Συνεργασία Alapis με τον κορυφαίο γενετιστή στον κόσμο

Συνεργασία Alapis με τον κορυφαίο γενετιστή στον κόσμο

Μία νέα και μάλιστα κορυφαίου επιπέδου συνεργασία ανακοίνωσε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες φαρμακευτικές εταιρείες της Ελλάδας Alapis με την Synthetic Genomics ...

Μία νέα και μάλιστα κορυφαίου επιπέδου συνεργασία ανακοίνωσε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες φαρμακευτικές εταιρείες της Ελλάδας Alapis με την Synthetic Genomics η οποία είναι «δημιούργημα» του κορυφαίου παγκοσμίως γενετιστή Δρ J. Craig Venter.

Η ιδιωτική εταιρεία Synthetic Genomics έχει στόχο την ανάπτυξη και αξιοποίηση προηγούμενων μεθόδων γενετικής στον τομέα τα ενέργειας και των βιοχημικών προϊόντων.

Αν και λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεργασία δεν ανακοινώθηκαν, αναμένεται να αποδώσει στις δύο εταιρείες πολλά οφέλη καθώς γνωρίζοντας ότι το μέλλον είναι στη Μοριακή Βιολογία και τη Γενετική η συνεργασία θα φέρει θετικά οικονομικά και επιστημονικά αποτελέσματα.

Από τη μεριά του ο ερευνητής, γενετιστής και παράλληλα πρόεδρος της Synthetic Genomics Inc. Δρ Αριστείδης Πατρινός τόνισε «ζούμε την πιο συναρπαστική εποχή της βιοτεχνολογίας, η δε αποκωδικοποίηση του γονιδιώματος, μας έχει δώσει νέες ιδέες και συστήματα και φυσικά καλλίτερα εμβόλια και καλλίτερα φαρμακευτικά σκευάσματα. Οι καινούριες τεχνολογίες ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσουν στην καταπολέμηση ασθενειών και είμαι αισιόδοξος ότι οι διάφορες μορφές καρκίνου θα καταπολεμηθούν».

Ο Δρ J. Craig Venter είναι ο κορυφαίος γενετιστής στο κόσμο και αυτό γιατί έγινε γνωστός από την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος αλλά και την πρόσφατη δημιουργία ζωής στο εργαστήριο- η οποία προκάλεσε αίσθηση σε όλο τον κόσμο και του κόστισε 40 εκατ. δολάρια.

Το 2002 ο Δρ Venter ίδρυσε την εταιρεία J. Craig Venter Intitute (JCVI) η οποία απασχολεί περισσότερους από 400 ερευνητές έχει σαν σκοπό τις γενετικές μελέτες στον άνθρωπο, τα φυτά, τα μικρόβια, το περιβάλλον καθώς και θέματα βιοηθικής που αφορούν τις παραπάνω μελέτες.

Το 2005 ίδρυσε και την Synthetic Genomics η οποία πρόσφρατα μάλιστα εισέπραξε 600 εκατ. δολάρια ως χορηγία από την Exxon Mobil για τις έρευνες του στις νέες μορφές ενέργειας.

Όσον αφορά την ελληνική εταιρεία Alapis εδώ και δύο χρόνια, συνεργάζεται με τον διεθνούς κύρους ερευνητή και καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης κ. Χ. Γαβρά, ο οποίος έχει καταξιωθεί για τις μελέτες του στο καρδιαγγειακό σύστημα ενώ δημιούργησαν και το ερευνητικό κέντρο της Alapis στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

Παράλληλα η Alapis λειτουργεί δικό της ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα, ενώ σταθερή πρακτική της εταιρείας αποτελεί η χρηματοδότηση ελληνικών πανεπιστημιακών ερευνητικών τμημάτων.

Η εταιρεία έχει επεκτείνει το δίκτυο πωλήσεων της έχοντας αξιόλογη παρουσία στις αναπτυσσόμενες αγορές της ΝΑ Ευρώπης όπως η Σερβία, η Κροατία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Ρουμανία και η Κύπρος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stock_ex

Προς την εταιρική αγορά ομολόγων στρέφονται ολοένα και περισσότερες εισηγμένες - Ποιες εταιρείες ετοιμάζονται για έκδοση νέων ομολόγων - Πώς κινούνται τα ελληνικά εταιρικά ομόλογα

oikonomiko_eglima

Οι Γενικοί Γραμματείς και οι Γενικοί Διευθυντές στο ΣΔΟΕ θα πρέπει να εκλέγονται αξιοκρατικά και με ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες, αντί να αλλάζουν κατά βούληση κάθε φορά που αλλάζει μία κυβέρνηση ή ένας υπουργός 

elpedison_economist

«Κατά τον τελευταίο χρόνο, το κανονιστικό και βιομηχανικό πλαίσιο έχει επιδεινωθεί προοδευτικά, λόγω της συσσώρευσης διάφορων στρεβλώσεων στην αγορά» υπογράμμισε ο κ. Andrea Testi