Fraport Greece: Αυξήσεις επιβατών και φορτίου

fraport-airport

H εξαμηνιαία οικονομική έκθεση του ομίλου Fraport παρουσιάζει θετική εξέλιξη. Για φέτος αναμένεται «υψηλή μονοψήφια αύξηση» της επιβατικής κίνησης στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του ΔΣ της Fraport που δημοσιεύτηκε σήμερα για την περίοδο Ιανουάριου-Ιουνίου 2018, ο όμιλος σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών σε σχέση με την ανάλογη περίοδο πέρυσι κατά 13% φθάνωντας τα 1,532 δις ευρώ. Όλα τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport  εκτός Γερμανίας  συνέβαλαν σε αυτή τη θετική εξέλιξη σημειώνοντας μεγάλη αύξηση της επιβατικής κίνησης. Ρητά μνημονεύεται στην έκθεση η «ουσιαστική συμβολή» στον τζίρο του ομίλου των θυγατρικών εταιρειών στην Ελλάδα και τη Βραζιλία. Ο κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου 2018 της Fraport Greece κυμάνθηκε στα 141,7 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει αύξηση κατά 83,5 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο επειδή η Fraport Greece ανέλαβε τη διαχείριση των 14 ελληνικών αεροδρομίων στις 11 Απριλίου 2017, η περίοδος σύγκρισης αφορά πέρυσι το τρίμηνο Απριλίου, Μαϊου, Ιούνιου και φέτος το πρώτο εξάμηνο.

Τα λειτουργικά έξοδα της θυγατρικής της Fraport στην Ελλάδα κυμαίνονται στα 101,1 εκατομμύρια ευρώ. Συνεπώς το EBITDA (το κέρδος πριν αφαιρεθούν τόκοι, φόροι και απόσβεση) ανέρχεται στα 41,3 εκατομμύρια ευρώ.Τελικά όμως σύμφωνα με την οικονομική έκθεση, η Fraport Greece δεν καταγράφει θετικό αποτέλεσμα. Μετά την αφαίρεση όλων των επιβαρύνσεων, η εταιρεία σημειώνει παθητικό που ανέρχεται στα 20,7 εκατομμύρια ευρώ.

Θεαματική αύξηση στη μεταφορά φορτίων


Μια πιο άμεση σύγκριση των αλλαγών από πέρυσι επιτρέπουν τα στοιχεία της οικονομικής έκθεσης για τους επιβάτες και τις εμπορικές μεταφορές. Έτσι ο αριθμός επιβατών το τρίμηνο Απριλίου, Μαϊου, Ιούνιου 2018 ανήλθε στα 8.843.819 άτομα και ήταν κατά 14,3% μεγαλύτερος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017. Η θετική εξέλιξη οφείλεται σύμφωνα με την εκτίμηση του ΔΣ του ομίλου στη «σημαντική» αύξηση των ταξιδιωτών από το εξωτερικό (+16.8%), προπαντός από τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Πολωνία. Πάντως, η Fraport υπολογίζει ότι στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται στην Ελλάδα, ο αριθμός των επιβατών θα αυξηθεί φέτος κατά "ένα υψηλό μονοψήφιο ποσοστό" σε σχέση με πέρυσι.

Θεαματική είναι και αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών στα αεροδρόμια της Fraport Greece. Η συνολική ποσότητα του φορτίου ανήλθε το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στους 2.175 τόνους. Σε σχέση με την ανάλογη περίοδο πέρυσι η μεταφορά φορτίων αυξήθηκε σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του ομίλου κατά 46,9%.

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Κουίσλινγκς στο ΣΥΡΙΖΑ

Χρυσές εισπράξεις θα κάνουν τα ασφαλιστικά ταμεία της Γερμανίας, εμείς ψηφίσαμε Τσίπρα για αποκατάσταση των συντάξεων και μας ρίμαξε στις μειώσεις και την αύξηση των φόρων. Υπέγραψε όμως τη χαριστική σύμβαση παραχώρησης των αεροδρομίων συνδράμοντας έτσι στη βελτίωση των παροχών των Γερμανών συνταξιούχων. Πολιτικέ αλήτη, τι λιγότερο έκανες απο τον Τσολακογλου ?

Μαϊμουδιάρηδες Γερμανοί

Όταν φτιάχτηκε το αεροδρόμιο στα Σπάτα, και ανέλαβε η Hochtief τη διαχείριση, έλεγαν ότι θα το έκανε "διεθνή αεροπορικό κόμβο", κάτι σαν το Ντουμπαϊ, και τελικά δεν έγινε ούτε κόμβος των Βαλκανίων. Τώρα η Fraport ενώ υποσχόταν ανάδειξη των αεροδρομίων και καλύτερη εξυπηρέτηση, το μόνο που κάνει είναι να εισπράττει από τα τέλη και ό,τι αφήνουν οι πελάτες που ξεροσταλιάζουν στα αεροδρόμια. Ποιος σας είπε ότι όπου πάνε οι Γερμανοί φέρνουν "ανάπτυξη" ; Το αντίθετο φέρνουν. Η Ελλάδα, άλλωστε, είναι η πιο τρανταχτή αποτυχία της Γερμανικής επιχειρηματικότητας.

θανασης

να φυγουν.να εξαφανιστουν.αυτοδιαχειριση στα αεροδρομια.οπως ηταν παλια,γεματα τεμπεληδες,βρωμικα,καμενες λαμπες και καρανικες παντου

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης