Η Vivartia εξαγοράζει τη ΜΕΒΓΑΛ

Η Vivartia εξαγοράζει τη ΜΕΒΓΑΛ

Την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ, θυγατρική της Vivartia, ανακοίνωσε σήμερα η Vivartia...

Η Vivartia εξαγοράζει τη ΜΕΒΓΑΛ

Την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ, θυγατρική της Vivartia, ανακοίνωσε σήμερα η Vivartia με τις δύο εταιρείες να συγκροτούν πλέον τη μεγαλύτερη βιομηχανία γάλακτος στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η  Vivartia Συμμετοχών ΑΕ, ανακοίνωσε υπογραφή προσυμφώνου εξαγοράς με την οικογένεια Παπαδάκη - Χατζηθεοδώρου που ελέγχει το 43% της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ, η οποία σε συνδυασμό με την υφιστάμενη συμφωνία της Vivartia με την οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου της επιτρέπει, υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, την απόκτηση μέσω της 100% θυγατρικής της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ, ποσοστού τουλάχιστον 57,8% της ΜΕΒΓΑΛ.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση της Vivartia , η εταιρία που θα προκύψει από τη συγχώνευση ΔΕΛΤΑ - ΜΕΒΓΑΛ θα έχει συνολικές πωλήσεις 640 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα περίπου 500 εκατ. ευρώ πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα 140 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό.
 
Η εξαγορά προβλέπεται να γίνει σε δύο φάσεις:

α) αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εγκρίσεων της τροποποίησης του άρθρου 8 του καταστατικού της ΜΕΒΓΑΛ AE που αφορά στη μεταβίβαση των μετοχών της, η ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ θα αποκτήσει οριστικά το 14,8% της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ έναντι τιμήματος περίπου 19,6 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Μαίρης Χατζάκου, η οποία θα διατηρήσει ποσοστό 13,6% περίπου με δικαίωμα προαίρεσης για πώλησή του στη Vivartia Συμμετοχών ΑΕ και

β) υπό την προϋπόθεση της λήψης της απαραίτητης έγκρισης της αρμόδιας αρχής ανταγωνισμού θα αποκτήσει ποσοστό 43% από την οικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου έναντι τιμήματος 57 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία με την οικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου προβλέπει ότι με δεδομένη την πρόθεση συγχώνευσης των εταιρειών ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και ΜΕΒΓΑΛ AE μετά την ολοκλήρωσή της, η οικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου θα έχει δικαίωμα μειοψηφικής συμμετοχής στο νέο εταιρικό σχήμα.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης