ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε τη συγχώνευση της Bayer με τη Monsanto

bay29-ole

Ο όρος που έθεσαν οι Αμερικανοί - Ικανοποίηση στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ

Νέο τοπίο στην παγκόσμια αγορά των φαρμάκων και όχι μόνο αναμένεται να δημιουργηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε τη συγχώνευση των «γιγάντων» του χώρου, της γερμανικής Bayer και της Monsanto.

Ο όρος που έθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το μεγάλο deal, ήταν η εκ των προτέρων πώληση της περιουσίας που σχετίζεται με αγροτικές παραγωγές, αξίας 9 δισ. δολαρίων.

Συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις. «Το γεωργικό σύστημα της Αμερικής έχει κρίσιμη σημασία για την οικονομία μας, για το σύστημα διατροφής μας και για τον τρόπο ζωής μας, δήλωσε ο Makan Delrahim, επικεφαλής του τμήματος αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας του υπουργείου. «Οι Αμερικανοί αγρότες και καταναλωτές βασίζονται στον ανταγωνισμό μεταξύ της Bayer και της Monsanto», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalotos-vouli1

Θα προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα στα επίπεδα του 4% του ΑΕΠ φέτος και του 3,6% την προσεχή χρονιά – Κατατίθεται εν μέσω καταιγισμού εκθέσεων από ευρωπαϊκούς θεσμούς, Κομισιόν και ΟΟΣΑ

4588069

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στο χθεσινό Eurogroup το γερμανογαλλικό σχέδιο για έναν κοινό προϋπολογισμό των χωρών της Ευρωζώνης - Οι υπουργοί χαιρέτισαν μεν την πρωτοβουλία, ζητούν όμως περαιτέρω διευκρινίσεις