Ανεβαίνει το πετρέλαιο, πέφτει ο χρυσός

oil_platform

Η τιμή του αργού ενισχύθηκε κατά 1%, «κλείνοντας» στα 69,46 δολάρια το βαρέλι - Μείον 3,90 δολάρια για την ουγγιά ο χρυσός

Κέρδη κατέγραψε η τιμή του αμερικανικού αργού, λαμβάνοντας στήριξη από τα σχόλια του εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας στον ΟΠΕΚ, ο οποίος υπαινίχθηκε ότι η χώρα του θα εργαστεί ώστε να αποφευχθεί η υπερπροσφορά αργού πετρελαίου στην αγορά.

Ο ΟΠΕΚ, μαζί με άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες εκτός ΟΠΕΚ, όπως η Ρωσία, που είχαν θέσει σε εφαρμογή το 2017 τη συμφωνία τους για μείωση της παραγωγής, τον προηγούμενο μήνα συμφώνησαν να προχωρήσουν σε αύξησή της.

Το αμερικανικό αργό για παράδοση Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 70 σεντς ή 1% και έκλεισε στα 69,46 δολ. το βαρέλι στην αγορά Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Συνεχίζεται η πτώση σε χρυσό

Ο χρυσός δέχτηκε και σήμερα πιέσεις από την ενδυνάμωση του δολαρίου, αν και δηλώσεις του αμερικανού προέδρου για τις αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) συνέβαλαν στον περιορισμό των κερδών του αμερικανικού νομίσματος και -κατά συνέπεια- σε «μάζεμα» των απωλειών για το πολύτιμο μέταλλο.

Ο χρυσός διολισθαίνει κι επίσημα σε περιοχή διόρθωσης, καθώς καταγράφει απώλειες άνω του 10% από το αποκορύφωμά του τον Ιανουάριο του 2018.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα με πτώση 3,90 δολ. ή 0,3% στα 1.224 δολ. ανά ουγγιά, με το πολύτιμο μέταλλο να εισέρχεται σε περιοχή διόρθωσης, καθώς υποχωρεί περισσότερο από 10% από το αποκορύφωμά του στις 15 Ιανουαρίου 2018, στα 1.362,90 δολ.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

31
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.