ΣΕΤΕ: «Μύθος» ότι η Ελλάδα επιλέγεται ως φθηνός τουριστικός προορισμός

1c30d3158ed45c5ef45111f4e5dfe95f_XL

«Το προφίλ των τουριστών τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει και η Ελλάδα προσελκύει επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων» αναφέρει έρευνα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων 

Η Ελλάδα προσελκύει τουρίστες υψηλών εισοδημάτων και η άποψη ότι η χώρα μας επιλέγεται κυρίως ως «φθηνός προορισμός» είναι απλά ένας μύθος… Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ), σύμφωνα με την οποία είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι η Ελλάδα αποτελεί προορισμό για τουρίστες χαμηλού εισοδηματικού προφίλ.

Το αντίθετο μάλιστα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ, «το προφίλ των τουριστών τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει και η Ελλάδα προσελκύει επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων». Η ενίσχυση του τουρισμού επισκεπτών από ανώτερες εισοδηματικές τάξεις είναι εμφανής, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία «Τουλάχιστον 6 στους 10 τουρίστες είναι υψηλού εισοδηματικού προφίλ».

«Η άνοδος του τουρισμού πολυτελείας αποτυπώνεται στην υψηλή διψήφια αύξηση στις tax free αγορές, στην ενίσχυση των τουριστικών εισπράξεων 1 δισ. ευρώ επιπλέον τη φετινή χρονιά σε σχέση με το 2017, και στην αυξημένη κατά 12% κερδοφορία των ξενοδοχείων το πρώτο πεντάμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό» αναφέρουν ακόμα τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΣΕΤΕ, σημειώνοντας επίσης πως «ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όχι μόνο έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε αφίξεις και έσοδα, αλλά έχει συμπαρασύρει στην ανάπτυξη και σειρά άλλων παραγωγικών κλάδων που αποτυπώνονται σε όλα τα επίσημα στοιχεία και δείκτες».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο ΣΕΤΕ επιδιώκει τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχομένων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, στηρίζει την εθνική τουριστική πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και αναδεικνύει από την πλευρά του την αξία του τουρισμού στο σύνολο της παραγωγικής δραστηριότητας στην Ελλάδα με μία πολύ επιτυχημένη καμπάνια της Marketing Greece για τον τουρισμό «Τουρισμός -Αξία για Όλους»».

Τέλος, αναγνωρίζει τις σημαντικές προσπάθειες του υπουργείου Τουρισμού, καθώς, όπως τονίζει στην ανακοίνωση «Ο ιδιωτικός τομέας και τα μέλη του ΣΕΤΕ αναγνωρίζουν ότι η τουριστική ανάπτυξη που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια με συγκεκριμένο σχεδιασμό και στρατηγική από το Υπουργείο Τουρισμού, συνέβαλε στην αύξηση του κύκλου εργασιών όχι μόνο του τουριστικού τομέα αλλά όλων των κλάδων της οικονομίας που συνδέονται άμεσα και έμμεσα με την κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού».

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Πολυ

Σωστα.Οχι απλα Ο φθηνος προορισμος αλλα Ο καλυτερος για μπατιροτουριστες!!!!

Έχει για όλους

Υπάρχουν και περιοχές για πλούσιους και περιοχές για φτωχούς και όλα τα ενδιάμεσα. Δεν υπάρχει λωρίδα γης πλάτους ενος χιλιομέτρου και μηκος από ακτή μέχρι ενδοχώρα 15 χλμ που να μην έχει ενα τουλάχιστον ξενοδοχείο, αν όχι έναν τουλάχιστο τουριστικό οικισμό. Να είμαστε κόσμιοι, όχι δουλικοι, να είμαστε ποιοτικοί και φιλικοί με όλους είτε αφήνουν 2 ευρώ για ένα πιτογυρα είτε 2 χιλιάρικα για αστακό. Όλοι πελάτες είναι και όσο βγάζεις λεφτά από τον πελάτη είναι καλό!

φι

για το χθεσινοβραδινο σχολιο που δεν ανεβηκε ,υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος?? κοσμιο με αδιασειστα στοιχεια..αντε γεια

Ste

O τουρίστας που μένει σε δωμάτιο των 30ε θα φαει σε φαστ φουντ ή θα σας κάνει λογαριασμό πενταροδεκαρων. Φτιάξτε τον τοπο σας και τα μαγαζια σας γιατί τα πλουσια κοροιδα πεθανανε.

Los Bomboneros

Ναι ρε, είδαμε, όλοι οι ζάμπλουτοι έρχονται και αφήνουν χρυσά ρολόγια για δώρο. Δεν έχουμε καθόλου γεμίσει ψευτοτουρίστες που τη βγάζουν all inclusive ή με ευτελέστατα ποσά σε fast food και νοθευμένα ποτά.

Νιοραντης

Ναι! Τσου βλεπω και στην Κέρκυρα όλους τσου εφοπλιστές απο την Ρουμανία, Βουλγαρία και απο τα Σκόπια! Μας γεμίζουνε κουτσούλους και δεν αφήνουνε κανα όβολο στον τόπο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eforia0

Νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα από 1.1.2020 - Διατήρηση του αφορολογήτου ορίου - Ηλεκτρονικές αποδείξεις για το 30% - Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% -Μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5% - Μείωση κατά 5% της προκαταβολής φόρου - Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική

trape3

Η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν κατά το παρελθόν είχε διαπιστώσει παραβιάσεις του ανταγωνισμού στα σχήματα αναβαλλόμενης φορολογίας που χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχυθούν τα κεφάλαια των τραπεζών