Νέοι έπαινοι από Μέρκελ και Σόιμπλε

Νέοι έπαινοι από Μέρκελ και Σόιμπλε

Την ικανοποίησή της για την ελληνική κυβέρνηση και τις προσπάθειές της για την εξυγίανση του προϋπολογισμού, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ...

Την ικανοποίησή της για την ελληνική κυβέρνηση και τις προσπάθειές της για την εξυγίανση του προϋπολογισμού, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, λίγο ώρα αφότου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με δηλώσεις του είχε εκφράσει το σεβασμό του προς την Αθήνα.

"Βλέπω με ικανοποίηση ότι η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική τής σταθεροποίησης με αποφασιστικότητα, ενάντια σε πολλές αντιστάσεις και καταπιάνεται με ένα πλήθος δομικών μεταρρυθμίσεων", δήλωσε η Μέρκελ.

"Η Γερμανία βοηθάει την Ελλάδα εκεί όπου μπορεί, επειδή δεν πρόκειται μόνον για χρηματοπιστωτικά ζητήματα, αλλά και για ζητήματα διαχείρισης ενός κράτους και εκσυγχρονισμού", προσέθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Από την πλευρά του ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε το σεβασμό του προς την ελληνική κυβέρνηση και τις προσπάθειές της για την εξυγίανση του προϋπολογισμού αναφέροντας ότι "η νέα  ελληνική κυβέρνηση έχει μια πολύ αυστηρή πολιτική σταθεροποίησης των δημόσιων οικονομικών".

"Η Ελλάδα είναι άξια σεβασμού γιατί ενήργησε" κατά των τεράστιων ελλειμμάτων της, υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός.

Η Γερμανία είχε αντιδράσει στην αποδέσμευση κονδυλίων ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα, που αντιμετώπιζε σημαντικές χρηματοπιστωτικές δυσκολίες την άνοιξη, καθώς η γερμανική κοινή γνώμη αντιτασσόταν στην πλειοψηφία της στη διάσωση της χώρας από τους ευρωπαίους εταίρους της.

Η συζήτηση "δεν χαρακτηριζόταν πάντα από σεβασμό", αναγνώρισε σήμερα ο Σόιμπλε, ο οποίος έχει επανειλημμένως εγκωμιάσει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αθήνα για να πετύχει την ανάκαμψη.
 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

497e3200b451b56b143bfb4400047981_XL

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 και 20 Αυγούστου, στις 7, 14, 21 και 28 Σεπτεμβρίου, στις 5, 12, 19 και 26 Οκτωβρίου και στις 2, 9, 16 και 30 Νοεμβρίου, καταβλήθηκαν 3.599 διπλές συντάξεις και μερίσματα, συνολικού ύψους 6.698.345,50 ευρώ, σε δικαιούχους συνταξιούχους.

main_draghi

«Μπουκάλα» έμεινε η χώρα μας, καθώς δεν εντάχθηκε ποτέ στο περίφημο QE της ΕΚΤ, το οποίο τερματίζεται στο τέλος του έτους - Η Φρανκφούρτη έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επενδύσει σε ελληνικούς τίτλους, προτού συμφωνηθεί αξιόπιστη ρύθμιση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

21