Πολυνομοσχέδιο: Κόβονται στο μισό τα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου

c27f5a13f50ccd4ba338d7ad25243953_XL

Για να μπορεί να βγει η Ελλάδα στις αγορές

«Μαχαίρι» στα δάνεια που θα δίνονται στο εξής με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου βάζει διάταξη του πολυνομοσχεδίου που θα κατατεθεί τις επόμενες ώρες στην Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι το ανώτατο ποσό των νέων εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου που δύνανται να παρασχεθούν κάθε έτος, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1,5% των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού (από 3% που ισχύει τώρα).

Στόχος του μέτρου είναι να μην φορτωθεί νέα χρέη από δάνεια όπου μπαίνει εγγυητής το δημόσιο, για να διασφαλιστεί το αξιόχρεο της χώρας όταν θα βγει στις αγορές.

Διαβάστε περισσότερα στο
newmoney

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Βάνα

Τσίπρας ολέ, φαντάζεστε χαρά που θα πιάσει απο εδώ και πέρα τις τράπεζες και πόσο εύκολα θα χορηγούν πιστώσεις στους μη έχοντες εκατοντάδες εμπορεύσιμα ακίνητα. Μπράβο Αλέξη, ήταν δίκαιο για τον αφανισμό των επενδύσεων, το έκανες πράξη. Βενεζουέλα σε ξεπερνάμε σε λίγο, ο τιμονιέρης Αλέξης ειναι ο ηγέτης ανέκδοτο.

Fanis

Τέρμα και στα εγγυημένα δάνεια εργατικής κατοικίας, ο Αλέξης Τσίπρας λειτουργεί σαν επαρχιακός αντιπρόσωπος των Ρότσιλντ. Να γιατί οι πλούσιοι έκαναν την αριστερά και ανέβασαν τον Τσίπρα στην εξουσία, για να χαίρονται οι άνθρωποι τον πλούτο τους χωρίς προβλήματα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4588069

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στο χθεσινό Eurogroup το γερμανογαλλικό σχέδιο για έναν κοινό προϋπολογισμό των χωρών της Ευρωζώνης - Οι υπουργοί χαιρέτισαν μεν την πρωτοβουλία, ζητούν όμως περαιτέρω διευκρινίσεις

ecb

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η καθυστέρηση στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης συνεπάγεται και την καθυστέρηση στην καταβολή της πρώτης δόσης των 4,8 δισ. ευρώ

9
graffiti_main

Νέα κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών στην Οδό Αθηνών - Η Deutsche Bank εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με υποχώρηση των καθαρών τους εσόδων από τόκους - Bundesbank: Κερδοσκοπικές κινήσεις γύρω από τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες όλο και φορτώνονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια - Bloomberg: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει «κολλήσει» σε καθοδική πορεία

10