ΗΠΑ: Αναβολή της ψηφοφορίας για τον Κάβανο ζητούν οι Δημοκρατικοί

ΗΠΑ: Αναβολή της ψηφοφορίας για τον Κάβανο ζητούν οι Δημοκρατικοί

Κάλεσαν τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής να αναβάλει την ψηφοφορία για τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο  των ΗΠΑ

brett-kavanaugh
Οι δέκα Δημοκρατικοί γερουσιαστές που μετέχουν στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων κάλεσαν σήμερα τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρό της να αναβάλει την προγραμματισμένη για την Πέμπτη ψηφοφορία για την επικύρωση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Κάβανο, που έχει προταθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση αυτή, κατηγορείται από μια γυναίκα ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά πριν από πάνω από 30 χρόνια.

Η Επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει διακομματικά ποιες θα είναι οι αρμόζουσες ενέργειες που θα γίνουν μόνο αφού η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ολοκληρώσει την έρευνά της για τις κατηγορίες της γυναίκας αυτής, αναφέρουν οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Τσακ Γκράσλεϊ.

Μιλώντας στην εκπομπή The View του τηλεοπτικού δικτύου ABC ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ χαρακτήρισε "εξαιρετικά αξιόπιστους" τους ισχυρισμούς της καθηγήτριας πανεπιστημίου Κριστίν Μπλέισι Φορντ, 51 ετών και ζήτησε από το FBI να ανοίξει και πάλι την έρευνά του για τον Κάβανο

Κλείσιμο
"Το να προσπαθήσουν να το επισπεύσουν (σ.σ. τον διορισμό του Κάβανο) αποτελεί προσβολή για τις γυναίκες της Αμερικής και προσβολή για το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών", τόνισε, αναφερόμενος στην ψηφορορία της Πέμπτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης