Αισιοδοξία Τρισέ για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Αισιοδοξία Τρισέ για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Tην πεποίθησή του ότι, αν η Ελλάδα εμμείνει στην αυστηρή εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος που προβλέπει το Mνημόνιο, τότε οι προσπάθειές της θα αναγνωριστούν, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Αισιοδοξία Τρισέ για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
Tην πεποίθησή του ότι, αν η Ελλάδα εμμείνει στην αυστηρή εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος που προβλέπει το Mνημόνιο, τότε οι προσπάθειές της θα αναγνωριστούν, εξέφρασε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα έχουν προωθηθεί σημαντικότατες αλλαγές στην ελληνική οικονομία, οι οποίες, όπως είπε, θα αξιολογηθούν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ τάχθηκε εξάλλου υπέρ της ενίσχυσης τόσο του προληπτικού όσο και του αποτρεπτικού σκέλους του Συμφώνου Σταθερότητας.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι οι κυρώσεις κατά των χωρών που δεν λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση τόσο του χρέους όσο και του ελλείμματος θα πρέπει να έχουν αυτόματο χαρακτήρα και ότι οι κυρώσεις αυτές θα μπορούν να ακυρώνονται, μόνο στην περίπτωση που συμφωνήσει σε αυτό η πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν θα προτείνει, στις 29 Σεπτεμβρίου, την επιβολή προστίμων και το «πάγωμα» των κοινοτικών επιδοτήσεων στα κράτη - μέλη που παραβιάζουν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Κλείσιμο

Την ίδια ημέρα, μετά από πρόσκληση των εργατικών συνδικάτων, 100.000 εργαζόμενοι απ' όλη την Ευρώπη αναμένεται να αποκλείσουν το κέντρο των Βρυξελλών, διαδηλώνοντας κατά των μέτρων λιτότητας και τη μείωση μισθών.

Τις νέες νομοθετικές προτάσεις θα παρουσιάσουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του Συμφώνου Σταθερότητας και της βελτίωσης της οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης