«Ξεφούσκωσε» το ράλι της Amazon, απώλειες στη Wall Street

«Ξεφούσκωσε» το ράλι της Amazon, απώλειες στη Wall Street

Σε ελεύθερη πτώση 20,6% βρέθηκε η μετοχή του Twitter, καθώς το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι μειώθηκαν οι ενεργοί χρήστες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους

068bd0edbb08d1e23
Στα «ψιλά» πέρασαν τα ισχυρά μακροοικονομικά των ΗΠΑ (ΑΕΠ), καθώς συνεχίζεται το μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων.

Οι επενδυτές εστίασαν στα απογοητευτικά μάκρο των Intel, ExxonMobil, Chevron και Twitter, με τον τεχνολογικό δείκτη να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Η Amazon αποτελούσε τη μοναδική φωτεινή εξαίρεση στη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο το αρχικό +5% της ξεφούσκωσε στο τέλος, υπό το βάρος των πιέσεων στον Nasdaq.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,3% στις 25.451 μονάδες, αλλά έκλεισε σε θετικό έδαφος την εβδομάδα. Ο Nasdaq διολίσθησε 1,46% στις 7.737 μονάδες, καταγράφοντας τη δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση. O S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,66% στις 2.818 μονάδες.

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό σε διάστημα περίπου 4 ετών το δεύτερο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, ενισχύθηκε κατά 4,1%, έναντι 2,2% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Κλείσιμο
Η καταναλωτική δαπάνη ενισχύθηκε κατά 4%, ενώ οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 5,4%.

Στο ταμπλό, σε ελεύθερη πτώση 20,6% βρέθηκε η μετοχή του Twitter, καθώς το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι μειώθηκαν οι ενεργοί χρήστες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η μετοχή της Αmazon έκλεισε με οριακή άνοδο 0,05%, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε να ενισχύεται ως και 4,6%. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στο ρεκόρ των 2,5 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας το όριο του ενός δισ. για τρίτη συνεχόμενη φορά, με την πρώτη να έχει γίνει το τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Βουτιά 8,6% σημείωσε η μετοχή της Intel. Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο ανακοίνωσε αποτελέσματα που απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κατέγραψε πτώση 1% στα 68,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε 0,3% χαμηλότερα, στα 1.231 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη που σημείωσε μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινήθηκε δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,95%.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης