Σε υψηλό τριών βδομάδων το δολάριο - Οριακή άνοδος στην τιμή του χρυσού

gold

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1657 δολ

Σε υψηλό τριών εβδομάδων ανήλθε σήμερα το δολάριο, ήτοι στις 95 μονάδες έναντι των έξι κυριότερων ανταγωνιστών του (US Dollar Index DXY), στον απόηχο των θετικών σχολίων του προέδρου της Fed για την αμερικανική οικονομία.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1657 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει πτώση 0,1% σε σχέση με το γιεν, στα 112,8 γιεν.

Μιλώντας χθες στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο Πάουελ άφησε χθες να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα κινηθεί πολύ γρήγορα στην αλλαγή της νομισματικής πολιτικής και ότι θα είναι ευέλικτη απέναντι στις μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές εντός του 2018 και αναμένεται να εγκρίνει δύο ακόμη αυξήσεις πριν από το τέλος του έτους.

goldpin


Στο μεταξύ οριακά ανοδικά έκλεισε σήμερα ο χρυσός, «γλιτώνοντας» στο… παρά πέντε την τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και τη διολίσθησή του σε έδαφος διόρθωσης για πρώτη φορά από τα τέλη του 2016.

Ο χρυσός κατάφερε προς το τέλος της συνεδρίασης να γυρίσει σε θετικό έδαφος, καθώς το δολάριο περιόρισε τα ισχυρά κέρδη που κατέγραφε από νωρίς, στον απόηχο

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα με οριακή άνοδο 60 σεντς ή κάτω του 0,1% στα 1.227,90 δολ. ανά ουγγιά, ενώ χθες είχε κατέλθει στα 1.227,30 δολ. - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιουλίου του 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Ένα κλείσιμο σήμερα σε επίπεδα κάτω των 1.226 δολ., θα σηματοδοτούσε την είσοδο του πολύτιμου μετάλλου σε έδαφος διόρθωσης, για πρώτη φορά από τα τέλη του 2016.

Σημειώνεται ότι ο χρυσός σημειώνει απώλειες 10% από το αποκορύφωμα των 1.362,90 δολ. στις 15 Ιανουαρίου 2018.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dragasakis_erg


Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καλύψει μέσω ΕΣΠΑ την «τρύπα» στις ελληνικές τράπεζες – «Υπάρχει πολιτική βούληση και δυνατότητα να επιταχύνουμε την πορεία μείωσης των κόκκινων δανείων» δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης

volterra

Αποφασιστικά βήματα, από όλους τους φορείς της αγοράς αλλά και τους καταναλωτές, προκειμένου να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, θεωρεί απαραίτητα ότι πρέπει να γίνουν ο διευθύνων σύμβουλος της Volterra κ. Πάνος Νίκου.

EURO

Το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 6%, δηλαδή για κάθε €100 μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις η Eurobank θα εισπράξει €6 - Το πακέτο των NPEs υπεγράφη μεταξύ της Eurobank Ergasias Α.Ε. και των εταιρειών B2Holding ASA και Waterfall Asset Management

12
energean

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι η μετοχή αναμένεται να συμπεριληφθεί στους δείκτες TA-Oil & Gas και TA-90 που απαρτίζεται από τις μετοχές των μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση εταιρειών που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και δεν έχουν συμπεριληφθεί στον δείκτη TA-35 Index

1