«Στράγγισαν» οι φορολογούμενοι: 940 εκατ. ευρώ περισσότερα χρέη στο Δημόσιο τον Αύγουστο

xrei

3.801.967 φορολογούμενοι χρωστούν 102,6 δισ. ευρώ στην εφορία -  Χιλιάδες φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες οφειλές τους προς την εφορία

Νέο άλμα κατά 940 εκατομμύρια ευρώ σημείωσαν τον Αύγουστο τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη (παλια και νέα) προς το Δημόσιο. Παρότι ο συγκεκριμένος μήνας ήταν ο πιο «ήσυχος» της χρονιάς, καθώς «έτρεχαν» μόνον δόσεις πληρωμής παλαιών χρεών και όχι δόσεις φόρου εισοδήματος φόρου εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ, τον συγκεκριμένο μήνα έμειναν απλήρωτοι νέοι «τρέχοντες» φόροι και υποχρεώσεις, ύψους 849 εκατ. ευρώ.

Λόγω της θερινής ραστώνης όμως, μόλις 48 φορολογούμενοι υπέστησαν κατάσχεση από την εφορία (ούτε 2 δηλαδή κάθε εργάσιμη ημέρα του μήνα εκείνου).

Παρόλα αυτά, χιλιάδες φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες οφειλές τους προς την εφορία. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθούν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρεη στα 6,42 δισ. ευρώ από την αρχή της χρονιάς και Το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (παλαιών και νέων) εκτινάχθηκε στα 102,644 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου, από 101,704 δισ. ευρώ που είχε φτάσει στο τέλος Ιουλίου (+940 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ):
- Στο πρώτο οκτάμηνο του 2018 κατέστησαν ληξιπρόθεσμες νέες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση συνολικού ύψους 6,418 δισ. ευρώ. Μονον τον μήνα Αύγουστο δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 849 εκατ. ευρώ, Από τα 6,418 δισ. χρέη του οκταμήνου, τα 5,642 δισ. ευρώ ήταν οφειλές για φόρους ενώ τα υπόλοιπα 776 εκατ. ευρώ αφορούν άλλα χρέη προς το δημόσιο (εισφορές, υπέρ τρίτων και άλλα "μη φορολογικά έσοδα" που εισπράττονται από τις ΔΟΥ). ευρώ, εκ των οποίων τα 745 εκατ. ευρώ ήταν απλήρωτοι φόροι.

- Τον Αύγουστο του 2018 οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς την Εφορία διαμορφώθηκαν σε 102,644 δισ. ευρώ έναντι 101,704 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, σημειώνοντας αύξηση κατά 940 εκατ. ευρώ. Από τα 102,644 δισ. ευρώ του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, τα 16,496 δισ. ευρώ έχουν χαρακτηριστεί "ανεπίδεκτα είσπραξης" και τα υπόλοιπα 86,148 δισ. ευρώ εισπράξιμα.
- Λόγω των θερινών αδειών και επειδή οι εφοριακοί είχαν κινητοποιηθεί εκτός ΔΟΥ για ελέγχους στα τουριστικά νησιά, τον μήνα Αύγουστο επεβλήθησαν κατασχέσεις μόνο σε 48 φορολογούμενους. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των οφειλετών στους οποίους έχουν επιβληθεί κατασχέσεις διαμορφώθηκε σε 1.143.356, από 1.143.308 τον Ιούλιο.

- Οι οφειλέτες του Δημοσίου μειώθηκαν τον φετινό Αύγουστο κατά 131.661 άτομα, καθώς ανήλθαν σε 3.801.967, από 3.933.628 τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ (22)

@

Άλλο ένα ΔΙΣ προστέθηκε στα "ληξιπρόσθεσμα" και ακόμη να γίνουν ΓΕΝΝΑΙΕΣ ρυθμίσεις, με γενναια μείωση προσαυξήσεων αλλά και μείωση του κεφαλαίου σε πολλές περιπτώσεις, καθότι αυτό έχει προκύψει από ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ χρεώσεις τόσο της εφορίας όσο και των ταμείων! Πολλοί θα ήθελαν να πληρώσουν, αλλά δεν το κάνουν με το ηλίθιο "τιμωρητικό" καθεστώς που επικρατεί (πρόσφατα επισκέφθηκα το διαβόητο ΚΕΑΟ και ...καράφλιασα με αυτά που άκουσα ότι ζητούν... αν μάλιστα πας να κάνεις ρύθμιση, έχεις και ...επιπλέον προσαύξηση!!! αντί για μείωση - έφυγα με ένα πικρό χαμόγελο: δεν πρόκειται να πάρετε δεκάρα, γελοίοι...). Όντως, μόνο όσοι έχουν άμεση ανάγκη από ενημερότητες πάνε σε ρύθμιση, την οποία κατά 95% χάνουν μέσα στο επόμενο 2μηνο-3μηνο, αφού οι δόσεις είναι απολύτως αδύνατο (για τους περισσότερους) να πληρωθούν....

γιωργος

όποιος δεν χρειάζεται άμεσα φορολογική ενημερότητα δεν πληρώνει για να υπαχθεί σε ρύθμιση δόσεων. Τόσο απλό ...

Αυτό το άθλιο κράτος

Δεν αξίζει ούτε ένα ευρώ να πάρει. Έγκλημα παντού, τραγωδίες με κάθε βροχή και φωτιά, δρόμοι με λακκούβες, κλειστά αρχαιολογικά μνημεία, υπηρεσίες κάτω του μετρίου, σχολεία επικίνδυνα για τα παιδιά, βολεμένοι συνταξιούχοι από τα 40, ανεπαρκή φύλαξη συνόρων, μια δημόσια τηλεόραση με χιλιάδες ρεμάλια, βιολογικοί που βρωμάνε, βρώμα και σκουπίδια παντού, πανεπιστήμια βρώμικα τίγκα σε εμπόρους ναρκωτικών, γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών, και φόροι σε επίπεδα Σκανδιναβίας, και χέρι στις ιδιωτικές περιουσίες. Μιλάμε για θράσος. Αντί για ξύλο, στάση πληρωμών, και να τους στείλουμε όλους από κει που ήρθαν, σαν ραγιάδες πληρώνουμε και διατηρούμε ζωντανό το όνειρο των πρασινοφρουρών και συριζαίων του βαλκανικού κιτς ψευδοκράτους.

isonomia-isopolitia

Μαζί σου 100%!!! Αλλά μη πληρώνοντας, το επωμίζονται άλλοι. Το δύσκολο στην Ελλάδα δεν είναι να καταργήσεις έναν νόμο. Το δύσκολο είναι να τον αλλάξεις μ' έναν καλύτερο! Σαφώς και πρέπει να φύγει όλη αυτή η δράκα των αλητών που κυβερνούν από το 1981 και μετά. ΟΛΟΙ όμως! Το να γίνει με αίμα το είδαμε το 1967... Πρέπει να γίνει συντεταγμένα και με το νομοθετικό πλαίσιο που εγκαθιδρύθηκε στη χώρα από το 1975. Με τη δημιουργία ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥ νομικού πλέγματος για τους παραβάτες, με πολυετείς καθείρξεις που θα εφαρμόζονται μέχρι τέλους, με δήμευση περιουσιών και ευθύνη που θα μετακυλίεται σε όλα τα συγγενικά τους πρόσωπα πρώτου βαθμού!!!

Ροβεσπιερ

Πολύ καλά τα λες !!

apolon-ATHENS

Μπράβο σου..

κράτος δυνάστης

Μια σχετική φορολογική απειθαρχία είναι πλέον απαραίτητη.Ο λόγος?Απλός.Το κράτος μας ζητά φόρους για να μας προσφέρει κάποιες υπηρεσίες κι αγαθά.Όταν όμως αυτό έχει ξεφύγει από κάθε λογική κι υπάρχει πλήρης αναντιστοιχία τότε δεν υπάρχει άλλη λύση από το να αντιδράσει ο λαός μην πληρώνοντας.Χρειαζόμαστε μια νέα συμφωνία μεταξύ κράτους και πολιτών γιατί αυτή που μας έχει επιβληθεί θα πεθάνει πολύ σύντομα.

isonomia-isopolitia

Σαν χτες (12/10/1944) ολοκληρώθηκε στην Πατρίδα μας το πρώτο μέρος της τραγωδίας της Κατοχής (επακολούθησε ο εμφύλιος...). Πέρυσι υπήρξαν πολλά αφιερώματα σ' αυτή την ξεχωριστή μέρα. Φέτος όχι, και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να οφείλεται στην επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου, Σταϊνμάγερ που συνέπεσε χρονικά... "Οι Γερμανοί ξανάρχονται" ήταν ο προφητικός τίτλος της ταινίας του 1948, των Χρ. Γιαννακόπουλου και Α. Σακελλάριου, που μάλλον δεν έφυγαν ποτέ! Τίποτε δεν μας δίδαξε όλη αυτή η δοκιμασία που έληξε ...τυπικά το 1949. Η χώρα για πολλά χρόνια κυβερνήθηκε από προδότες που θα έπρεπε να τερματίσουν τη σταδιοδρομία τους στο ...Γουδί, αντί για το σπίτι τους. Μόνο τα σκυλιά της Χούντας πλήρωσαν (και απολύτως ορθά), αλλά αναλογικά περισσότερο για το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν. Το ότι πήγαν φυλακή μόνο ο Άκης, και ο Αθανασόπουλος (αυτός με το καλαμπόκι. Τον θυμάστε;) κι ότι θα πήγαινε κι ο Μένιος που τον ...πρόλαβε ο φυσικός του Δικαστής, δεν μπορεί να ισοσκελίσει αυτό που βιώνουμε ως χώρα από τον Μάιο του 2010... Το 15% πληρώνει φόρους, το 30% δεν έχει εισόδημα για να πληρώσει και το 55% φοροδιαφεύγει γιατί πιστεύει ισχυρά ότι δεν ...αξίζει να πληρώνεις φόρους στη χώρα αυτή που είναι μόνο για διακοπές. Σοβαρά, έτσι λένε!

10.000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

α ρε Έλληνες. Με αυτα που διαβαζω εδω όχι 100 χρόνια αλλα 10.000 χρονια ΜΝΗΜΟΝΙΑ με γερμανους, γαλλους, αμρικανους και ρωσους αφεντες. Οι μισοι σχολιαστες ειναι επαγγελματιες ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ που κοιτανε τους αλλους να πηγαινουν ταβερνα και λενε να πεινασουν για να μην πηγαινουν. Οι αλλοι μισοι εχουν αλτσχαιμερ. Τα έσοδα του κρατους. Τζαμπατζηδες σχολιαστες που δεν δινετε ουτε 2 ευρω για να παρετε την εφημεριδα Πρωτο Θεμα της Κυριακης. Γιατι εαν δεν εισασταν επαγγελματιες τζαμπατζηδες, θα διαβαζατε σχεδον καθε Κυριακη για κομπινες πολιτικων και μεγαλοκαρχαριων που φεσωνουν το κρατος με δις ευρω καθε χρόνο. Αλλα για αυτους δεν λετε τιποτα. Κατουρημενες ποδιες φιλατε για να πειτε οτι ειδατε καποιον απο αυτους στο δρομο. Και σας φταιει ο διπλανός σας, γιατι μεχρι εκει φτανετε. Στη λιγουρα εσεις, στη λιγουρα πρεπει να ειναι και ο διπλανος σας. Ειχα 2 εταιρειες στην Ελλαδα. Τις πηγα εξω. Εδιωξα ΟΛΟΥΣ τους υπαλληλους. Γιατι ειχαν την ιδια νοοτροπια. Της κακομοιριας σας.4 χρονια μετα ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ να τους παρω έξω να δουλεψουν. Με λιγοτερα λεφτα. Τους ειπα, με 100 ευρω σας παιρνω στη Βουλγαρια και με 350 στη Κυπρο. Αν ειναι για παραπανω καλυτερα να παρω αλλοδαπους που ξερω οτι θα δουλεψουν και δεν θα κατηγορουν ο ενας τον αλλον. Θελεια να διαλυσεις μια επιχειρηση στο εξωτερικο? βαλε στη δουλεια σου 2 Έλληνες.

isonomia-isopolitia

Είσαι "νικητής". Ο τρόπος όμως που διαχειρίζεσαι τη νίκη σου είναι θλιβερός και σε απαξιώνει! Το να εκδηλώνεις την "υπεροχή" που αισθάνεσαι και να διαχωρίζεις τόσο έντονα τη θέση σου με προκλητικό και υβριστικό τρόπο για τους Έλληνες, είναι τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ! Οι Έλληνες ανέκαθεν διακρίνονταν για την φιλομάθεια και την εργατικότητά τους στο εξωτερικό. Το πρόβλημα υπάρχει εντός της χώρας, λόγω του καθεστώτος ανομίας και ατιμωρησίας που επικρατεί τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια. Μαζέψου!

Νίκος

Οι κηφηνες δεν πληρώνουν ούτε φόρους ούτε ασφαλιστικές εισφορές .Μόνο τα κορόιδα οι μικρομεσαίοι κανιβαλιζονται από τα λαμογια τους κηφηνες !!!

Κωστής

Μόλις άκουσα σήμερα την ειδηση για τα 940 εκατομμύρια, είπα, Να και μία καλή είδηση σήμερα !!!!

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Πρέπει να αποκτήσουμε επιτέλους φορολογική συνείδηση. ΝΑΙ σε μείωση του αφορολογητου. Πρέπει να πληρώσουν όλοι τους φορους τους σε αυτή τη χώρα! Στο κάτω κάτω με αυτό τον τρόπο ανεβαίνουν τα έσοδα για το κράτος και έτσι μπορούν να δίνονται οι καλύτερες παροχές!

@

Ναι αλλά έτσι θα έχει μεγάλο πλεόνασμα η κυβέρνηση για να το μοιράσει στους "ευπαθείς".

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης