Süddeutsche Zeitung: Mαξιλάρι δισεκατομμύριων αντί ενδεχομένης ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα

greece

Αυτό προκύπτει από έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση της γερμανικής εφημερίδας 

Με ένα μαξιλάρι δισεκατομμυρίων, αντί ενδεχομένης ελάφρυνσης του χρέους, προτίθεται να υποστηρίξει η γερμανική κυβέρνηση την Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση της Suddeutsche Zeitung (έκδοση Τρίτης). Η Αθήνα πρέπει να είναι εξοπλισμένη κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί όλες τις δόσεις των δανείων προς τις χώρες της ευρωζώνης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έως το 2022.

Συγκεκριμένα, στα έγγραφα αναφέρεται ότι «εάν χρησιμοποιείται από το 2019 ένα τέτοιο μαξιλάρι (από την Αθήνα) για να εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις της, μπορούν να συντμηθούν οι προγραμματισμένες ελαφρύνσεις του χρέους». Γίνεται σε αυτά ένας απλός υπολογισμός: για κάθε 5 δισ. ευρώ που θα καταβάλλονται επιπλέον, θα μπορούσαν οι προβλεπόμενες ελαφρύνσεις -όπως επί παραδείγματι η παράταση αποπληρωμής των δανείων- να μειώνονται κατά δύο έτη. Συζητείται, δηλαδή, να εξοπλισθεί η Ελλάδα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε το μαξιλάρι να επαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2022, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί όλες των δόσεις των δανείων προς τις χώρες του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δηλαδή μετά τις επόμενες γερμανικές εκλογές.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕΣΧΟΛΙΑ (3)

Άγγελος

Δηλαδή με τα ματωμένα πλεονάσματα που φθάνουν στο 5.2%, ρύθμιση χρέους γιόκ. Και οι φωστήρες μας εξακολουθούν να προβάλλουν ως επιτυχία την επίτευξη τερατοδών πλεονασμάτων.

Αγύριγο κεφάλι

ΕΥΤΥΧΩΣ που υπήρξε η Γερμανία γιά την Ελλάδα!_______________Χάριν της Γερμανίας η Ελλάδα σώθηκε από την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Ιστορίας της._________Καταστροφή ανθρωπιστική και ακόμη ΥΠΑΡΞΕΩΣ της.

gelinas

Όταν δίνεις μαξιλάρι δισεκατομμυρίων κάποια στιγμή παίρνεις πίσω το μαξιλάρι μαζί με το μισό κρεβάτι και αν δεν είναι διαθέσιμο το κρεβάτι παίρνεις το σπίτι ολόκληρο, παλιό και δοκιμασμένο το κόλπο. Η Γερμανία βρήκε μια τριτοκοσμική χώρα με κυβερνήσεις για τα μπάζα και κάνει καλές μπίζνες. Αν γίνει ελάφρυνση του χρέους θα χαρίσουν χρήματα που ανήκουν σε γερμανούς φορολογούμενους πολίτες για να τα χαρούν αργόσχολοι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι. Προτιμούν να μην το κάνουν και κατανοώ απόλυτα την απόφαση τους. Προτιμούν να σπρώξουν ένα ακόμα βήμα στον τάφο την τριτοκοσμική χώρα προσθέτοντας κι άλλο στο χρέος της. Ζήτω η γελλάς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalotos_main

Η ΕΛΣΤΑΤ απέστειλε σήμερα στη Eurostat τα δημοσιονομικά στοιχεία (2η κοινοποίηση), στο πλαίσιο της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος - Σύμφωνα με αυτά, το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης (κατά ESA 2010) διαμορφώθηκε το 2017 σε 3,9% του ΑΕΠ ή 7,01 δισ. ευρώ

sav1_2

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, για τη διατήρηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του τομέα και την παρακολούθηση των μεταβολών αυτών, κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή μίας στρατηγικής ανάπτυξης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού

1
koutsolioutsou

Απορρίφθηκε η αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106α και αίρονται τα μέτρα προστασίας της εταιρείας – Το «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε ότι μήνες αφότου ξέσπασε η υπόθεση, η οικογένεια έβαλε πωλητήριο στη 40 μέτρων θαλαμηγό της σαν να μην τρέχει τίποτα

1
freno_eisprakseis

Αύξηση, μεν, με χαμηλότερους ρυθμούς δε, σε σύγκριση με όλο το προηγούμενο διάστημα σημείωσαν οι τουριστικές εισπράξεις τον πιο «θερμό» μήνα του ελληνικού καλοκαιριού, φθάνοντας συνολικά τα 3,6 δισ. ευρώ.