Οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν αντίμετρα κατά των ΗΠΑ σε περίπτωση δασμών στα αυτοκίνητα

malmstrom__2_

Συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ευρώπη – Η ΕΕ ελπίζει σε άμβλυνση της έντασης

Λίστα με αντίμετρα ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ πραγματοποιήσουν τις απειλές τους και επιβάλλουν δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

Τις προετοιμασίες αποκάλυψε η Ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλστρομ, που διευκρίνισε πάντως ότι ελπίζει ότι μία επίσκεψη της ΕΕ στην Ουάσινγκτον μπορεί να αμβλύνει τις εντάσεις.

«Εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν αυτούς του δασμούς επί των αυτοκινήτων, θα είναι πολύ ατυχές. Προετοιμάζουμε μαζί με τα κράτη μέλη μας μία λίστα μέτρων εξισορρόπησης και για την περίπτωση αυτή. Και αυτό το έχουμε καταστήσει σαφές στους αμερικανούς εταίρους μας», δήλωσε η Μάλστρομ κατά την διάρκεια διάσκεψης του German Marshall Fund of the United States στις Βρυξέλλες.

Όπως εξήγησε, τα μέτρα θα είναι ανάλογα με αυτά που επιβλήθηκαν όταν οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, συνοδευόμενος από την Σεσίλια Μάλστρομ θα επισκεφθεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα του διατλαντικού εμπορίου.

Εν αναμονή της συνάντησης Γιούνκερ – Τραμπ

Πάντως, στις 25 Ιουλίου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συνοδευόμενος από την Σεσίλια Μάλστρομ θα επισκεφθεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα του διατλαντικού εμπορίου.

«Το μήνυμα είναι το εξής: η ΕΕ προσηλωμένη στο παγκόσμιο εμπόριο και, υπό αυτήν την έννοια , είμαστε ανοικτοί στις ιδέες του ανοίγματος του εμπορίου. Είμαστε έτοιμοι να βγούμε από την πεπατημένη», είπε η Σεσίλια Μάλστρομ, σημειώνοντας πάντως ότι όπως έχει δείξει και το παρελθόν, τέτοιες συναντήσεις είναι απρόβλεπτες.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποβάλει από τις αρχές του Ιουνίου τιμωρητικούς δασμούς 25% επί του ευρωπαϊκού χάλυβα και 10% επί των προϊόντων αλουμινίου, με μία απόφαση προς την οποία οι Ευρωπαίοι απάντησαν αμέσως με αντίμετρα επί εμβληματικών αμερικανικών προϊόντων, όπως τα τζιν και το φυστικοβούτυρο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί πλέον με την επιβολή δασμών 20% επί των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων που εισάγονται στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Γιώτα

Εδώ θα ανακαλύψει δυσκολίες ο Τσίπρας, ποιόν απο τους δυο κυρίους του να δυσαρεστήσει και ποιόν να ευχαριστήσει. Ουδείς οικέτης δύναται τις δυσί κυρίοις δυλεύειν ή γαρ τον έναν μισήσει και τον έτερο αγαπήσει ... Λουκ. 1,6

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ermou-enikoi1

Αν και οι τιμές των μισθωμάτων στη ακριβότερη εμπορική πιάτσα της Ελλάδας, την Ερμού, έχουν αυξηθεί έως και 13% κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, στις δευτερεύουσες περιοχές της Αθήνας ο αριθμός των κενών καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους παραμένει υψηλός