ΜΙΝΕΡΒΑ: «Γεύσεις που αξίζει να μοιράζεσαι» - Η νέα στρατηγική της εταιρείας

Minerba1

Με καλεσμένο  τον Παναγιώτη Γιαννάκη και πέντε  διάσημους σεφ η Μινέρβα παρουσίασε το νέο όραμά  της στους 160 εργαζομένους της σε εκδήλωση  την 1η  Ιουνίου

Ποια ομάδα θα μπορούσε να αποτελείται από έναν …Δράκο των γηπέδων, πέντε φημισμένους chef, έναν ηθοποιό και τους 160 εργαζόμενους μια ιστορικής εταιρίας τροφίμων; Σίγουρα η οργάνωση μιας τέτοιας ομάδας θα ήθελε πολύ δουλειά.

Όμως το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας μοιράζεται ήδη από τη ΜΙΝΕΡΒΑ εδώ και 114 χρόνια σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Η ηγετική εταιρία τροφίμων επέλεξε να επικοινωνήσει πρώτα στους ίδιους τους εργαζόμενούς της το νέο εταιρικό όραμα, που συμπυκνώνεται στη φράση «Τίποτα δεν ζει για πάντα, εκτός αν το μοιράζεσαι».

Έτσι, την περασμένη Παρασκευή 1η Ιουνίου οι εγκαταστάσεις της ΜΙΝΕΡΒΑ στο Σχηματάρι μετατράπηκαν σε χώρο δεξίωσης, όπου η διοικητική ομάδα της εταιρείας, υπό τη νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο Χρύσα Μπόνου, παρουσίασε τη νέα στρατηγική της εταιρίας, η οποία βασίζεται στις αξίες της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της κοινωνικής προσφοράς.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τους νέες στρατηγικές επιλογές της εταιρίας, μεταξύ των οποίων είναι και η ανάπτυξη προϊόντων που θα στοχεύουν στον τουρισμό, με στόχο οι περισσότεροι από 20 εκατομμύρια τουρίστες που περνούν από τη χώρα ετησίως, να παίρνουν μαζί τους φεύγοντας «κάτι από Ελλάδα» ..και ΜΙΝΕΡΒΑ.

Αντί άλλων θεωρητικών αναφορών, η ΜΙΝΕΡΒΑ προτίμησε έναν καλεσμένο έκπληξη προκειμένου να μιλήσει στους εργαζόμενούς της για την αξία της ομαδικότητας στην επίτευξη των στόχων.

Ο θρυλικός «Δράκος» των ελληνικών γηπέδων Παναγιώτης Γιαννάκης, περιγράφοντας προσωπικές εμπειρίες μέσα από τα γήπεδα, θέλησε να μεταλαμπαδεύσει στους παριστάμενους την εμπειρία του: Πώς, μέσα από τη συνεχή προσπάθεια βελτίωσης και την ομαδικότητα, μπορεί ένα μέλος μια ομάδας – εταιρίας, να κερδίσει τον σεβασμό συναδέλφων – συμπαικτών του, φέρνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα - στόχο.

Minerba2


«Όλες οι δουλειές έχουν μια μπάλα… Αυτή τη μπάλα πρέπει να μην διστάζεις να την πασάρεις στον συμπαίκτη. Αν το κάνεις καλά, η μπάλα θα ξαναγυρίσει στα χέρια σου, το καλάθι θα μπει, η ομάδα θα κερδίσει», είπε καταχειροκροτούμενος ο θρυλικός αρχηγός της εθνικής ομάδας μπάσκετ.

Και όταν η παρουσίαση ολοκληρώθηκε, οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι εκτός από το να παράγουν προϊόντα, ξέρουν και να τα μοιράζονται.

Τους 160 εργαζόμενους της ΜΙΝΕΡΒΑ περίμεναν πίσω από τους πάγκους εργασίας τους πέντε φημισμένοι σεφ, οι οποίοι ταξίδεψαν στις εγκαταστάσεις της Μινέρβα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, εκπροσωπώντας διαφορετικές γαστρονομικές τάσεις.

Ο διακεκριμένος Μιλτιάδης Αρμένης, executive chef του Ομίλου Καστελόριζο και επικεφαλής του «Όμικρον» στην Κηφισιά μαγείρεψε με τη βοήθεια των sous chefs του, όλοι τους εργαζόμενοι της ΜΙΝΕΡΒΑ, που φόρεσαν τους σκούφους και τις ποδιές τους για τις ανάγκες του εμπνευσμένου event, ένα ξεχωριστό gazpacho χωριάτικης ελληνικής σαλάτας.

Minerba3


Ο Ονήσιμος Σαριδάκης chef και ιδιοκτήτης του πολυβραβευμένου «Ονήσιμος» στο Ηράκλειο της Κρήτης, πρόσφατα απέσπασε και αυτός ακόμη ένα Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, ζήτησε από τους δικούς του βοηθούς να προετοιμάσουν τους χοχλιούς, το δενδρολίβανο και το ξύδι πριν τους μπουμπουρίσουν, ενώ στη δεύτερη ομάδα των εργαζομένων που βοηθούσαν κι αυτοί στην παρασκευή των ξεχωριστών μεζέδων, ανέθεσε να τυλίξουν και να τηγανίσουν τα ξακουστά σαρικοπιτάκια του! Ο Ανδρέας Διακοδημήτρης του διάσημου Βολιώτικου «Μεζέν», στο διπλανό πάγκο με τους επίδοξους μαγείρους της ΜΙΝΕΡΒΑ, έφτιαξε λαχταριστές μπουκιές ελληνικής γραβιέρας περίτεχνα παναρισμένες και σερβιρισμένες με μαρμελάδα μύρτιλο.

Η Άρια Πούλιου του «Μυροβόλος» στο Μεταξουργείο και η chef Μάγδα Γκοντόση, μοίρασαν κι αυτές τα υλικά και συνταγές τους και ζήτησαν από του ανθρώπους της ΜΙΝΕΡΒΑ να μαγειρέψουν μαζί τους.

Το αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς ήταν εξαιρετικό και τα πιάτα που ετοιμάστηκαν δοκιμάστηκαν επί τόπου από τους …επίδοξους chef!

Και επειδή η ΜΙΝΕΡΒΑ ξέρει να παράγει «γεύσεις που αξίζει να μοιράζεσαι», οι εργαζόμενοι επέλεξαν να μοιραστούν τις γευστικές δημιουργίες τους με τους φιλοξενούμενους στον Δημοτικό Οίκο Ευγηρίας του Σχηματαρίου, εγκαινιάζοντας την έναρξη της οικονομικής τους χρονιάς με δράσεις κοινωνικης προσφοράς, οι οποίες φαίνεται ότι θα συνεχιστούν και με άλλες σημαντικές συνεργασίες με κοινωνικό πρόσημο.

Minerba5


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινιάστηκε και το νέο οξοποιείο της εταιρίας για το αγαπημένο ξίδι ΤΟΠ, το οποίο έχει τη δυνατότητα παραγωγής 3.000 τόνων ετησίως.


Minerba4

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

1
wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες