Σολτς για ιταλική κρίση: Σταθερή η ευρωζώνη... φιλοευρωπαϊκή η Ιταλία

93cc811fa58ebcf2cddca4017242976a_XL

H Ευρώπη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για δύσκολες καταστάσεις από ότι παλιότερα δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, δήλωσε στο Reuters ότι είναι πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των Ιταλών έχει «μια φιλοευρωπαϊκή στάση» και ότι η ευρωζώνη είναι σταθερή και είναι προετοιμασμένη καλύτερα για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Ιταλία, όπου η πολιτική κρίση έχει τρομάξει τις χρηματοπιστωτικές αγορές, ο Σολτς ανέφερε ότι οι χώρες της ευρωζώνης είχαν εργαστεί σκληρά τα τελευταία χρόνια για να κάνουν το μπλοκ πιο σταθερό. «Η ΕΕ είναι πολύ σταθερή, και η ευρωζώνη επίσης», ανέφερε σε συνέντευξή του.

«Μπορούμε να πούμε ότι η Ευρώπη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για δύσκολες καταστάσεις από ότι παλιότερα. Επιπλέον, είμαι πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των Ιταλών έχει μια φιλοευρωπαϊκή στάση. Είναι ένα ευρωπαϊκό έθνος» τόνισε.

Απαντώντας στο αν ανησυχεί για την αναταραχή των αγορών, ο κ. Σολτς δήλωσε: «Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε καλή οικονομική κατάσταση».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εμφανίσθηκε καθησυχαστικός αναφορικά με τις ανησυχίες για την έκθεση της Deutsche Bank στα ιταλικά ομόλογα.«Η Deutsche Bank είναι πολύ σταθερή και τα τελευταία χρόνια έχει πάρει καλές προφυλάξεις για να αναπτύξει λογικά την επιχείρησή της», δήλωσε. 

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

mm

Αμα η ΕΕ γίνει πραγματικά δημοκρατική και η Γερμανία έχει για πρόεδρο κάποιον νότιο κάποτε θέλω να δω πως θα τους φανει.

Σταθερή η ελληνική οικονομία

Οι Γερμανοί κρύβουν τα πορτοφόλια τους χαχα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

koutsolioutsos-folie

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγός του, Αικατερίνη, πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ύστερα απο πιέσεις των νομικών τους, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή

8
pier-moscovici

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες με την Ιταλία προχωρούν καλά αλλά μένει ακόμη δουλειά να γίνει

trapezi_christmann

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, οι τιμές των προϊόντων στα μεγάλα σουπερμάρκετ το 2018 είναι αμετάβλητες κατά μέσο όρο με το 2017, ενώ βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με το 2014 - Μικρή αύξηση στην τιμή της νωπής γαλοπούλας, μείωση στο χοιρινό 

seaways

Έντονη «ακτοπλοϊκή παραφιλολογία» προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες η απόφαση της Fortress Investnment Group να μετατρέψει σε μετοχές της Attica Group που αντιστοιχούν στο 28,6%, το ανταλλάξιμο ομολογιακό δάνειο που είχε χορηγήσει στη Blue Star Ferries.