Με τη γραβάτα του Τσίπρα έμειναν η λιτότητα και ο έλεγχος από το ΔΝΤ

kammenos_arthroo

Τα παραλειπόμενα της συμφωνίας: κατώτερο των δεσμεύσεων του Eurogroup το «πακέτο» ελάφρυνσης για το ελληνικό χρέος -Τα εύσημα Μοσκοβισί για τα 450 σκληρά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση  - Το απίστευτο τρολάρισμα της Κομισιόν στην φιέστα Τσίπρα

Την αντίδραση των αγορών και τις αναλύσεις του διεθνούς Τύπου για την «τετραπλή» συμφωνία για το χρέος, την έξοδο από το Μνημόνιο και την αυστηρή επιτήρηση της Ελλάδας από το "κουαρτέτο", αναμένουν πλέον στο υπουργείο Οικονομικών. Και ενώ στο Ζάππειο φορούσαν «γραβάτες για το χρέος», όχι μόνον δεν παραβρέθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να ενημερώσει τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της συγκυβέρνησης, αλλά την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες η Κομισιόν αναρτούσε σε δημόσια θέα τα κείμενα της Τεχνικής Συμφωνίας τα οποία ενέκρινε το Eurogroup με όλα τα μέτρα λιτότητας που ανέλαβε να φέρει σε πέρας η Αθήνα, μετά την «καθαρή έξοδο» τον Αύγουστο.

Μετά και την επιμήκυνση χρέους πάντως, για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, η Ελλάδα θα εξοφλήσει τα δάνεια του 2ου Μνημονίου το 2066, αντί το 2056 που ήταν προγραμματισμένο. Και αυτό γιατί το «πακέτο» ελάφρυνσης περιλαμβάνει και 10 χρόνια περίοδο χάριτος, οπότε οι πληρωμές που θα ξεκίναγαν το 2023 και θα έληγαν το 2056 (32,5 χρόνια) θα ξεκινήσουν το 2033 και θα λήξουν το 2066.

Από το 2023 έως το 2033 η Ελλάδα δεν θα πληρώνει ούτε δόσεις ούτε τόκους για τα δάνεια του ESM. Αυτό, μαζί με το «μαξιλαράκι ασφαλείας» δημιουργεί θεωρητικά έναν «καθαρό διάδρομο» προκειμένου να νοιώσουν πιο ασφαλείς οι ξένοι επενδυτές που θα αποτολμήσουν να αγοράσουν ξανά ελληνικά ομόλογα, ότι η Ελλάδα θα μπορεί στο διάστημα αυτό να τους αποπληρώσει και δεν θα χάσουν τα λεφτά τους.

Προσφέρονται επίσης κατάργηση της ποινής (αύξηση επιτοκίου) που είχε επιβληθεί στην Ελλάδα το 2015 αλλά και επιστροφές κερδών από ελληνικά ομόλογα που διακρατούν ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες. Τα κέρδη αυτά (εκτιμώνται σε περίπου 4-5 δισ. ευρώ) αλλά θα δίνονται υπό όρους και ανά εξάμηνο, σταδιακά ως το τέλος του 2022, ενώ όλο το «πακέτο» θα συνοδεύεται από εκθέσεις αξιολόγησης των θεσμών.

Το πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που τελικά ανακοινώθηκε, ήταν κατώτερο και εκείνου που είχε προαναγγείλει πέρυσι το Eurogroup –αν και καλύτερο από αυτό που ως την τελευταία στιγμή προωθούσε το Βερολίνο για παράταση πληρωμών για 3 μόλις χρόνια.

Και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε πως «αντί για το γαλλικό μοντέλο» ελάφρυνσης του χρέους, μπήκε η δέσμευση των ευρωπαίων να συμβάλουν (αν χρειαστεί και σε αντίξοες συνθήκες αλλά μόνον μετά το 2032) με νέες παρεμβάσεις. Και παραδέχθηκε πως «θα ήμασταν πολύ πιο χαρούμενοι αν είχαμε μικρότερα πλεονάσματα» από τα 3,5% του ΑΕΠ και άνω, τα οποία συμφωνήθηκαν χθες στο Λουξεμβούργο.

«Για τα μάτια» των αγορών

Στην μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup προχθές, ουσιαστικά όλα έγιναν χάριν των αγορών και στο όνομα της αξιοπιστίας της Ευρωζώνης.

Όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι πλέον μειώνεται το ρίσκο για να έρθουν νέοι ξένοι επενδυτές στα ελληνικά ομόλογα. Ο Πρόεδρος Σεντένο στάθηκε στο ότι καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν θα παραμένει πια σε Μνημόνιο, ενώ ο Επίτροπος Μοσκοβισί τόνισε ότι «οι εταίροι έκαναν το χρέος τους προς την Ελλάδα, με ένα αξιόπιστο σχέδιο που, θα διασφαλίσει ότι όλοι οι επενδυτές θα έχουν πρόσβαση στην αγορά ελληνικών ομολόγων».

«Άξιζε ο κόπος;»

Μόνον ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να πει ότι «πρέπει πολύ γρήγορα και ο λαός να δει θετικά αποτελέσματα» στην ζωή και την τσέπη του. Το πόσο γρήγορα, το προσδιόρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κύριος Γιώργος Χουλιαράκης, λέγοντας: «όχι αμέσως αλλά στους επόμενους μήνες και τρίμηνα η ευημερία θα διαχυθεί».

Έκδηλη ήταν πάντως η ανησυχία και των ξένων μέσων για την επάρκεια των μέτρων ελάφρυνσης, όπως αποτυπώθηκε στην αίθουσα Τύπου μετά την μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Ο πρόεδρος Σεντένο, ο Επίτροπος Μοσκοβισί αλλά και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δέχτηκαν βροχή ερωτήσεων όπως αν μπορεί η Ελλάδα να καταφέρνει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 2,2% ως το 2060 «που καμία χώρα δεν πέτυχε» (από τους Financial Times) ή και αν άξιζε «τόσος κόπος και μόχθος» για να φτάσουμε ως εδώ.

450 δεσμεύσες, έγιναν πράξη!...

Ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ευτυχής «επειδή η χώρα απέφυγε το Grexit το 2012 και το 2015» καθώς …ήταν δέσμευση και έγιναν πράξη «450 δράσεις από το 2015, όπως πολύ μεγάλες μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις και τα εργασιακά, που τις ένοιωσαν στο πετσί τους οι Έλληνες, όμως δεν είναι η λιτότητα που γέννησε την κρίση, αλλά η κρίση την λιτότητα».

Και ο Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM δήλωσε ότι «ζήσαμε δραματικές στιγμές το 2010, το 2012 που όλη η Ευρωζώνη απειλήθηκε και, φυσικά, το 2015 που η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά να εγκαταλείψει την νομισματική ένωση, αλλά δίνουμε συγχαρητήρια στην Ελλάδα που έκανε όλες αυτές τις φοβερές και τρομερές μεταρρυθμίσεις».

Παρά τους πανηγυρισμούς, για τους πολίτες η λιτότητα θα συνεχίζεται όπως με το Μνημόνιο, αφού τις επόμενες εβδομάδες θα λάβει «σάρκα και οστά» και ο μηχανισμός της αυστηρής μεταμνημονιακής εποπτείας που συμφωνήθηκε.

Ο επίτροπος Μοσκοβισί τόνισε μεν πως «η ενισχυμένη εποπτεία, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ένα μεταμφιεσμένο καινούργιο πρόγραμμα, δεν θα ασκείται καταχρηστικά εποπτεία, αλλά προειδοποιητικά και εποικοδομητικά, με την συμφωνία και συνεργασία της Ελλάδας», αλλά η μεταμνημονιακή εποπτεία θα ασκείται ανά τρίμηνο από τους γνωστούς "θεσμούς", δηλαδή την Κομισιόν, την ΕΚΤ, τον ΕΜΣ και το ΔΝΤ –που μένει ως ελεγκτής αν και δεν θα βάλει νέα λεφτά στο ελληνικό πρόγραμμα. Και στην ερώτηση των ξένων ΜΜΕ αν θα κλονιστεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών επειδή το ΔΝΤ θα συμβάλλει μόνον με εκθέσεις αλλά όχι με δικά τους κεφάλαια στην Ελλάδα, η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είπε πως «δεν μπορώ να πω τι θα κάνουν οι αγορές, αλλά μόνον ότι τα μέτρα θα μειώσουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους για την Ελλάδα». Όπως προανήγγειλε, την επόμενη εβδομάδα θα συνταχθεί και η έκθεση του άρθρου IV για την Ελλάδα, ενώ λίγο μετά θα ενεργοποιηθεί και ο μηχανισμός «αυστηρής επιτήρησης».

ΣΧΟΛΙΑ (70)

Αριστερός - Ταξικός

Ειμαι δεξιος με κοκκινο σβέρκο απο τις φαπες που μου εχει ριξει ο Αλεξης ολα αυτα τα χρονια. Μονη μου παρηγοριά να διαβαζω πρωτο Θεμα και να χορταινω με το σανο του Κουλη

Φουσεκης

Μετα το ξεπουλημα της μακεδονιας, τις περικοπες συνταξεων, τον φουσκωμενο ΕΝΦΙΑ και την εφορια 850€ για οικογενεια με 2 παιδια και 10.000€ εισοδημα τι αλλο θα ακολουθησει προκειμενου να μεινουν στην καρεκλα; Ευτυχως οι εκατομυριουχοι αριστεροι βολευτες θα μαζεψουν πολυ χρημα για να σε ταιζουν σανο.Αν ειχαν γινει αυτα πριν 4 χρονια θα ειχε καει η Αθηνα. Φιεστα φορολογησης κανατε και φορεσε ο νταβας τη γραβατα του για να στηθουμε στα 4 και να του παμε την εισπραξη.

Θωμας

Προδοσατε την Μακεδονία τώρα ότι και να κάνετε η ιστορία έγραψε: Προδότες και Εφιάλτες Και όλα αυτά για 10!!!! χρόνια αναβολή.... Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι κορόιδα πάλι σας βρήκαν μακακες......

ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Η σκληρή αλήθεια που κρύβεται πίσω απο την παγκόσμια ατζέντα λιτότητας που έχει δήθεν ως αιτιολογία την οικονομική κρίση, είναι πολύ ποιο σοβαρή απο οτι νομίζουμε. Η αλήθεια είναι οτι ολα γίνονται για τον περιορισμό της υπερκατανάλωσης των φυσικών πόρων του πλανήτη που σε καιρούς μεγάλης ευημερίας και υπερκατανάλωσης προϊόντων που αγοραζόντουσαν, τις περισσότερες φορές απο λάθος η για shopping therapy και κατέληγαν σύντομα στα σκουπίδια διότι πραγματικά ήταν αχρείαστα, μετέτρεψε τον πλανήτη σε εναν απέραντο σκουπιδότοπο, σκουπιδιών που δεν απορροφούνται απο την φύση όπως τα πλαστικά και με ρημαγμένους τους φυσικούς του πόρους,ορυχεία κλπ. θα παραπέμψω σε ένα βίντεο συνέντευξη του ιδιοκτήτη του CNN Ted Turner όπου στο τέλος επισημαίνει το πρόβλημα της υπερκατανάλωσης και της συνέπειες αυτής οπου θα το βρείτε στο youtube έτσι: (Ted Turner μείωση παγκόσμιου πληθυσμού!) Και επίσης θα παραθέσω και άλλο ένα βίντεο: (Farange-Baroso -- Η απάτη τής κλιματικής αλλάγής) όπου δείχνει την διαφωνία που είχαν στο ευρωκοινοβούλιο ο Farange με τον Baroso, όπου ο Farage κατηγορεί οτι τα φορολογικά μέτρα που έλαβε η Ευρώπη για το λιώσιμο των πάγων, προκάλεσαν βιομηχανική σφαγή-περιορισμό, λόγω του περιορισμού της υπερκατανάλωσης απο την λιτότητα που έφτασε στις τσέπες των Ευρωπαίων, υποστηρίζοντας δήθεν, τότε τον Σεπτέμβριο του 2013, με φωτογραφίες της NASA οτι οι πάγοι δεν λιώνουν, αλλά αντιθέτως αυξάνονται και οτι η Ευρώπη έκανε ένα τεράστιο λάθος που έλαβε ολα αυτά τα περιοριστικά φορολογικά μέτρα λιτότητας, για την αποτροπή της υπερθέρμανσης του πλανήτη απο την υπερκατανάλωση. Ισως για αυτό και η Αγγλία την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια απο την Ευρωπαική ένωση, λόγω αυτών των μέτρων που όπως εξηγεί ο Farange με τα δεδομένα του 2013 ήταν υπερβολικά.ΟΙ ΠΑΓΟΙ ΟΜΩΣ ΛΙΩΝΟΥΝ ΠΟΙΟ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ. ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΤΤΑ ΨΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΓΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΦΡΑΚΑΡΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΗΞΑΝ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΠΟΤΕ ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΛΑΧΕΙΟ, Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ...

Πατριώτης

εχω προτείνει και αναμένω: ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ (ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ) ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΔΟΥΝ ΑΥΤΟ: Ένα ηλεκτρονικό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ που να περιλαμβάνει ταυτόχρονα τρία θέματα: 1. Υπογραφές για τη Μακεδονία μας (που θα σταλούν στην Βουλή και στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο) 2. Υπογραφές για τους Δύο Στρατιώτες μας (που θα σταλούν στους αρχηγούς Κρατών για πίεση στην Τουρκία) 3. Υπογραφές για την ανάδειξη αρχηγού του Πατριωτικού κινήματος (επιλογή από διάφορους προτεινόμενους) που θα μπει μπροστά να ξεβρομίσει ο τόπος (βλέπε άλλα Ευρωπαϊκά Κράτη που αλλάζουν τα πάντα)/// Ας αναλάβει μια Επιτροπή Αγώνα την πρωτοβουλία και ας Δημοσιοποιηθεί αυτό να γίνει ο κακός χαμός ] /// Ξέρετε πόσοι θα συμμετέχουν ??????

Επί κατοχής

δείχνανε όλοι τον νενέκο με τη κουκούλα ,επί ''δημοκρατίας...'' ΣυριζοΑνέλ δείχνουν τον νενέκο με τη γραβάτα .Τι ντροπή να ζεις σε μια χώρα που η επερχόμενη συρρίκνωση και επιπλέον φτωχοποίηση της έχει την υπογραφή νενέκων δούλων .!

Δημήτρης

Οι γελοίοι νεοδημοκράτες, δεξιοί ζητιάνοι-καρπαζοεισπράκτορες στον Σόιμπλε, ζητούν περισσότερη αλληλεγγύη, στην ουσία χρήμα και επιδοτήσεις από την Ε.Ε., αφήνοντας να φανεί ότι οτιδήποτε δεν αρκεί στις ορέξεις τους είναι αποτυχία. Αποτυχία που φορτώνουν στον Τσίπρα. Και αναρωτιέται κανείς, είναι η παράταξη υπευθυνότητας αυτή η ένα τσούρμο απατεώνων-καταχραστών των χρημάτων των Ευρωπαίων φορολογουμένων; Θα αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη για την αποτυχημένη συνταγή της χρεωκοπίας ή θα συνεχιστεί για πολύ το τσίρκο των φοροφυγάδων-Μακεδονομάχων της ευρωκαρπαζιάς;

τι άλλο από ηλίθιοι απαρτίζουν την αριστερά

σύντροφε, εντυπωσιακή ανάλυση, πρωτότυπες σκέψεις... πράγματι ζούμε ανάπτυξη που τρίβουμε τα ματια μας όπως μας είχε προβλέψει ένας καταξιωμένος σύντροφος. μετά τις συγκλονιστικές επιτυχίες της αντιμνημονιακης κυβέρνησης σωτηρίας, με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε σαν επόμενο στόχο την απελευθέρωση της Ευρώπης από τον επάρατο μερκελισμο. οι λαοί θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί. το χρωστά με και στους νεκρούς της ΕΡΤ.

@

Η ΓΙΑΓΙΑΜ ΛΕΕΙ ΕΙΔΩΚΑΝ ΕΝΑ ΚΟΒΟΡΙ ΣΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΤΟΣ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖ ΑΜΟΝ ΤΟ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΗΡΕ ΧΡΥΣΟΝ.

Νίκος

Ο έλεγχος είναι απαραίτητος για τους συμπολίτες μας ιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, ψυχολόγους, λογιστές, καταστηματάρχες, μαγαζάτορες, τεχνίτες, μάστορες, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές κλπ, που κλέβουν καταναλωτές, πελάτες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμούς, τράπεζες, κράτος, κοινωνία, εθνική οικονομία.

Αμυνθείτε στη φορολαίλαπα...

Όχι θα πληρώνουν τους Καρανίκες. Πολύ καλά κάνουν! Φοροαμυνθείτε μέχρι ο τελευταίος συνδικαλιστής να κρεμαστεί από τη γραβάτα του τελευταίου Συριζαίου!

VAGANEMOS

Βρε παιδιά αφήστε πια την υποκρισία, μνημόνια Δηλαδή δεν είδατε ούτε επεί Παπανδρέου ούτε επί Σαμαρά τώρα ήρθαν , 50 χρόνια τώρα Μακεδονία φωνάζουν τα Σκόπια όλοι τώρα Σας πειράζει θα το λένε Βόρεια Μακεδονία, μόνο υποκρισία τίποτα άλλο και σάλια!!! Ασχοληθείτε με τη γραβάτα ασχοληθείτε με τη γραβάτα!!

kyriakos

Ο Τσιπρας δεν είναι Ελληνικης συνείδησης. Μας φορτώνει χρέη και μας ξεπουλαει με ύφος ΑΓΝΩΣΤΟ για τους Έλληνες. Αυτό που φαίνεται ως έλλειψη μυαλού ή διστακτικοτητας έχει βαθύτερες ρίζες/αίτια. Μόνο που όσοι έχουμε την τύχη να το καταλάβουμε, το βλέπουμε. Φέρεται ως κρυπτομενος σε αποστολή. Γι αυτό και αυτά που κάνει δεν τον αγγίζουν. Αφού δεν τον αγγίζουν, δείχνει άτρωτος κι έτσι δημιουργεί, σ' αυτούς που προσπαθούν να τον καταλάβουν, μια αίσθηση μουδιασματος και μη δυνατότητας κατανόησης των πράξεων του, που παραπέμπουν σε άτομο που έχει έλεγχο της κατάστασης. Αυτό κοιμίζει το αίσθημα αυτοσυντηρησης του λαού. Ο οποίος ακολουθεί τον δολοφόνο του στον τόπο της δολοφονίας του.

@kyriakos

Ενδιαφέρουσα οπτική.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

c006d2271e0a7117710051c23aad7361_XL

Σοφέρ με λιμουζίνα που περιμένει να σε πάει στην ειδική πύλη 12 για VIP του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ενα υπερσύγχρονο ιδιωτικό jet με ανέσεις και υπηρεσίες που μόνο σε ταινίες έχουμε δει, έτοιμο να σε πάει σε όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς.

8db80d17d4e06e009ac612f2f3bc3e7e_XL

Εγκλωβισμένη σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που φέτος δεν θα ξεπεράσουν το 1,9% και την επόμενη τετραετία θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα, ή στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν έως το 2,5%, θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, εάν δεν υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία παρουσιάζει σήμερα το «business stories».

9f32bc35bc1c03d4563c9be9360aee87_XL

Την απόφασή του να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για το Ελευσίνα Θήβα Υλίκη, που βρίσκεται ψηλά στον προγραμματισμό των έργων υποδομής της ΝΔ, εξήγησε τις προηγούμενες μέρες στην βουλή, ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης.

5
7ba208085cf37c903c3ccfb8798d7936_XL

Η αιμορραγία που προκαλεί το παρεμπόριο τόσο στη νόμιμη αγορά όσο και στα κρατικά ταμεία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), εξακολουθεί να είναι τεράστια. 

3