Ψυχρολουσία και από τον ESM: Εφαρμόστε έγκαιρα τις μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο

tsakalotos_arthrooo1

Οι στόχοι στην Ελλάδα επιτεύχθηκαν και μέσω της μεγαλύτερης περικοπής των δημοσίων επενδύσεων επισημαίνει ο Eυρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας στην Ετήσια Έκθεσή του λίγο πριν το Eurogroup

Σαφές μήνυμα για την εφαρμογή των μέτρων της μείωσης των συντάξεων και του αφορολόγητου περιλαμβάνει -μετά την Έκθεση Συμμόφωσης της Κομισιόν- και η Ετήσια Έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για το 2017 η οποία δημοσιεύτηκε το πρωί της Πέμπτης παράλληλα την Ετήσια Σύνοδο των Εκτελεστικών Διευθυντών του ESM στο Λουξεμβούργο.

Στο κείμενο τα μέτρα αυτά μνημονεύονται ως η πλέον αξιοσημείωτη προσθήκη στο υπάρχον μεταρρυθμιστικό πακέτο και γίνεται λόγος για την «προσαρμογή των συντάξεων στους νέους κανόνες το 2019» και τη μείωση του αφορολόγητου το 2020. Μάλιστα αναφέρεται «το 2020 αν τελικά δεν έρθει νωρίτερα» -το τελευταίο προς το παρόν έχει αποκλειστεί από τους Θεσμούς.

Εγκαίρως...

Νέα αναφορά για τα μέτρα που απομένουν υπάρχει στην κατακλείδα της ενότητας της Έκθεσης για την Ελλάδα όπου σημειώνεται ότι «η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απομένουν θα είναι σημαντική για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομίας και της εμπιστοσύνης στα μάτια των αγορών».

Στην έκθεση του ESM περιλαμβάνεται και μια προειδοποίηση για την περικοπή των δημοσίων επενδύσεων καθώς παρότι αναγνωρίζεται ότι το 2015 και το 2016 οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις ενίσχυσαν τα έσοδα του κράτους ταυτόχρονα οι χαμηλότερες έναντι των προβλέψεων δημόσιες επενδύσεις έπαιξαν κι αυτές ρόλο στο αποτέλεσμα -κάτι που δεν σημειώνεται βεβαίως θετικά...

Το σώμα των Εκτελεστικών Διευθυντών του ESM που ουσιαστικά είναι ίδιο με το Euroworking Group συνήλθε λίγο πριν την απογευματινή συνάντηση της Ευρωομάδας (16.00) για το κρίσιμο θέμα του ελληνικού χρέους και της μετα-μνημονιακής εποπτείας. Στις 15.30 Ελλάδος αναμένεται να δοθεί και συνέντευξη τύπου λίγο πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup.

O ΕSM σημειώνει με έμφαση ότι η Ελλάδα χάρη τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει στο χρέος από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης κέρδισε το 2017 ένα ποσό 6,7% του ΑΕΠ σε όρους εξυπηρέτησης του χρέους (λόγω των χαμηλότερων επιτοκίων που έχουν τα δάνεια του ESM) χωρίς να απαιτηθούν δημοσιονομικές μεταβίβασης από άλλα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

Όσον αφορά τις αποφάσεις που θα ληφθούν απόψε για το χρέος στην έκθεση αναφέρεται μόνο η επιμήκυνση των δανείων του EFSF από 0-15 έτη.

Για το Υπερταμείο σημειώνεται η πλήρης λειτουργικότητά του και αναφέρεται ότι τα έσοδα θα βοηθήσουν την Ελλάδα για την μείωση του χρέους αλλά και για την υποστήριξη των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

Για τις τράπεζες σημειώνεται, τέλος, ότι τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για να επιτύχουν ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους τα επόμενα δύο χρόνια για την μείωση των κόκκινων δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ (67)

MARON

Εγώ θέλω να δω τι θα γίνει μετά την μείωση του αφορολογητου. Αυτο που γίνεται τώρα, είναι ,αργά αλλα σταθερά με τη χρήση των καρτών, την εφαρμογή τον ηλεκτρονικών τιμολογίων, το κυνήγι που κάνει η εφορία και η υποχρεωτικότητα σύνδεσης των ταμειακών με το υπουργείο οικονμικών,τα εισοδήματα πέφτουν σε τέτοιο βαθμό, που σε 3-4 χρονια η Ελλάδα θα είναι πολύ φτηνή για τους αλλοδαπούς αλλα πανάκριβη για τους Έλληνες (ήδη είναι). Ένα 15-20% θα περνάει μπέικα, ένα 25-30% θα τη κουτσοβγάζει και οι υπόλοιποι θα μένουν με το μπαμπά και τη μαμά μέχρι τα 60. Με μισθούς των 350-450, τι να πρωτοκάνει κάποιος νέος στη ζωή; Νοίκι, φως,νερό,τηλεφωνα,τί; Και δυο να είναι, η σούμα λέει 700-800 το μηνα. Αν τυχόν κοπούν στο μεγαλύτερο βαθμό και τα μαύρα λεφτά (θα κοπούν, με αυτά που γίνονται με την εφορία), θα καταλήξουμε σε μια ζωή χωρίς προοπτική, ο Έλληνας θα κοιτάει τον ξένο να περνάει ζάχαρη διακοπές στην Ελλάδα (οι τιμές στα νησιά είναι ήδη πολύ ψηλές, γιατί οι ξένοι δεν έχουν πρόβλημα να δώσουν ότι τους ζητάνε) και εκείνος με το ταπερακι σε πετσέτα. Ο επόμενος πρωθυπουργός θα έχει πολύ δύσκολες μέρες, αν δε καταφέρει να μειώσει τους φόρους (που αυτο σημαίνει μείωση κρατικών δαπανών, δηλαδή απολύσεις στο Δημόσιο, μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας), τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Οψόμεθα εις Φιλίππους, κε Μήτσο (μια και σε σας πέφτει η καυτή πατάτα).

Say What?

Ο νεος θα παει να βρει κα μια αλλη δουλεια θα κανει κατι αλλο, θα παρει 3 συγκατοίκους, θα τρεξει θα κυνηγησει οπως καναμε ολοι μας. Ο μαμακιας θα ειναι μια ζωη μαμακιας και ναι μερικοι θα ειναι πασαδες οπως παντα και η μαριδα θα τρεχει και ναι δεν παει διακοπες οπως δεν πηγανανε πολλοι τα παλια χρονια. Μου αρεσει η προοπτική με τα μαυρα. Αρε μπατσες που σας χρειαζονται.

ΟΡΓΗ

ΤΑ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ !! ΔΩΣΤΕ ΡΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ . ΣΙΧΑΜΑΤΑ

Mandame Merkel

Αλέξη, τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε θα μου δώσεις την Λέσβο και θα κρατήσεις την Μυτιλήνη άντε τελείωνε, βιάζομαι γιατί θα πάω διακοπές.

Ευρωλαγνος

Το μαρτύριο δεν έχει τελειωμό.Ο ευρωλιγουρης ελληναρας όμως εκεί ακάθεκτος.

Candyman

Βλέποντας τα σχόλια, έχω πειστεί οτι η βλακεία είναι ανίκητη. Ο ένας λέει να κόψουμε κι άλλο συντάξεις και να ανεβάσουμε κι άλλο την φορολογία (μείωση αφορολόγητου σε πλέον γελοία επίπεδα) και θα έρθει η,.. ανάπτυξη. Ο άλλος λέει για τα... δανεικά που μας δώσανε οι... "φιλεύσπλαχνοι" εταίροι μας και τα φάγαμε (λες και το σχέδιο δεν ήταν αυτό εξαρχής δηλαδή). Ο τρίτος μας λέει οτι για όλα φταίνε οι ελευθεροι επαγγελματίες, οι "κλέφτες" (οι οποίοι κλέφτες εδώ και 30 χρόνια τρώνε όλα τα ζόρια απο μια κυβέρνηση που φορολογεί τους πάντες για να ταϊζει το δημόσιο και να αντλεί ψηφοφόρους απο εκεί). Και οι λίγοι που φωνάζουν για το σχέδιο της Γερμανίας για οικονομική κατοχή της Ευρώπης, να αποκαλούνται γραφικοί. Θα φάτε καλά ρε ζαγάρια. Περιμένετε λίγο ακόμα και θα έρθει και η σειρά σας.

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Το μονο παρηγορο ειναι οτι απο το 2015 οι γραφικοι της δραχμης εχουν εξαφανιστει στο λαγουμι τους. Ευτυχως που υπαρχουν καποιοι ανοητοι για να θυμιζουν τους γραφικους που χοροπηδουσαν σαν τους Παπουα στο Συνταγμα.

ΗΠΑς ΞΗΠΑς

Διαβαζουμε και τα δικα σου σχολια και γελαμε. Ολα ηταν το σχεδιο καποιον αλλων. Αυτοι φταινε που εσεις τα τρωγατε στα μπουζουκια, αυτοι φταινε για τις λαμογιες, τους κουτσους, τυφλους και κακομοιρους πορσακιδες με τα αυθαιρετα, τους μπισναδορους που δεν ξερανε τι ειναι ταμιακη τους δεν πληρωνω σαν και εσενα. Ποια οικονιμικη κατοχι ρε τεμπελχαναδες που περα απο φραπε και παχια λογια δεν παραγετε τιποτε αλλο. Μνημονια μεχρι να πληρωσετε ολα τα δανεικα.

Candyman

Εσύ τι παράγεις αγυριγε εκτός απο μπουρδες με 15 διαφορετικά προφίλ; Κρίνεις ρε τρόμπα τους άλλους χωρίς καν να τους ξέρεις, λέγοντας τους κλέφτες; Αεί ψόφα και συ και τα προφιλ σου.

@Candyman

Δεν εχω καμμια σχεσει με αυτον τον αχρηστο. Λες δεν σας ξερω; Ρε ολοι λαμογια ειστε, μαζι τα φαγατε και ακομη μαζι τα τρωτε.

μήτσος

Πάση θυσία στο ευρώ δεν θέλατε παλιοευρωλιγούρια;Σκάστε λοιπόν και πληρώστε

Xenos

Το ευρώ σου φταίει ψεκασμένε ή η ανικανότητα των κυβερνώντων;

Γυναικα

Eάν είμαστε στη δραχμή, αυτά που θα έπαιρνες σαν σύνταξη και η οποία φυσικά δεν θα περιεκόπτετο τότε, θα ήσαν ίσα με το 1/10 αυτών που θα πάρεις μετά τις περικοπές τώρα. Άσε τις απανωτές ανατιμήσεις των ειδών. Ωραία οικονομικά ...ξέρεις.

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Κακομοιρη, αν δεν σε ειχαν κρατησει οι ευρωπαιοι στο ευρω δεν θα ειχες ουτε wifi για να γραφεις τις ανοησιες που μυρηκαζεις...

Candyman

Πόσο ηλίθιος είσαι ρε λούλη;

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΕ ΣΗΚΩ ΑΠ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ

ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΗ ΦΥΛΑΚΗ

Χμ

Να δειτε τη χα σε τι ποσοστα θα ανεβει!!!!μεχρι αυτοδυναμια κοπροσκυλα του κοινοβουλιου!!!

Στα ζώα και στον Κορυδαλλό...

Αυτονομία σίγουρα. Εσείς θα φέρετε άλλους καπιταλιστές, που τα βγάζουν από την Ελβετία και τα φέρνουν στην πατρίδα πίσω. Με το που δουν Βαρδινογιάννης, Τσακος, Σάλας κλπ. Κασιδιάρη και Λαγό, με Μπαρμπαρούση μπροστάρη, θα τα κάνουν επάνω τους, από τα χειροφιλήματα των Ναζιστών. Όπως τρόμαξε κι ο Κοντομηνάς στη βουλή με τον "τίποτα" όπως τον απεκάλεσε, Κασιδιάρη. Πρέπει να είσαι πολύ στόκος, από τσιμέντο, για να είσαι Ναζί και να ξεστομίζεις τέτοια.-

@

Μετά τα ξεφτιλίκια με την υπόθεση bar bar ίσως και να μην κατέβει στις εκλογές .....γελάει και το παρδαλό κατσίκι .

?

Τα αφορολόγητα επιδόματα 400 Ευρώ στους λαθρό + φως νερό τηλέφωνο φαΐ φάρμακα όμως μην τα μειώσετε ε; Ούτε αυτά των γύφτων. Μην μας πουν και ρατσιστές.

;

Οι γυφτοι που κολανε; Ελληνες υπηκοοι δεν ειναι;

Το υπήκοος ΔΕΝ είναι καλό.

ναι υπήκοοι είναι να υπακούσουν όμως, εγώ θεωρώ τον εαυτόν μου ελληνα πολίτη ΟΧΙ υπήκοο!!

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΣΕΓΚΕΝ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4708377

Τα νεότερα στοιχεία του ΟΟΣΑ - τόσο σε ονομαστικούς όρους αποδοχών όσο και στα «λεφτά στην τσέπη» - δείχνουν ότι το εισόδημα του Ελληνα εργαζόμενου επέστρεψε στα επίπεδα του 2013, χαμηλότερα δηλαδή και από εκεί που βρίσκονταν το 2014!

52
c006d2271e0a7117710051c23aad7361_XL

Σοφέρ με λιμουζίνα που περιμένει να σε πάει στην ειδική πύλη 12 για VIP του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ενα υπερσύγχρονο ιδιωτικό jet με ανέσεις και υπηρεσίες που μόνο σε ταινίες έχουμε δει, έτοιμο να σε πάει σε όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς.

8db80d17d4e06e009ac612f2f3bc3e7e_XL

Εγκλωβισμένη σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που φέτος δεν θα ξεπεράσουν το 1,9% και την επόμενη τετραετία θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα, ή στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν έως το 2,5%, θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, εάν δεν υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία παρουσιάζει σήμερα το «business stories».