Folli Follie: Την 12η Σεπτεμβρίου περιμένουν οι πιστωτές

Folli Follie: Την 12η Σεπτεμβρίου περιμένουν οι πιστωτές

Μετά την ημερομηνία αυτή οι ομολογιούχοι θα αποφασίσουν για τις ενέργειες που απορρέουν από τους όρους των δυο ομολόγων (249,5 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ελβετικά φράγκα)

99151c854bfda3ed22a93e1da1df051b_XL
Την εκδίκαση του δικαστηρίου για την νομική προστασία έναντι των πιστωτών της Folli - Follie στις 12 Σεπτεμβρίου θα αναμείνουν οι ομολογιούχοι προκειμένου να προχωρήσουν σε ενέργειες που απορρέουν από τους όρους των δυο ομολόγων (249,5 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ελβετικά φράγκα).

Μεταξύ των όρων στα ομόλογα, υπάρχει αυτός της πρόωρης προεξόφλησης της αξίας των ομολόγων. Όπως τονίζει στέλεχος επενδυτικής τράπεζας, οι πιστωτές δύναται να ζητήσουν την πρόωρη προεξόφληση των ομολόγων εφόσον αποδειχθεί απάτη (Fraud) δηλαδή ότι, με δόλο η Folli – Follie είχε προχωρήσει στην παραποίηση των οικονομικών της στοιχείων.

Αν για οποιαδήποτε λόγο πάει στραβά και η εταιρεία οδεύσει προς πτώχευση, τότε όπως συμπληρώνει η ίδια πηγή οι πιστωτές (ομολογιούχοι) θα ζητήσουν τα χρήματα τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει ως εξασφαλίσεις- για τα δάνεια των 111 εκατ. ευρώ - τις μετοχές του Attica καθώς και τις μετοχές των Ελβετικών Dufry που κατέχει η εταιρεία.

Μάλιστα, η πληρωμή του ομολόγου μαζί με τους τόκους- όπως αναφέρεται για την περίπτωση του Default (πτώχευση) στο ομόλογο των 249,5 εκατ. ευρώ, γίνεται αν ζητηθεί από το 25% των ομολογιούχων ή εάν κατευθυνθεί από έκτακτη διάλυση των noteholders.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης