Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης έχει σταθεροποιηθεί στις 678 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 1,74%

xrim_09
Ο χθεσινός πανικός έχει υποχωρήσει ενώ τα σχέδια για ειδικό σχήμα που θα αγοράσει τα κόκκινα δάνεια δείχνει και τη ανησυχία των δανειστών - οι οποίοι ξεκίνησαν την αμφισβήτηση σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το δημοσίευμα του Bloomberg. Ας σημειωθεί ότι μια τέτοια λύση χρειάζεται 9 μήνες και έχει κόστο.

Οι ελληνικές τράπεζες βρέθηκαν παγιδευμένες μετά την έξοδο απο τα Μνημόνια καθώς η άνοδος του spread των ελληνικών ομολόγων ακριβαίνει τον δανεισμό τους. Μετά όμως, απο τα σκληρά stress tests εμφανίστηκαν το προηγουμένο τετραήμερο ωσαν να οδηγούνται σε μια νέα εφιαλτική πορεία, όπως το 2015.

Δηλαδή τέσσερις μήνες μετά τους ελέγχους απο τον ευρωπαίο επόπτη κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχουν άμεση ανάγκη κεφαλαίων - σ.σ κυρίως οι short οι οποίοι μιλάνε το βιβλίο τους ( talk their book ) και θέλουν να αποκομίσουν κέρδη είτε απο τις μετοχές, είτε απο την πώληση των κόκκινων δανείων. Η αλήθεια είναι ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν τις προσπάθειες και η πορεία τους θα κριθεί στα τέλη του έτους, αλλά και τον Μάρτιο όταν ο επόπτης θα κρίνει την πορεία των στόχων που έχουν τεθεί.

Η «μάχη» λοιπόν με τους short παίκτες συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, ωστόσο και χθες σήμερα παρατηρούνται τοποθετήσεις καθώς ο τζίρος έχει ανέλθει ήδη στα 47 εκαττ. ευρώ. Χθες άλλαξαν χέρια μετοχές αξίας 65 εκατ.ευρώ στις τράπεζες – παρά τους φόβους για κρατικοποίηση.
Κλείσιμο
 
Οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν κέρδη έως 7,54% ( Τράπεζα Πειραιώς ) και στηρίζουν την αγορά, καθώς σήμερα έχουμε και την μετοχή της Coca – Cola που χάνει 2,15% στα 28,61 ευρώ.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης