Ο τυφώνας Florence... ανεβάζει τη Wall Street

Ο τυφώνας Florence... ανεβάζει τη Wall Street

Το πετρέλαιο κατέγραψε άλμα άνω του 2,75% στα 69,50 δολάρια το βαρέλι

87544679f0c3cf8b5120bbfc10ef8235_XL
Το ισχυρό πετρελαϊκό ράλι που πυροδότησε ο επικείμενος τυφώνας Florence (αναμένεται να χτυπήσει τις ανατολικές ακτές και τα αποθέματα πετρελαίου) έδωσε ώθηση στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, και με «μπροστάρη» την ExxonMobil (+1,60%), γύρισαν ανοδικοί οι αμερικανικοί δείκτες.

Το πετρέλαιο κατέγραψε άλμα άνω του 2,75% στα 69,50 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίτερα η συνεδρίαση χαρακτηριζόταν από μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις, μια ακόμη συνεδρίαση για γερά νεύρα, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στο εμπόριο.

Σημαντική στήριξη έδωσαν και οι τεχνολογίες, οι οποίες ανακάμπτουν μετά την πρώτη της προηγούμενης εβδομάδας που προκάλεσαν οι καταθέσεις των εκπροσώπων των τεχνολογικών κολοσσών και social media (Facebook-Twitter-Google) ενώπιον Κογκρέσου.

Κλείσιμο
Apple, Amazon, microsoft, Twitter, Facebook και Netflix ενισχύονται πάνω από 1,5%.

Στα ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,44% ή 114 μονάδες στις 25.971, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,38% στις 2.887 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,61% στις 7.972 μονάδες.

Οι μετοχές των Caterpillar και Boeing, οι οποίες είναι εξαρτημένες από το εμπόριο, υποχώρησαν πάνω από 1%. Απώλειες σημειώσαν και οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής ημιαγωγών, όπως η Micron και η Nvidia.

Πτώση 3,4% κατέγραψε η μετοχή της Tesla, μετά την υποβάθμιση της σύστασης από αναλυτές.

Η εικόνα στο εμπόριο

Στο προσκήνιο παραμένουν οι εμπορικές ανησυχίες. Την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το Πεκίνο με επιβολή δασμών σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας 267 δισ. δολαρίων. Η Κίνα δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε αντίποινα.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα έχει αποφασίσει να ζητήσει την επόμενη εβδομάδα άδεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για την επιβολή κυρώσεων στις ΗΠΑ.

«Η Κίνα παίζει το παιχνίδι της υπομονής και αυτό δεν είναι καλό για την αγορά» υποστηρίζει αναλυτής της FBR με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ηρεμία στα νομίσματα, παραμένει "κυρίαρχο" το δολάριο με το δείκτη DXY πάνω από τις 95 μονάδες και την ισοτιμία με ευρώ EUR/USD κάτω από το 1,16. Εκτόξευση των αποδόσεων στο αμερικανικό 10ετές στο 2,975% στον απόηχο των δηλώσεων της Fed για επικείμενη σύσφιξη νομισματικής πολιτικής.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης