Folli Follie: Σενάρια για αίτημα πρόωρης εξόφλησης του ομολόγου

Folli Follie: Σενάρια για αίτημα πρόωρης εξόφλησης του ομολόγου

Aν από τις πληροφορίες που θα δοθούν από την εταιρεία, αλλά και από το νέο ισολογισμό που θα προκύψει κριθεί ότι δεν εκπληρώνονται οι όροι, τότε η UBS δύναται να ζητήσει πρόωρη εξόφληση του ομολόγου

fol_01
Tις «ανάσες» των πιστωτών ακούει πλέον η διοίκηση της Folli – Follie καθώς το αίτημα της Ελβετικής Τράπεζας UBS- για λογαριασμό ομολογιούχων σε ότι αφορά το ομόλογο των 150 εκατ. ευρώ με 3,25% επιτόκιο (διαπραγμάτευση σε flat basis ) και η αναφορά ότι, έχει επέλθει πιστωτικό, οδηγεί σε ενεργοποίηση όρων του ομολόγου, δηλαδή πρόωρη εξόφληση των οφειλών πριν από την λήξη ( 2021>).

Με λίγα λόγια εάν από τις πληροφορίες που θα δοθούν από την εταιρεία, αλλά και από το νέο ισολογισμό που θα προκύψει κριθεί ότι δεν εκπληρώνονται οι όροι, τότε η UBS δύναται να ζητήσει πρόωρη εξόφληση του ομολόγου. Επειδή μάλιστα έγινε ήδη καταγγελία από Γερμανό πιστωτή – για 20 εκατ. ευρώ - η εξέλιξη αυτή δεν είναι απίθανη!

Επιπλέον, ένα θέμα που απασχολεί τους ξένους επενδυτές είναι πως η εταιρεία δανείστηκε 150 εκατ. ευρώ σε ελβετικά φράγκα το καλοκαίρι και μερικούς μήνες αργότερα δεν γνώριζε πόσα διαθέτει το ταμείο ( που το 2017 ήταν 446 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον ισολογισμό). Προδήλως προκύπτουν ευθύνες για τους αναδόχους του ομολόγου των 150 εκατ. φράγκων, την Credit Suisse αλλά και την UBS (σ.σ η οποία έκανε και το αίτημα)

Αναλυτικά οι υποχρεώσεις της εταιρείας όπως αυτή τις ανακοίνωσε έχουν ως εξής:

«Κατά την 13η Αυγούστου 2018, οι κύριες χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις των εταιριών του Ομίλου στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική ήταν ως εξής:

• Schuldscheindarlehen: EUR 51 εκατομμύρια (για ποσά EUR 31 εκατομμύρια και EUR 20 εκατομμύρια)
Κλείσιμο
• Μετατρέψιμα ομόλογα: EUR 249,5 εκατομμύρια
• Ομόλογα CHF: CHF 150 εκατομμύρια
• Υποχρεώσεις από χρηματοδοτικές μισθώσεις: EUR 18 εκατομμύρια
• Λοιπός τραπεζικός δανεισμός: EUR 47 εκατομμύρια και GBP 10 εκατομμύρια (εξαιρώντας, για τους σκοπούς αυτούς, CHF 19 εκατομμύρια για υποχρεώσεις που είναι πλήρως εξασφαλισμένες κατά τον τρόπο που περιγράφεται στις οικονομικές καταστάσεις 2016 και 2017).

Αρκετές Ευρωπαϊκές θυγατρικές έχουν επίσης ορισμένες υποχρεώσεις από διάφορες εμπορικές χρηματοδοτήσεις. Επιπλέον, οι θυγατρικές του Ομίλου στην Ασία έχουν αναλάβει ορισμένες υποχρεώσεις από μικρότερες χρηματοδοτήσεις κεφαλαίου κίνησης.»

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης