Συντάξεις: Στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου θα αποφασιστεί αν θα ισχύσει η μείωση

tsakalo-mesa

Η τελική απόφαση περικοπής των συντάξεων θα ληφθεί μετά την παράδοση του προσχεδίου του ελληνικού προϋπολογισμού και αφού ελεγχθεί γραμμή-γραμμή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Στο Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την τύχη των συντάξεων σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο αξιωματούχος δήλωσε πως η απόφαση περικοπής των συντάξεων θα ληφθεί έπειτα από την παράδοση του προσχεδίου του ελληνικού προϋπολογισμού και την εξέταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικότερα, ο ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης ξεκαθαρίζει πως υπάρχει μια σειρά γεγονότων. Με την ολοκλήρωση των εργασιών για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, Επιτροπή και EuroWorking Group (το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup) θα αναλάβουν να τον εξετάσουν και θα γνωμοδοτήσουν στο Eurogroup τόσο για τον προϋπολογισμό όσο και για τα ελληνικά αιτήματα.

Στο θέμα των συντάξεων, αν υπάρχει αναφορά σε αλλαγή της συμφωνίας, οι υπουργοί της Ευρωζώνης θα εξετάσουν όλα τα αιτήματα της Ελλάδας και θα δουν κατά πόσο αρχικά βγαίνουν τα νούμερα και αν η ελληνική πλευρά έχει ορθά επιχειρήματα για τις αποφάσεις της.

Στο Eurogroup του Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργου δεν θα υπάρξει επίσημη συζήτηση για Ελλάδα, παρά μόνο πιθανές συζητήσεις στο περιθώριο.

Η υπόλοιπη ατζέντα του Eurogroup

Βασικό θέμα της συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών θα είναι οι μεταρρυθμίσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Τα δύο θέματα που θα αναλύσουν οι Υπουργοί είναι από τη μια οι «αυτόματοι σταθεροποιητές» για τις χώρες της Ευρωζώνης, ως μηχανισμοί δημιουργίας αποθεματικών ασφαλείας σε περιόδους αντιμετώπισης κρίσεων και απο την άλλη η υπάρξη προληπτικής γραμμής πίστωσης η οποία θα δανείζει σε κράτη μέλη που δεν βρίσκονται σε κρίση αλλά χρειάζονται ρευστότητα.

Συζήτηση θα γίνει επίσης για τις προτάσεις Γιούνκερ, για την ισχυροποίηση του ρόλου του ευρωνομίσματος στην παγκόσμια σκηνή, όπως τις παρουσίασε στην πρόσφατη ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, στις 12 Σεπτεμβρίου, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ (32)

μια εικονα χιλιες λεξεις...

γιατι ειναι ξεμαλλιασμενο το τσακαλωτο; ωχωχωχ δυσκολα τα πραγματα...

Προς ενημέρωση ορισμένων...

Οι σημερινοί συνταξιούχοι άνω των 70 (για τους οποίους γίνεται και λόγος περί προσωπικής διαφοράς), ώντας ακόμη εργαζόμενοι, πλήρωναν ένα κάρο εισφορές, για την ίδια τους την σύνταξη και εφάπαξ! Οι εισφορές αυτές για έναν που εργάστηκε 40 χρόνια, επαρκούν για να του παρέχουν μηνιαία σύνταξη, μονο από τους τόκους, μέχρι να συμβεί αυτό που εύχονται οι κυβερνήτες μας να επιλυθεί με φυσικό τρόπο!!! Τώρα εάν ορισμένοι το πιάνουν από το 2008 και μετά, όπου τα ασφαλιστικά ταμεία άδειασαν επί ΝΔ, διότι παίξαν με τα λεφτά του κοσμάκη δομημένα ομόλογα, τότε μιλάμε για ημιμαθείς! Εάν τα χρήματα μέναν στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν θα χρειαζόταν να δουλεύουν 2, για να συνταξιοδοτείται ένας και όλοι θα είχαν κρατήσεις ως εργαζόμενοι, για τον μελλοντικό ηλικιωμένο εαυτό τους! Διαρκώς κατηγορούν τους συνταξιούχους και σε όλα τα μνημόνια, τα προαπαιτούμενα αφορούν τις συντάξεις, ενώ θα έπρεπε με τα χρήματα των δόσεων, να αναχρηματοδοτηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι οι τράπεζες! Έτσι και 13ος-14ος μισθός και σύνταξη θα υπήρχαν και ρευστότητα στην αγορά και τις συναλλαγές, αλλά ούτε θα είχαμε φτάσει σε καθεστώς capital control...ίσως ακόμη να γλυτώναμε και τα μνημόνια, εάν δεν τρώγαν εξαρχής!

αιντεεεε

Αυτοί δεν λέγανε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις? και μάλιστα ότι θα υπάρχει και αύξηση.

ΒΑΣΙΛΗΣ

1,8 δις μείωση δαπανών από συντάξεις δηλ. 1% του ΑΕΠ. Εδώ για μικρότερα ποσά θέλουν ισοδύναμα, σιγά μην αλλάξουν γνώμη

Απόλυτη αποτυχία!

Το μόνο πού έγινε μετά από 8 χρόνια μνημονίων είναι περικοπές στις συντάξεις! Τίποτε άλλο!Κάθε λίγο και λιγάκι περικοπές στις συντάξεις! Καμμιά κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να κόβει τις συντάξεις!Δεν φταίει τίποτε άλλο για την κατάντια της χώρας παρά μόνο οι συντάξεις! Σε μια χώρα που έφτασε και παραμένει στον πάτο,δεν άλλαξε απολύτως τίποτα παρα μόνο έγιναν περικοπές στις συντάξεις. Αποτυχία της τρόικας,αποτυχία της Γερμανίας,αποτυχία των κυβερνήσεων, αποτυχία όλων! Κόψτε τις πάλι τώρα και ξανακοψτε τις πάλι μετά από κάνα χρόνο και πάλι και πάλι!Το μόνο προαπαιτούμενο πάντα ήταν οι περικοπές στις συντάξεις! Είναι αστείο πια...

Δεν χορτασατε να σας "ευλογούν"

Σας έχει γίνει συνήθεια πλέον ο αριθμός 4..αν δεν δώσουν το οκ θα σας έλεγα τι θα πάρετε τσιριζακια...είναι που θα παίζατε το ζουρνά και θα τους χορευατε...με το καλό να πάτε το Δεκέμβρη να σας ρίξουν έναν προερτιο και μετά περάστε και από το λαό για ένα αποχαιρετιστήριο... ανίκανοι αληταραδες.σε λίγο και THE END.ΟΥΣΤ.

ΕΡΙΚ ΤΟΥΣΕΝ: 341 δις οφειλές + 70 δις ευρώ ωφέλεια για τη Γερμανία

«Η Γερμανία εξοικονόμησε 70 δις περίπου μέσω των Μνημονίων και αποκόμισε κέρδη 1,4 δις ευρώ μέσω του δανεισμού της Ελλάδας, την ίδια ώρα που χρωστάει τις αποζημιώσεις για τη ναζιστική κατοχή» «Μία ελληνική Κυβέρνηση που θα ήταν πραγματικά αποφασισμένη να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού της διαθέτει πάρα πολύ ισχυρά επιχειρήματα για να ζητήσει αυτές τις επανορθώσεις, αλλά βεβαίως και την ακύρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους Όσες προδοσίες κι αν συμβούν, θα υπάρχουν πάντοτε οι άνθρωποι που μάχονται

Ελένη

Απατεώνες, δυο φορές ψηφίσατε το κόψιμο των συντάξεων με το νόμο Τσίπρα - Κατρούγκαλου, ενώ τώρα που έρχονται εκλογές σκίζεστε για τα ψηφαλάκια. Οι συνταξιούχοι έφαγαν κοροϊδία με 13η και 14η συνταξη, οπότε θα φάτε μαύρισμα που θα ειναι όλο δικό σας. Αν δοθεί παράταση για τον επανυπολογισμό των συντάξεων, μετά τις εκλογές θα κοπούν με αναδρομική ισχύ.

Λούλης

Τα ασφαλιστικά ταμεία οι προηγούμενοι τα άφησαν χρεοκοπημένα και όχι οι τωρινοί. Θα ψηφίσω όποιον κόψει επιτέλους τις συντάξεις από την ρίζα, έστω κι αν αυτός είναι ο Κυριάκος! Αφήστε να ανασάνουν λιγάκι οι νέοι εργαζόμενοι.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

" ... εάν η Ελληνική πλευρά έχει ορθά επιχειρήματα για τις αποφάσεις της ". ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ... ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΟΡΘΑ ΕΠΙΧΕΙΤΗΜΑΤΑ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ , ΕΙΝΑΙ " Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ". ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ Ο ΥΨΙΣΤΟΣ. ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ.

Τσακαλώτο μην τρως τα νύχια σου,

φάε καλύτερα ολόκληρο το χέρι σου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης