Συνεργασία Alapis με τον κορυφαίο γενετιστή στον κόσμο

Συνεργασία Alapis με τον κορυφαίο γενετιστή στον κόσμο

Μία νέα και μάλιστα κορυφαίου επιπέδου συνεργασία ανακοίνωσε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες φαρμακευτικές εταιρείες της Ελλάδας Alapis με την Synthetic Genomics ...

Μία νέα και μάλιστα κορυφαίου επιπέδου συνεργασία ανακοίνωσε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες φαρμακευτικές εταιρείες της Ελλάδας Alapis με την Synthetic Genomics η οποία είναι «δημιούργημα» του κορυφαίου παγκοσμίως γενετιστή Δρ J. Craig Venter.

Η ιδιωτική εταιρεία Synthetic Genomics έχει στόχο την ανάπτυξη και αξιοποίηση προηγούμενων μεθόδων γενετικής στον τομέα τα ενέργειας και των βιοχημικών προϊόντων.

Αν και λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεργασία δεν ανακοινώθηκαν, αναμένεται να αποδώσει στις δύο εταιρείες πολλά οφέλη καθώς γνωρίζοντας ότι το μέλλον είναι στη Μοριακή Βιολογία και τη Γενετική η συνεργασία θα φέρει θετικά οικονομικά και επιστημονικά αποτελέσματα.

Από τη μεριά του ο ερευνητής, γενετιστής και παράλληλα πρόεδρος της Synthetic Genomics Inc. Δρ Αριστείδης Πατρινός τόνισε «ζούμε την πιο συναρπαστική εποχή της βιοτεχνολογίας, η δε αποκωδικοποίηση του γονιδιώματος, μας έχει δώσει νέες ιδέες και συστήματα και φυσικά καλλίτερα εμβόλια και καλλίτερα φαρμακευτικά σκευάσματα. Οι καινούριες τεχνολογίες ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσουν στην καταπολέμηση ασθενειών και είμαι αισιόδοξος ότι οι διάφορες μορφές καρκίνου θα καταπολεμηθούν».

Ο Δρ J. Craig Venter είναι ο κορυφαίος γενετιστής στο κόσμο και αυτό γιατί έγινε γνωστός από την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος αλλά και την πρόσφατη δημιουργία ζωής στο εργαστήριο- η οποία προκάλεσε αίσθηση σε όλο τον κόσμο και του κόστισε 40 εκατ. δολάρια.

Το 2002 ο Δρ Venter ίδρυσε την εταιρεία J. Craig Venter Intitute (JCVI) η οποία απασχολεί περισσότερους από 400 ερευνητές έχει σαν σκοπό τις γενετικές μελέτες στον άνθρωπο, τα φυτά, τα μικρόβια, το περιβάλλον καθώς και θέματα βιοηθικής που αφορούν τις παραπάνω μελέτες.

Το 2005 ίδρυσε και την Synthetic Genomics η οποία πρόσφρατα μάλιστα εισέπραξε 600 εκατ. δολάρια ως χορηγία από την Exxon Mobil για τις έρευνες του στις νέες μορφές ενέργειας.

Όσον αφορά την ελληνική εταιρεία Alapis εδώ και δύο χρόνια, συνεργάζεται με τον διεθνούς κύρους ερευνητή και καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης κ. Χ. Γαβρά, ο οποίος έχει καταξιωθεί για τις μελέτες του στο καρδιαγγειακό σύστημα ενώ δημιούργησαν και το ερευνητικό κέντρο της Alapis στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

Παράλληλα η Alapis λειτουργεί δικό της ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα, ενώ σταθερή πρακτική της εταιρείας αποτελεί η χρηματοδότηση ελληνικών πανεπιστημιακών ερευνητικών τμημάτων.

Η εταιρεία έχει επεκτείνει το δίκτυο πωλήσεων της έχοντας αξιόλογη παρουσία στις αναπτυσσόμενες αγορές της ΝΑ Ευρώπης όπως η Σερβία, η Κροατία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Ρουμανία και η Κύπρος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

koinoniko-merisma_main01

Ο επικαιροποιημένος οδηγός για το Κοινωνικό Μέρισμα επιχειρεί να απαντήσει στις συχνότερες ερωτήσεις και απορίες των δικαιούχων - Πώς υπολογίστηκαν οι καταθέσεις και ο χρόνος ανεργίας  

money

Έως τώρα έχουν εισπράξει το μέρισμα 1.463.524 δικαιούχοι εισέπραξαν - Απέμειναν 34 εκατ. ευρώ (από τα 710 εκατ.) για όλους τους υπόλοιπους - Οδηγίες από το Υπουργείο Οικονομικών για όσους δεν πληρώθηκαν ακόμη

1566661

Η ασυνεννοησία μεταξύ  υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ καθυστερεί την έκδοση δύο αποφάσεων για τη διανομή - Χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα περιμένουν να πάρουν το επίδομα

yryL

Μπορεί τα νούμερα του Ελ. Βενιζέλος να αυξάνουν εξακολουθητικά και μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό όσον αφορά τη διεθνή επιβατική κίνηση, ωστόσο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αθήνας δεν ακολουθούν τους ίδιους ρυθμούς