Πετρόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν ετέθη βέτο για να προχωρήσουμε στο θέμα των συντάξεων

petropoulos-tasos-1
Σταθερός στο αφήγημα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν περικοπές στις συντάξεις εμφανίστηκε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

«Επιμένω στα οικονομικά του ΕΦΚΑ και ότι είναι εντός των ορίων που έχουν συμφωνηθεί και άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνουν περικοπές» είπε ο κ. Πετρόπουλος.

«Δεν είπε κανείς στο Eurogroup ότι θα υπάρξει έγκριση ή απόρριψη για την περικοπή των συντάξεων. Δεν ετέθηε βέτο για να προχωρήσουμε» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εργασιας.

Στην ερώτηση για το αν θα ενταχθούν οι περικοπές στις συντάξεις στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στη Βουλή ο κ. Πετρόπουλος είπε «πολιτικά απαντώ ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι δεν θα περιλαμβάνει τις περικοπές και δεν θα το κάνει».

«Εκείνο που στο ΔΝΤ είναι ότι ο λογαριασμός για τις συντάξεις έγινε τον Μάιο του 2016. Τότε με το τρίτο μνημόνιο συμφωνήσαμε ποιο είνα το δημοσιονομικό εύρος» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις είπε ότι ανέρχονται σε 35.000 και ότι «όλοι αυτοί παίρνουν προσωρινή σύνταξη» ενώ για τις εκκρεμείς επικουρικές είπε ότι έχουν φτάσει τις 91.000 και ότι «έχουν μειωθεί κατά 40% σε σχέση με το 2014».

Εξήγγειλε, τέλος, ότι «είναι μέσα στα πλαίσια των στόχων» ρύθμιση οφειλών σε όσους δεν μπορούν να ενταχθούν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Κληθείς να σχολίασει τις αναφορές Τσακαλώτου ότι «οι παλαιοί συνταξιούχοι θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο», ο Τάσος Πετρόπουλος μίλησε για τον όρο προσδόκιμος όρος ζωής βάσει του οποίου γίνεται η δουλειά από σταστικολόγους και αναλογιστές. «Το προσδόκιμο ζωής έχει να κάνει με την ηλικία και κατά πόσον αλλάζει τις παραμέτρους ενός συστήματος. Τώρα αν κάποιοι βγήκαν να γίνουν νεκροθάφτες» συμπλήρωσε λέγοντας ότι «το βάζει η ζωή το χρονικό όριο».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ

Εδώ ο ΕΦΚΑ στα περισσοτερα υποκαταστήματα δεν έχει καθαρίστριες και οι υπάλληλοι πληρώνουν τα έξοδα και καθαρίζουν κιόλας.Δεν υπάρχει συμβόλαιο συντήρησης Η/Υ ,ούτε κάν κλασσερ και μιλάνε ακόμα.Αν ήταν άλλη κυβέρνηση θα είχαν γυρίσει τον κόσμο ανάποδα.

Βάσω

Η πολιτική αλητεία εχει ονοματεπώνυμο και στεγάζεται σε πολιτικό κόμμα, λέγεται Αλέξης Τσίπρας και στεγάζεται στο ΣΥΡΙΖΑ. Βρέ αλήτες γιατί καταντήσατε σάκκο του μποξ τους γονείς και τους παππούδες σας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλητεία απο τη συνεχιζόμενη κοροϊδία που τας κάνετε, τους κλέβετε τα λεφτά στερώντας τους την ίδια τους τη ζωή. Τι περιμένετε τώρα, να σας ψηφίσουν μήπως ξεχνώντας την κοροϊδία Τσίπρα με 13η και 14η σύνταξη?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

atm_trapezes

Τράπεζες - Χρεώσεις: Τι αλλάζει - Διαβάστε όλες τις νέες χρεώσεις που θα τεθούν σε ισχύ από τα τέλη του Οκτώβρη -  Πόσο θα κοστίζει η αλλαγή… PIN; - Επανέρχεται η συνδρομή για τις πιστωτικές κάρτες

9
imf-151019-arthro

Το Ταμείο προβλέπει χαμηλές πτήσεις στον πληθωρισμό, στο 0,6% φέτος, μείωση ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και περαιτέρω μείωση της ανεργίας - Στο 2,2% η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2020

2