Παγίδα στις φορολογικές δηλώσεις: Πώς χάνουν επιδόματα και εκπτώσεις οικογένειες με ενήλικα παιδιά

Παγίδα στις φορολογικές δηλώσεις: Πώς χάνουν επιδόματα και εκπτώσεις οικογένειες με ενήλικα παιδιά

Τι πρέπει να προσέξετε με τα τεκμήρια και το οικογενειακό εισόδημα

pagida-forologiki-dilosi-enilika-paidia-moneymoney_gr


Διατάξεις-παγίδες που έχουν ως συνέπεια χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι φορολογούμενοι να χάνουν δικαιώματα είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων και απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. ή να εισπράττουν από τον ΟΠΕΚΑ επιδόματα στήριξης τέκνων μειωμένα κατά 40% σε σύγκριση με αυτά που δικαιούνται στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ο ισχύων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Από τις διατάξεις αυτές του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) προκύπτει ότι σε κάθε περίπτωση οικογένειας με εξαρτώμενο άγαμο τέκνο άνω των 18 ετών (ενήλικο άγαμο τέκνο που συνοικεί με τους γονείς του ή είναι φοιτητής και έχει ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ), το τέκνο αυτό, αν κατά το προηγούμενο έτος είχε στο όνομά του έστω και 0,01 ευρώ εισόδημα από τόκους καταθέσεων ή από οποιανδήποτε άλλη πηγή, υποχρεούται κατά το τρέχον έτος να υποβάλει δική του δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
Έτσι, όμως, ακόμα και με 0,01 ευρώ τόκων από καταθέσεις, θα βρεθεί με τεκμαρτό εισόδημα, το οποίο θα προσαυξήσει το οικογενειακό εισόδημα και έτσι μπορεί το τελευταίο να ξεπεράσει τα κατώτερα όρια που ισχύουν για την καταβολή επιδομάτων και την εφαρμογή φορολογικών απαλλαγών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης