα σε ειπε βλαχαρα...ολοι οι βλαχοι εχουν αποψη για ολα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ

Για να χρεώσει το POS το ποσό πρέπει να υφίσταται τραπεζικός λογαριασμός με αντίστοιχο υπόλοιπο ΚΑΠΟΥ, και να δίνεται η δυνατότητα απο το σύστημα (VISA, MASTERCARD, AMEX κλπ.) να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή λογω υψους ποσού. Άρα κάπου στον κόσμο οι Κινέζοι είχαν χρήματα σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΑΣ και τους χρέωναν μέσω των καρτών τους. Ή χρησιμοποιούσαν τα POS με χρέωση καρτών άλλων προς τους οποίους στην συνέχεια έστελναν τα χρήματα από λογαριασμούς ΕΚΤΟΣ Κίνας. Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι πως με ένα POS της ΕΤΕ σπας τα capital controls μιας χώρας από την στιγμή που η ΕΤΕ είναι 100% βέβαιο ότι θα πληρωθεί από χρήματα ΕΚΤΟΣ Κίνας. Εκτός εαν συμβαίνει κάτι άλλο, δηλαδή να πληρώνονται όντως με χρήματα άλλων και κάποιος μέσα απο την Κίνα που έχει την δυνατότητα να στέλνει χρήματα χωρίς capital controls εξυπηρετεί στο σύστημα...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

5c3b7241c8147020bd6effcc037bf79f_XL

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι ένα ποσοστό 66% των τουριστών έρχεται στη χώρα μας αεροπορικώς, τα πλάνα των αεροπορικών για τη θερινή σεζόν δίνουν τον τόνο για το πώς θα κινηθεί η κίνηση το καλοκαίρι.

21115001aca6fca17023f8a04ef816d8_XL

Από όλους του τομείς της ναυτιλίας  όσο αφορά τους τύπους των πλοίων, τα LNG που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι εκείνα που έχουν προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον των ελλήνων πλοιοκτητών. Για τον λόγο αυτό έχουν αυξηθεί από οκτώ που ήταν το 2017 στις 13 στα τέλη του 2018, σύμφωνα με την έρευνα της Petrofin.

tsakala

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο και παρουσιάζεται αποφασισμένη να επιμείνει στη βάση της συμφωνίας που είχε με τις τράπεζες - Οι επαφές κυβέρνησης - δανειστών για το νέο πλαίσιο ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και θα συνεχιστούν μέχρι το ΕuroWorking Group της 25ης Μαρτίου

fed_usa

Το 2008, πριν την κρίση, η Τράπεζα «δεν έβλεπε ύφεση στον ορίζοντα» - Το 2019 ο Πάουελ κάνει λόγο για ισχυρή οικονομία, παρά τα δυσοίωνα σινιάλα - Τα ομόλογα λένε «έρχεται ύφεση», η Fed λέει «πάμε καλά»... ποιος λέει αλήθεια;