Η Vivartia εξαγοράζει τη ΜΕΒΓΑΛ

Η Vivartia εξαγοράζει τη ΜΕΒΓΑΛ

Την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ, θυγατρική της Vivartia, ανακοίνωσε σήμερα η Vivartia...

Την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ, θυγατρική της Vivartia, ανακοίνωσε σήμερα η Vivartia με τις δύο εταιρείες να συγκροτούν πλέον τη μεγαλύτερη βιομηχανία γάλακτος στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η  Vivartia Συμμετοχών ΑΕ, ανακοίνωσε υπογραφή προσυμφώνου εξαγοράς με την οικογένεια Παπαδάκη - Χατζηθεοδώρου που ελέγχει το 43% της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ, η οποία σε συνδυασμό με την υφιστάμενη συμφωνία της Vivartia με την οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου της επιτρέπει, υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, την απόκτηση μέσω της 100% θυγατρικής της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ, ποσοστού τουλάχιστον 57,8% της ΜΕΒΓΑΛ.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση της Vivartia , η εταιρία που θα προκύψει από τη συγχώνευση ΔΕΛΤΑ - ΜΕΒΓΑΛ θα έχει συνολικές πωλήσεις 640 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα περίπου 500 εκατ. ευρώ πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα 140 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό.
 
Η εξαγορά προβλέπεται να γίνει σε δύο φάσεις:

α) αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εγκρίσεων της τροποποίησης του άρθρου 8 του καταστατικού της ΜΕΒΓΑΛ AE που αφορά στη μεταβίβαση των μετοχών της, η ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ θα αποκτήσει οριστικά το 14,8% της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ έναντι τιμήματος περίπου 19,6 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Μαίρης Χατζάκου, η οποία θα διατηρήσει ποσοστό 13,6% περίπου με δικαίωμα προαίρεσης για πώλησή του στη Vivartia Συμμετοχών ΑΕ και

β) υπό την προϋπόθεση της λήψης της απαραίτητης έγκρισης της αρμόδιας αρχής ανταγωνισμού θα αποκτήσει ποσοστό 43% από την οικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου έναντι τιμήματος 57 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία με την οικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου προβλέπει ότι με δεδομένη την πρόθεση συγχώνευσης των εταιρειών ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και ΜΕΒΓΑΛ AE μετά την ολοκλήρωσή της, η οικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου θα έχει δικαίωμα μειοψηφικής συμμετοχής στο νέο εταιρικό σχήμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

DionisisAsvestas

  Εποχή νέων συγχωνεύσεων; Οι ενδείξεις προς αυτή τη κατεύθυνση σηματοδοτούν. Το μόνον αβέβαιον είναι το μέγεθος και η χρονική διάρκεια. Το βέβαιον είναι η έλλειψη ανταγωνισμού των επιχειρήσεων με τα οικονομικά στοιχεία σε αρνητικό πρόσημο στη πλειοψηφία των. Εξήγηση υπάρχει και δεν είναι άλλη, από την τάση των τελευταίων χρόνων-τουλάχιστον δεκαετίας- με την προσπάθεια συγκρότησης εταιρειών, χωρίς το απαιτούμενο οικονομικό και υλικοτεχνικό υπόβαθρο... Με άλλα λόγια όταν δεν υπάρχουν στέρεες βάσεις το οικοδόμημα( επιχειρήσεις) στο σεισμό(οικονομική ύφεση), δεν θα αντέξει και θα καταρρεύσει...Με τη διευκρίνηση ότι το παράδειγμα δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τις εταιρείες, που αναφέρονται στο ρεπορτάζ παρά μία συνοπτική γενίκευση της υποδιαμόρφωση επιχειρηματικής χάρτας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

O διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ο ειδικός σε θέματα φορολογικού δικαίου Γιώργος Μυλωνογιάννης

Σε εξέλιξη το 5ο Athens Law Forum on Taxation-  Κύριοι ομιλητές  ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Στυλιανός Πέτσας, ο πρόεδρος του ΟΕΕ Κωνσταντίνος Κόλλιας και ο ειδικός σε θέματα φορολογικού δικαίου Γιώργος Μυλωνογιάννης

connection

Παρά τους πρόσφατους πανηγυρισμούς της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ για αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις για να κλείσει η μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος προκειμένου να οριστικοποιηθεί κάποια τελική συμφωνία, με το χρόνο να γράφει ήδη μεγάλες καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης του έργου.

dhmosi

Οσμή σκανδάλου αναδύεται από τις καταγγελίες κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή και λειτουργία για 60 έτη του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, του μεγαλύτερου logistics hub της χώρας, προς τη Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο Α.Ε., που είναι κοινοπραξία της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. (80%) και της Goldair Cargo (20%).

ITALIAN-ECONOMY

Σε άλλο μήκος κύματος κινείται η Süddeutsche Zeitung, η οποία στηλιτεύει τη στάση που τηρεί στο ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού η γερμανική κυβέρνηση, που θεωρεί ότι το βασικό πρόβλημα για την Ιταλία είναι το δημόσιο χρέος της