Folli Follie: Το πιστωτικό γεγονός σε ομόλογο της πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις

Folli Follie: Το πιστωτικό γεγονός σε ομόλογο της πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις

Δεδομένου ότι τα ομόλογα είναι εισηγμένα στο ελβετικό χρηματιστήριο ως «άμεσο μέτρο» – ζητήθηκε από το SIX Swiss Exchange Ltd να τελούν οι τίτλοι υπό διαπραγμάτευση σε σταθερή τιμή 

fol_09
Να τεθούν τα ομόλογα της Folli Follie σε διαπραγμάτευση σε «σταθερή βάση» (flat base), ζήτησε η UBS, εως ότου εξεταστεί η κατάσταση του ελληνικού ομίλου, μετά την παραδοχή ότι έλαβε ειδοποίηση καταγγελίας που καθιστά οφειλή 20 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμη και την κατάπτωση της σχετικής Εγγύησης από ομολογιούχο.

Ειδικότερα, η UBS, υπό την ιδιότητά της ως εκπροσώπου του κατόχου ομολόγου της FF Finance Luxembourg Luxembourg ύψους 150 εκατ. ελβετικών φράγκων, με κουπόνι 3,25%, λήξης 2021 και υπό την εγγύηση της Folli-Follie (CH0385518052), ενημέρωσε σήμερα ότι ζήτησε πρόσθετες πληροφορίες για να εξετάσει την κατάσταση. Ωστόσο – δεδομένου ότι τα ομόλογα είναι εισηγμένα στο ελβετικό χρηματιστήριο ως «άμεσο μέτρο» – ζητήθηκε από το SIX Swiss Exchange Ltd να τελούν οι τίτλοι υπό διαπραγμάτευση σε σταθερή τιμή (flat basis).

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Αυγούστου, η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση, παραδεχόμενη ότι ο λόγος για τον οποίο η Folli Follie κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 106 α παρ. 6 του Ν. 3588/2007 ήταν η προστασία της από τους ομολογιούχους. Ένα Schuldschein (πρόκειται για μια δανειακή σύμβαση μεταξύ δύο αντισυμβαλλόμενων, η οποία διέπεται από το γερμανικό δίκαιο) καταγγέλθηκε στις 9 Αυγούστου 2018, γεγονός που κατέστησε την οφειλή ληξιπρόθεσμη και οδήγησε στην κατάπτωση της σχετικής εγγύησης που έχει δοθεί από την εταιρία.

Η διαπραγμάτευση «σε σταθερή βάση» αφορά τίτλους χωρίς δεδουλευμένους τόκους. Το μέτρο αυτό λαμβάνεται για τίτλους για τους οποίους η απόδοση τόκων είναι σε διαδικασία αθέτησης ή υπάρχει αμφιβολία για την πληρωμή τους. Ουσιαστικά πρόκειται για διαπραγμάτευση εντός και εκτός μιας θέσης με την ίδια τιμή, χωρίς κέρδος ούτε απώλεια.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης