Ανεβαίνει το πετρέλαιο, πέφτει ο χρυσός

oil_platform

Η τιμή του αργού ενισχύθηκε κατά 1%, «κλείνοντας» στα 69,46 δολάρια το βαρέλι - Μείον 3,90 δολάρια για την ουγγιά ο χρυσός

Κέρδη κατέγραψε η τιμή του αμερικανικού αργού, λαμβάνοντας στήριξη από τα σχόλια του εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας στον ΟΠΕΚ, ο οποίος υπαινίχθηκε ότι η χώρα του θα εργαστεί ώστε να αποφευχθεί η υπερπροσφορά αργού πετρελαίου στην αγορά.

Ο ΟΠΕΚ, μαζί με άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες εκτός ΟΠΕΚ, όπως η Ρωσία, που είχαν θέσει σε εφαρμογή το 2017 τη συμφωνία τους για μείωση της παραγωγής, τον προηγούμενο μήνα συμφώνησαν να προχωρήσουν σε αύξησή της.

Το αμερικανικό αργό για παράδοση Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 70 σεντς ή 1% και έκλεισε στα 69,46 δολ. το βαρέλι στην αγορά Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Συνεχίζεται η πτώση σε χρυσό

Ο χρυσός δέχτηκε και σήμερα πιέσεις από την ενδυνάμωση του δολαρίου, αν και δηλώσεις του αμερικανού προέδρου για τις αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) συνέβαλαν στον περιορισμό των κερδών του αμερικανικού νομίσματος και -κατά συνέπεια- σε «μάζεμα» των απωλειών για το πολύτιμο μέταλλο.

Ο χρυσός διολισθαίνει κι επίσημα σε περιοχή διόρθωσης, καθώς καταγράφει απώλειες άνω του 10% από το αποκορύφωμά του τον Ιανουάριο του 2018.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα με πτώση 3,90 δολ. ή 0,3% στα 1.224 δολ. ανά ουγγιά, με το πολύτιμο μέταλλο να εισέρχεται σε περιοχή διόρθωσης, καθώς υποχωρεί περισσότερο από 10% από το αποκορύφωμά του στις 15 Ιανουαρίου 2018, στα 1.362,90 δολ.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ermou-enikoi1

Αν και οι τιμές των μισθωμάτων στη ακριβότερη εμπορική πιάτσα της Ελλάδας, την Ερμού, έχουν αυξηθεί έως και 13% κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, στις δευτερεύουσες περιοχές της Αθήνας ο αριθμός των κενών καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους παραμένει υψηλός