Süddeutsche Zeitung: Mαξιλάρι δισεκατομμύριων αντί ενδεχομένης ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα

greece

Αυτό προκύπτει από έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση της γερμανικής εφημερίδας 

Με ένα μαξιλάρι δισεκατομμυρίων, αντί ενδεχομένης ελάφρυνσης του χρέους, προτίθεται να υποστηρίξει η γερμανική κυβέρνηση την Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση της Suddeutsche Zeitung (έκδοση Τρίτης). Η Αθήνα πρέπει να είναι εξοπλισμένη κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί όλες τις δόσεις των δανείων προς τις χώρες της ευρωζώνης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έως το 2022.

Συγκεκριμένα, στα έγγραφα αναφέρεται ότι «εάν χρησιμοποιείται από το 2019 ένα τέτοιο μαξιλάρι (από την Αθήνα) για να εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις της, μπορούν να συντμηθούν οι προγραμματισμένες ελαφρύνσεις του χρέους». Γίνεται σε αυτά ένας απλός υπολογισμός: για κάθε 5 δισ. ευρώ που θα καταβάλλονται επιπλέον, θα μπορούσαν οι προβλεπόμενες ελαφρύνσεις -όπως επί παραδείγματι η παράταση αποπληρωμής των δανείων- να μειώνονται κατά δύο έτη. Συζητείται, δηλαδή, να εξοπλισθεί η Ελλάδα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε το μαξιλάρι να επαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2022, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί όλες των δόσεις των δανείων προς τις χώρες του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δηλαδή μετά τις επόμενες γερμανικές εκλογές.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕΣΧΟΛΙΑ (3)

Άγγελος

Δηλαδή με τα ματωμένα πλεονάσματα που φθάνουν στο 5.2%, ρύθμιση χρέους γιόκ. Και οι φωστήρες μας εξακολουθούν να προβάλλουν ως επιτυχία την επίτευξη τερατοδών πλεονασμάτων.

Αγύριγο κεφάλι

ΕΥΤΥΧΩΣ που υπήρξε η Γερμανία γιά την Ελλάδα!_______________Χάριν της Γερμανίας η Ελλάδα σώθηκε από την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Ιστορίας της._________Καταστροφή ανθρωπιστική και ακόμη ΥΠΑΡΞΕΩΣ της.

gelinas

Όταν δίνεις μαξιλάρι δισεκατομμυρίων κάποια στιγμή παίρνεις πίσω το μαξιλάρι μαζί με το μισό κρεβάτι και αν δεν είναι διαθέσιμο το κρεβάτι παίρνεις το σπίτι ολόκληρο, παλιό και δοκιμασμένο το κόλπο. Η Γερμανία βρήκε μια τριτοκοσμική χώρα με κυβερνήσεις για τα μπάζα και κάνει καλές μπίζνες. Αν γίνει ελάφρυνση του χρέους θα χαρίσουν χρήματα που ανήκουν σε γερμανούς φορολογούμενους πολίτες για να τα χαρούν αργόσχολοι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι. Προτιμούν να μην το κάνουν και κατανοώ απόλυτα την απόφαση τους. Προτιμούν να σπρώξουν ένα ακόμα βήμα στον τάφο την τριτοκοσμική χώρα προσθέτοντας κι άλλο στο χρέος της. Ζήτω η γελλάς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

misthoii

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται το υπουργείο εργασίας να καλέσει τους κοινωνικούς εταίρους για να προγραμματίσουν από κοινού τα πρώτα βήματα εν όψει της επαναφοράς του μέτρου της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων από την 21η Αυγούστου

3
imf

Ο Σολτς παρότρυνε τον Τούρκο ΥΠΟΙΚ να απευθυνθεί στο ΔΝΤ για τη σταθεροποίηση της τουρκικής λίρας – Σύμφωνα με το ΔΝΤ ένα πρόγραμμα βοήθειας προς την Άγκυρα θα χρειαστεί από 30 έως 70 δισ. δολάρια

33
greek-crisis_main01

«Οι λαϊκίστικες πολιτικές που μπορεί να εξασφαλίσουν ορισμένες ψήφους σήμερα και να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα μετά από μερικά χρόνια πρέπει να αποφεύγονται με κάθε κόστος» τονίζει ο Πάνος Τσακλόγλου

20
859013279ef1a570721c6d3e74a89c5c_XL

Περίπου έναν χρόνο μετά τις αποκαλύψεις για τις προθέσεις του ομίλου BSH να κλείσει τη μονάδα οικιακών συσκευών στην περιοχή του Ρέντη στον Πειραιά και μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους, αποφασίστηκε τελικά να παραταθεί η λειτουργία του συγκεκριμένου εργοστασίου έως τις αρχές του 2021.

1