Ζάκυνθος: Επιχείρηση στο Λαγανά είχε... κλείσει από το 2011, αλλά λειτουργούσε μέχρι σήμερα!

laganas

Εξαιρετικά υψηλά ποσοστά φορολογικών και ασφαλιστικών παραβάσεων εντόπισαν την πρώτη μέρα του ελέγχου τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ στα νησιά του Ιονίου

Συντονισμένη επιχείρηση φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από χθες σε νησιά του Ιονίου, στο πλαίσιο των σχεδιασμών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία. Ήδη από την πρώτη ημέρα των ελέγχων διαπιστώθηκαν μεγάλα ποσοστά παραβατικότητας, που υπερβαίνει το 63% σε περιπτώσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων, αλλά και το 80% για παραβάσεις ασφαλιστικής νομοθεσίας (αδήλωτη εργασία, απασχόληση εκτός ωραρίου κλπ).

Η επιχείρηση που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, έχει την κωδική ονομασία «Ιόνιο», θα εξελιχθεί σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Λευκάδα, με πιθανές ταχείες δράσεις σε Παξούς και Ιθάκη και μετέχουν σε αυτή (στελέχη της ΑΑΔΕ και Οικονομικής Αστυνομίας) 100 άτομα.

Οι έλεγχοι της πρώτης ημέρας, όπου διαπιστώθηκαν και τα υψηλά ποσοστά παραβατικότητας, είχαν ως αποτέλεσμα την 48ωρη αναστολή σε τρεις περιοχές στην περιοχή Κάβου της Κέρκυρας για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων. Στην Ζάκυνθο (Λαγανάς) εντοπίστηκαν τρεις επιχειρήσεις που δεν διέθεταν συσκευές pos, ενώ στην ίδια περιοχή οι ελεγκτές ανακάλυψαν και επιχείρηση η οποία είχε προβεί σε παύση εργασιών από το 2011 αλλά λειτουργούσε κανονικά. Κατασχέθηκε ταμειακή μηχανή που είχε επίσης δηλωθεί παύση από την ίδια ημερομηνία…

Τέλος υψηλή ήταν και η παραβατικότητα της ασφαλιστικής νομοθεσίας, αφού σε δέκα επιχειρήσεις που έγινε έλεγχος βρέθηκαν παραβάσεις στις οκτώ (ποσοστό 80%).

Αναλυτικά, στην Κεφαλονιά έγιναν έλεγχοι σε 25 επιχειρήσεις (εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ) και σε 14 από αυτές (56%) διαπιστώθηκαν παραβάσεις (συνολικά 30).

Στην Ζάκυνθο έγινε έλεγχος σε 25 αντίστοιχες επιχειρήσεις και πάλι, σε 14 διαπιστώθηκαν παραβάσεις, ενώ στην Κέρκυρα έγιναν 9 έλεγχοι και στους 8 εντοπίστηκαν παραβάσεις.

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ γίνονται για την ορθή εφαρμογή της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, προκειμένου να εντοπισθούν παραβατικές συμπεριφορές, να αντληθούν χρήσιμες πληροφορίες και να ενισχυθεί η εθελουσία συμμόρφωση. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει φορολογικούς ελέγχους πρόληψης σε επιχειρήσεις εμπορίας τουριστικών ειδών, ενοικίασης καταλυμάτων, εμπορίας καυσίμων, διακίνησης προσώπων μέσω ημερόπλοιων και εστίασης.

Ακόμα ελέγχους στη διακίνηση αγαθών, έλεγχοι νοθείας αλκοολούχων ποτών, ελέγχους ανασφάλιστης εργασίας, ελέγχους εφοδιασμού πλωτών μέσων (για την τήρηση των τελωνειακών διατάξεων) και κατασχέσεις εισπράξεων από επιχειρήσεις που εισπράττουν τοις μετρητοίς και παράλληλα εμφανίζουν σημαντικά ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Γας

Κ εγώ που νόμιζα ότι μόνο οι Δ/Υ φταίνε για την κατάντια της χώρας κ την φοροδιαφυγή

Αριστερός Τσίπρας .......

Η πολιτική αλητεία του αριστερού Τσίπρα, γδέρνει εργαζόμενους, αρπάζει το ψωμί των συνταξιούχων και αφήνει τα λαμόγια ελεύθερα να κλέβουν.

Κωστής

Εγώ πάντως ξέρω μια χώρα εδώ κοντά μας, όπου τα κόμματα λειτουργούν σαν εγκληματικές οργανώσεις και διορίζουν τα κομματοσκυλα σε οργανισμούς φαντάσματα όπου δεν πατάνε ποτέ για δουλειά και παίρνουν 5000 μέχρι 10.000 € το μήνα και κατακλεβουν τα χρήματα που μαζεύονται από ληστρικους φόρους στους πολίτες αυτής της χώρας.

Navajo

Σε όποιον κάνει εντύπωση αυτή η είδηση, μάλλον δε θα είναι από Ελλάδα … Μιλάμε για το νησί που το 20% του πληθυσμού είναι τυφλοί και παίρνουν αναπηρικοί σύνταξη. Χαχαχαχαχαχαχα

Έλεος

Ντροπή να κυνηγάει το κράτος τους παράνομους επιχειρηματίες και παραβάτες ελεύθερους επαγγελματίες με τις οικονομικές, φορολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές, τραπεζικές, υγειονομικές, πολεοδομικές αντικανονικότητες και παρατυπίες, αντί να μειώσει συντάξεις, μισθούς και αφορολόγητο υπαλλήλων, εισφορές εργοδοτών, φόρους πραγματικής οικονομίας αγοράς.

Ξεχασες

απολυσεις δημοσιων υπαλληλων

ΑΣΤΟΣ

Εδώ, βγήκε ο άσχετος Τσυριζολούστρος, με το ηλίθιο ειρωνικό χαμόγελο και δήλωσε "την απόφαση την πήρε το ΔΣ δηλ οι μέτοχοι"!!! 1. Ούτε καν ξέρει τη διαφορά μεταξύ εκτελεστικής Διοίκησης ( ΔΣ ) και συνέλευσης των μετόχων. 2. Δηλ. μας είπε αποφάσισε το Κράτος. Καμαρώστε Τσυριζοτσίρκουλα.......

Λαλάκης

Ειδικά, αυτό το μπ@#$λονήσι η Ζάκυνθος, είναι μεγάλο μπάχαλο. Ολες οι, κατ' ευφημισμόν, Αρχές είναι είτε απειλούμενες είτε στη μίζα. Σοβαρό Κράτος θα έστελνε μερικούς υψηλόβαθμους της Ασφάλειας, ένα άμεμπτο δικαστικό φρουρούμενο 24/7, μαζί με 2-3 διμοιρίες ΕΚΑΜ, γιά 'κανα 2 χρόνια και πάπαλα οι λούστροι.......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sandp

Ο οίκος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την Τρίτη, στην έκθεσή του για την ευρωζώνη, ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, η οποία εξακολουθεί έτσι να απέχει τέσσερα σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ- και πάνω)