Ανεπαρκή τα μέτρα της Τουρκίας για την πτώση της λίρας, λέει η Fitch

ffb88a2d36cd8b74db678cb3cd2804de_XL

Ο οίκος αμφιβάλει για το αν η στήριξη (υπόσχεση για επενδύσεις ύψους 15 δισ. δολαρίων ΗΠΑ) του Κατάρ θα καλύψει τις εξωτερικές ανάγκες χρηματοδότησης της Άγκυρας

Τα μη ολοκληρωμένα και μη επαρκή μέτρα της τουρκικής κυβέρνησης για αντιμετώπιση της κρίσης που περνά το τοπικό νόμισμα, θα επιδεινώσουν την πιστωτική ποιότητα της Τουρκίας, εκτιμά σε έκθεσή της η Fitch Ratings. Υπογραμμίζει ότι δεν αντιμετωπίζονται οι πραγματικές αιτίες της πτώσης και συγκεκριμένα το υψηλό έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο, το άλμα του πληθωρισμού αλλά και η επιδείνωση της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής.

Η Fitch υπενθυμίζει τη δέσμευση του Τούρκου ΥΠΟΙΚ για μη επιβολή capital controls και μείωση του πληθωρισμού ενώ σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ δεν βλέπει μια εμπλοκή του στη χώρα εκτός αν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου.

Ο οίκος αμφιβάλει για το αν η στήριξη (υπόσχεση για επενδύσεις ύψους 15 δισ. δολαρίων ΗΠΑ) του Κατάρ θα καλύψει τις εξωτερικές ανάγκες χρηματοδότησης της Άγκυρας.

Περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kyriakos-n1

«Ο Μητσοτάκης αγωνίζεται για μια φιλική προς τους επενδυτές οικονομική πολιτική. Σχεδιάζει να μειώσει τους φόρους επί των εταιρικών κερδών, των μερισμάτων και του ΦΠΑ» γράφει η boerse-online.de