Κομισιόν: Επιβεβαιώνει την περικοπή συντάξεων και αφορολόγητου - Ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ την επόμενη διετία

komision_arthro

Τι αναφέρει η Έκθεση Συμμόρφωσης για την 4η αξιολόγηση που δημοσιοποίησε η Κομισιόν - Επιβεβαιώνει ότι ολοκληρώθηκαν και τα 88 προαπαιτούμενα - Παράλληλα με τις περικοπές μνημονεύεται και η δυνατότητα ενεργοποίησης ενός «επεκτατικού» δημοσιονομικά πακέτου μέτρων («αντίμετρα») υπό την προϋπόθεση της επίτευξης των στόχων

Λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του αυριανού Eurogroup
στο Λουξεμβούργο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την Έκθεση Συμμόρφωσης για την τέταρτη αξιολόγηση.

Στην έκθεση επιβεβαιώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί και τα 88 προαπαιτούμενα από την πλευρά της Ελλάδας.

Οι Θεσμοί επιβεβαιώνουν μεταξύ άλλων τη δέσμευση της κυβέρνησης για την περικοπή των συντάξεων από 1.1.2019 και του αφορολόγητου από το 2020.

Το σχετικό απόσπασμα αναφέρει:

"On the consolidation side, the package consists of a pension reform delivering net savings of 1% of GDP in 2019, followed by a reduction of the personal income tax credit to broaden the tax base in 2020".

«Στο πεδίο της προσαρμογής, το πακέτο αποτελείται από μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό που θα αποδώσει 1% του ΑΕΠ το 2019 η οποία θα ακολουθηθεί από μείωση του αφορολόγητου για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης το 2020».

Παράλληλα με τις περικοπές μνημονεύεται και η δυνατότητα ενεργοποίησης ενός «επεκτατικού» δημοσιονομικά πακέτου μέτρων (τα λεγόμενα αντίμετρα) υπό την προϋπόθεση της επίτευξης των στόχων.

Μεταξύ άλλων, η Έκθεση Συμμόρφωσης προαναγγέλλει και ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια. Το ίδιο σημείο συναντάται κατά τις πληροφορίες και στο σχέδιο των κειμένων για την μεταμνημονιακή εποπτεία (με έτος αναφοράς-εφαρμογής το 2020) και ισοδυναμεί με νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Το γεγονός αυτό συνδέεται με τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να επιβραδύνει τις αυξήσεις στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι δανειστές επιμένουν σε περαιτέρω προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές αξίες, η οποία ενδέχεται από το 2020 να οδηγήσει σε νέες αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές γειτονιές.


Οι ελληνικές αρχές έλαβαν τα μέτρα...

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση συμμόρφωσης αναφέρει: «Οι ελληνικές αρχές έλαβαν μια σειρά μέτρων για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του συμπληρωματικού μνημονίου που απαιτείται για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του προγράμματος»...
«Με βάση αυτήν την ανάλυση της συμμόρφωσης, όλες οι προηγούμενες ενέργειες που απαιτούνται για τη σύναψη της σύμβασης τέταρτη αξιολόγηση έχουν ολοκληρωθεί».

Το ταμειακό απόθεμα

«Αυτό ανοίγει το δρόμο για την τελική εκταμίευση στην Ελλάδα ποσού απαραίτητου για την κάλυψη των αναγκών εξυπηρέτησης του χρέους, συν ένα ποσό που θα συμβάλει στην οικοδόμηση ενός ταμειακού αποθέματος», συμπληρώνει.

Οι στόχοι των μεταρρυθμίσεων που έχουν υιοθετηθεί θα... διατηρηθούν

Συνεχίζοντας, η έκθεση των θεσμών σημειώνει ότι όλες «οι προϋποθέσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος» εκπληρώνονται, ενώ καλεί την Ελλάδα «να στηριχθεί στην πρόοδο που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος και να ενισχύσει τις βάσεις για βιώσιμη ανάκαμψη, κυρίως με τη συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος και διασφαλίζοντας ότι οι στόχοι των μεταρρυθμίσεων που έχουν υιοθετηθεί θα διατηρηθούν».

Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί πλήρως

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα, αναφέρεται ότι οι ελληνικές αρχές έχουν «δεσμευτεί πλήρως» στην εφαρμογή «συμπαγών οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών μακροπρόθεσμα» και έχουν παρουσιάσει μια στρατηγική για την ανάπτυξη στο Eurogroup.

Η ενισχυμένη εποπτεία

«Η ενισχυμένη εποπτεία, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του κανονισμού (ΕΕ) 472/2013, μπορεί να παράσχει ένα υγιές και εύρωστο πλαίσιο για τη διασφάλιση της ολοκλήρωσης, της συνέχισης και της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς πολιτικής στους οποίους αναφέρεται το πρόγραμμα», υπογραμμίζει η έκθεση των θεσμών.

Μπορείτε ΕΔΩ να διαβάσετε την Έκθεση στα Αγγλικά.

ΣΧΟΛΙΑ (52)

Γιώργος

Το πρόβλημα δεν είναι οι απατεώνες, το πρόβλημα είναι με αυτούς που τους πίστεψαν. Ένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα ψήφιζε ποτέ έναν καταληψία για πρωθυπουργό. Ούτε ένα κόμμα αναρχικών - παλαιοκουμουνιστών , το 2016 να αναλάβει Ευρωπαϊκή χώρα.

Σοβαροτατος ψηφοφορος

Τοσα χρονια πίστευα και ψηφιζα Πασοκ και ΝΔ =ΜΝΗΜΟΝΙΑ

YESMAN !

Από το ''go back mrs Merkel'' ,πήγαμε στο ''Yes Mam'' !! Η επιτομή ΤΗΣ κωλοτούμπας !

Μιχαήλ Παπαδόπουλος

Ποιος φταίει; Δεν φταίω εγώ που έπαιξα στο χρηματιστήριο και έχασα. Δεν φταίω εγώ που πήρα δάνειο. Δεν φταίω εγώ που ζήτησα φακελάκι. Δεν φταίω εγώ που λάδωσα για να κάνω την δουλειά μου. Δεν φταίω εγώ που είπα ψέματα για να μπω πρώτος στην ουρά. Δεν φταίω εγώ που πήρα την επιδότηση και άραξα στο καφενείο. Δεν φταίω εγώ ο εργαζόμενος που λούφαρα. Δεν φταίω εγώ το αφεντικό που εκμεταλλεύτηκα. Δεν φταίω εγώ που έχτισα στα βουνά και τα ρέματα χωρίς άδεια. Δεν φταίω εγώ που πάρκαρα παράνομα. Δεν φταίω εγώ που πείρα σύνταξη ή επίδομα ή βοήθημα χωρίς να τα δικαιούμαι. Δεν φταίω εγώ που στήριξα τις ελπίδες μου στον ιππόδρομο και τα λαχεία. Δεν φταίω εγώ που δεν έκοψα απόδειξη. Δεν φταίω εγώ που πέρασα με κόκκινο. Δεν φταίω εγώ που έκλεισα τον δρόμο με το τρακτέρ. Ούτε εγώ που τρώω την περιουσία του πατέρα μου. Δεν φταίω εγώ που βόλεψα το παιδί στο δημόσιο. Ούτε εγώ που «αγόρασα» το δίπλωμα. Αφού εγώ ξέρω να οδηγάω. Έμαθα μόνος μου. Δεν φταίω εγώ που κόρναρα και έβρισα. Δεν φταίω εγώ που αντέγραψα στις εξετάσεις. Δεν φταίω εγώ που ξόδεψα περισσότερα από όσα είχα. Δεν φταίω εγώ που έκανα σούζα με την μηχανή. Ούτε εγώ που ήπια και οδήγησα. Δεν φταίω εγώ που θέλω να κρεμάσω τους «ανθέλληνες» Ούτε εγώ που θέλω να τσακίσω τους «φασίστες» Δεν φταίω εγώ που δεν έβγαλα εισιτήριο. Δεν φταίω εγώ που ψηφίζω. Ούτε εγώ που δεν ψηφίζω. Ούτε εγώ που έγραψα στον τοίχο του άλλου. Ούτε εγώ που έσπασα το θρανίο. Ούτε εγώ που πέταξα πέτρα. Δεν φταίω εγώ που έσπασα κάποιου το κεφάλι στο γήπεδο. Ούτε εγώ που γέμισα το πεζοδρόμιο με ταμπέλες έξω από το μαγαζί μου και σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο. Δεν φταίω εγώ που τα ξέρω όλα και όλοι οι άλλοι είναι βλάκες. Δεν φταίω ούτε εγώ ο πολιτικός ούτε εγώ ο νομικός ούτε εγώ ο αστυνομικός ούτε εγώ ο στρατιωτικός ούτε εγώ ο γιατρός ούτε εγώ ο εφοριακός ούτε εγώ ο επαγγελματίας οδηγός ούτε εγώ ο υδραυλικός ούτε εγώ ο καθηγητής ούτε εγώ ο δάσκαλος ούτε κανείς από μας . Φταίνε όλοι αυτοί που δεν θέλουν να μας δανείσουν. Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε (;),ο άνθρωπος είναι ένα ων το οποίο ΖΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΑΝΙΚΑ. Εμπρός λοιπόν αδέρφια για ένα νέο 1821. ΔΑΝΙΚΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ!!! Και όποιος διαφωνεί … τι να πω; Να του χαλάσει η τηλεόραση… Οι υπόλοιποι με κάθε θυσία θα τα καταφέρουμε και θα ξαναδανειστούμε… ΖΗΤΩ Η ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!! ΚΑΤΩ Η ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΕΛΕΣ!!!

giograkis

Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος π’ ανατέλλει μας οδηγεί εμπρός στον αγώνα για μια Ελλάδα λεύτερη σοσιαλιστική

αρης

Υπ' όψιν προς όλους: Αυτά τα μέτρα είναι δεσμευτικά για όποιο κόμμα κυβερνάει. Το παραμύθι ότι με άλλη κυβέρνηση θα είναι καλύτερα να μη περάσει. Αν θέλουμε καλύτερη ζωή υπάρχει και η επιλογή του Σοσιαλισμού. Μια επιλογή που θέλει κότσια όμως.....

Vlad Tepes

Καλά δεν βλέπετε που ο τσιπρόκιο περπατάει και σκοντάφτει συνέχεια γιατί σκαλώνει η μύτη του!!!!

Έλα αλεκο

Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρως παραδομενος κάνει τα πάντα , χτυπάει με λύσσα μισθωτούς και συνταξιούχους, χτυπάει την εργατική τάξη οι αιτήσεις τον εργαζόμενο. Και όλα αυτά για να έχει την εύνοια των Γερμανών μήπως και τους κρατήσουν στην κυβέρνηση λίγο ακόμα για να βγάλουν κάνα φράγκο από ευρωπαϊκά προγράμματα ή........ τίποτα ανταλλάγματα για να ξεπουλήσουν την Μακεδονία . Τελικά συριζαιοι ακόμα και από την προδοσία λεφτά βγάζετε. Τέλος να μάθει ο κόσμος πως... ο ΣΥΡΙΖΑ των ελευθεριών και των δικαιωμάτων(χαχαχα) έδωσε τιμητική άδεια στις διμοιρίες που τραυμάτισαν δεκάδες Έλληνες ακόμα και γυναικόπαιδα στο Πισοδέρι για να μπορέσουν οι συριζοσκοπιανοι χαφιέδες να παραδώσουν την Μακεδονία μας φυσικά με την στήριξη το προηγούμενο βράδυ στην βουλή από τον ρουφιάνο Πανο Καμμένο.

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ,ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΨΕΥΤΕΣ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ,ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ .ΤΟ 2019 ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 13 & 14 ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟ 2020.

ΑΔΕΔΥ ΚΑΝΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΉΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

Γράφεται πως ετοιμάζονται λύσουν το ψυχολογικό και υλιστικό πρόβλημα της Αλβανίας εντός τριών εβδομάδων. Θεσμοί γιατί τους κάνετε ΠΛΑΤΑΡΕΣ; ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΑΛΛΟΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης