Folli Follie: Κατατίθενται οι πρώτες αγωγές από επενδυτές

Folli Follie: Κατατίθενται οι πρώτες αγωγές από επενδυτές

Ως το τέλος της εβδομάδας καταθέτει τις πρώτες η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών - Πλήθος ερωτημάτων για τις πρακτικές της εταιρείας μετά τις αποκαλύψεις του πορίσματος της Alvarez & Marsal

foli-folie-new-sim
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθούν οι πρώτες αγωγές στα ελληνικά δικαστήρια από μετόχους και ομολογιούχους της Folli Follie.

Όπως είπε στο newmoney.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών Γιάννης Κυριακόπουλος έχουν ετοιμαστεί ήδη οι πρώτες 20 υποθέσεις και ως το τέλος της εβδομάδος θα κατατεθούν. Οι αγωγές, που θα συνοδεύονται από αίτημα διάρρηξης των πράξεων προσημείωσης της περιουσιακών στοιχείων της FF, δεν θα στρέφονται μόνο κατά της εταιρείας αλλά «παντός υπευθύνου» και προσωπικά κατά στελεχών της διοίκησης, τράπεζες – συμβούλους, αναδόχους, ορκωτούς ελεγκτές, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και «γενικά κατά οποιουδήποτε μπορεί να εμπλέκεται» στο μεγαλύτερο σκάνδαλο στα χρονικά. «”Μerry go around” (γύρω γύρω όλοι) δεν έκαναν για να στήσουν την απάτη, όλοι λοιπόν πρέπει να πληρώσουν».

Ο κ. Κυριακόπουλος σημειώνει πως πάνω από 450 μέτοχοι και ομολογιούχοι έχουν αποτανθεί στην Ένωση και πως «παραγραφή σε τέτοιες απάτες δεν υπάρχει».

Ο ίδιος κάνει λόγο για «αργόσυρτη διαδικασία αποκάλυψης του σκανδάλου», ενώ με βάση τα όσα έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής από το πόρισμα της Alvarez & Marsal για έναρξη της απάτης «πιθανώς από το 2001 ανακύπτουν αναρίθμητα νέα ερωτήματα για εξαπάτηση επενδυτών κατά το παρελθόν».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η περίπτωση της συγχώνευσης το 2010 των εταιρειών Καταστήματα Αφορολόγητων ειδών ΑΕ (ΚΑΕ ΑΕ), της Folli Follie AE και της ELMEC SPORTS ΑΕ μέσω της οποίας έπαυσαν να διαπραγματεύονται ανεξάρτητα στο ΧΑΑ οι μετοχές των ΚΑΕ ΑΕ και ELMEC SPORTS.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης