ΣΕΒ: Ούτε ένα ευρώ επενδύσεις στις υποδομές της Πυροσβεστικής

pycar

Στο εβδομαδιαίο οικονομικό του δελτίο ο ΣΕΒ αναδεικνύει την υποχρηματοδότηση για επενδύσεις σε κρίσιμους τομείς των κοινωνικών υποδομών όπως η ασφάλεια, η παιδεία, η υγεία με χαρακτηριστικό ότι στη διετία 2015-16 δεν επενδύθηκε ούτε ένα ευρώ για την Πυροσβεστική

Μόλις τρία εκατομμύρια ευρώ ήταν οι δημόσιες επενδύσεις στην αστυνομία τη διετία 2015-'16 , ούτε ένα ευρώ για επενδύσεις στις υποδομές και τα μέσα στην Πυροσβεστική, τα δικαστήρια και τις φυλακές, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναδεικνύει στο εβδομαδιαίο δελτίο του για τις οικονομικές εξελίξεις ο ΣΕΒ.

Ταυτόχρονα, στο ίδιο δελτίο τονίζεται ότι οι κοινωνικές υποδομές υποχρηματοδοτούνται και ειδικότερα:

- Οι δημόσιες επενδύσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν δραστικά στα χρόνια της κρίσης, από 6% του ΑΕΠ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 σε 3% του ΑΕΠ σήμερα έναντι 2,7% στην ΕΕ.

- Η Ελλάδα δαπανά το μισό σχεδόν (48,5%) προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων σε υποδομές μεταφορών (δρόμοι, τούνελ, γέφυρες, κλπ.), ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ξοδεύει κατά μέσο όρο τα μισά (24,4%).

- Ταυτόχρονα δαπανά λιγότερα σε υποδομές παιδείας (2,5% έναντι 10,4% στην ΕΕ-28), υγείας (1,4% έναντι 7,9% στην ΕΕ-28), κοινωνικής προστασίας (1,3% έναντι 2,3% στην ΕΕ-28) και δημόσιας τάξης και ασφάλειας (0% έναντι 3,1% στην ΕΕ-28).

- Από την άλλη μεριά, η χώρα μας δαπανά 3% του προϋπολογισμού επενδύσεων στην παροχή νερού (έναντι 1,1% στην ΕΕ-28), καθώς και 5,5% στη διαχείριση στερεών αποβλήτων (έναντι 1,7% στην ΕΕ-28) και 3,7% στη διαχείριση υγρών αποβλήτων (έναντι 1,8% στην ΕΕ-28).

"Το αποτέλεσμα των ανωτέρω επιλογών είναι ότι η χώρα μας δεν ξοδεύει ούτε 1 ευρώ για στέγαση και ανάπτυξη χώρων κοινής ωφέλειας (όλα πάνε στο νερό) και ούτε 1 ευρώ για την μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης και την προστασία της βιοποικιλότητας (όλα πάνε στα σκουπίδια)", υποστηρίζει ο ΣΕΒ και προσθέτει:

"Όσον αφορά σε υποδομές αναψυχής, άθλησης, και πολιτισμού, η χώρα μας ξοδεύει σχεδόν τίποτα (0,1%) σε υποδομές πολιτισμού (έναντι 1,9% στην ΕΕ-28) και 2,8% σε υποδομές αναψυχής και άθλησης (έναντι 2,2% στην ΕΕ-28)".
Ο ΣΕΒ πάντως, θεωρεί αναγκαίο ένα μακροπρόθεσμο Εθνικό Σχέδιο Υποδομών (10ετίας ή και 20ετίας) που να εστιάζει στην επόμενη γενιά έργων και διασυνδέσεων προστιθέμενης αξίας για τη δημιουργία ισχυρών περιφερειακών πόλων με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη κέντρου και περιφέρειας. Υπογραμμίζεται ακόμη ότι «λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν» για δημόσιες επενδύσεις σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας και ως εκ τούτου είναι αναγκαία η στροφή σε ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις, δηλαδή και σε ιδιωτικούς πόρους για τη χρηματοδότηση αναγκαίων επενδύσεων τόσο σε υποδομές και διασυνδέσεις όσο και στους υπόλοιπους τομείς που υποχρηματοδοτούνται.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Πέτρος

Προϋπόθεση για την πρόοδο του Σ Ε Β είναι η ανοχή κράτους και κοινωνίας για απλήρωτες οφειλές εισφορών, δανείων, φόρων, τελών, προστίμων, λογαριασμών, αποδοχών, ΦΠΑ και για χαμηλόμισθη ή απλήρωτη ή μερική ή μαύρη ή αλλοδαπή εργασία.

Καλά το πας μεσιέ...

το κράτος όμως είναι καπιταλιστικό, εξυπακούεται ότι έχει ανοχή απέναντι στα αφεντικά του. Τον ΣΕΒ δεν τον έπιασε ο πόνος, άλλωστε η όποια χρηματοδότηση του κράτους με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις άμεσες και έμμεσες, απαλλαγές κλπ. στην τσέπη του καταλήγουν. Στο είπε στο τέλος... "ανταποδοτικότητα", να του παραχωρηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές, για να κονομάει κι από εκεί ο ιδιώτης κι εσύ να τον πληρώνεις και άμεσα, και μέσω των φόρων σου που θα καταλήγουν άμεσα σε αυτόν. Σαν τους αυτοκινητόδρομους... εσύ τους πλήρωσες, εσύ τους έχτισες με τη ληστεία σου, η "ιδιωτική πρωτοβουλία" κονομάει από την εκμετάλλευσή τους και μάλιστα πληρώνεις και για τη συντήρησή τους ακόμα (δες ανακοίνωση με τα οικονομικοπολιτικά στοιχεία της ρεμούλας από την ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ. "Οι κορδέλες και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...")

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

roumeliotis

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε πως, λόγω των επιφυλάξεων του ΔΝΤ για την εμπλοκή του σε ένα πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδα, ο τότε Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν κάλεσε μυστικά κυβερνητικούς εκπροσώπους της Γαλλίας και της Γερμανίας στην Ουάσιγκτον, ώστε να τους πείσει για την αναγκαιότητα άμεσης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

15
crisis_ar

Στο υψηλότερο σημείο του τελευταίου 7μήνου έφθασε τον Απρίλιο το ποσοστό των πολιτών που καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους - Το 87% των καταναλωτών αδυνατεί να αποταμιεύσει και το 42% προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το επόμενο 12μηνο

10
o-proedros-tis-komision-zan-klont-giounker

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του στην «Bild» είπε ότι έχει ευθύνη και ο ίδιος για το συγκεκριμένο γεγονός - Ξεκαθάρισε όμως ότι η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ

5