ΔΟΛ : Ό,τι εισέπραξε με δάνειο, το έχασε

ΔΟΛ : Ό,τι εισέπραξε με δάνειο, το έχασε

Υπερτριπλάσιες ζημίες σε σύγκριση με πέρυσι, εμφάνισε για το πρώτο εξάμηνο ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη...

Υπερτριπλάσιες ζημίες σε σύγκριση με πέρυσι, εμφάνισε για το πρώτο εξάμηνο ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

Συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημίες 9, 9 εκατ. ευρώ, έναντι 3,4 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου, σημειώνοντας αύξηση 191%. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη κατάσταση εξαμήνου, η μητρική εταιρεία έχει διενεργήσει συνολικές προβλέψεις 1,2 εκατ. ευρώ για τις φορολογικές διαφορές που ενδέχεται να προκύψουν από μελλοντικό έλεγχο των ανελέγκτων χρήσεων 2000-2009.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατέγραψε μείωση 17% σε σύγκριση με  πέρυσι καθώς διαμορφώθηκε σε 56, 3 εκατ. ευρώ έναντι 68,3 εκατ. ευρώ του α΄ εξαμήνου του 2009. Μεγάλο «αγκάθι» παραμένουν οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις (οι οποίες πρέπει να πληρωθούν εντός εξαμήνου), οι οποίες αυξήθηκαν από 59 εκατ. ευρώ σε 64 εκατ. ευρώ. Συνολικά, μαζί με τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις τα δάνεια του ΔΟΛ ανέρχονται σε 120 εκατ. ευρώ.

Οι δε χρεωστικοί τόκοι και τα έξοδα που κατέβαλλε στις τράπεζες στο α΄ εξάμηνο, ο ΔΟΛ έφθασαν τα 2 εκατ. ευρώ. Για το πρώτο εξάμηνο, όπως αναφέρεται στη λογιστική κατάσταση, ο ΔΟΛ εισέπραξε ένα δάνειο 10 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. ευρώ φθάνοντας τα 5 εκατ. ευρώ. Η κακή, όμως, εικόνα του ισολογισμού αποτυπώνεται στην μείωση των συνολικών ιδίων κεφαλαίων τα οποία στο α΄ εξάμηνο του 2010  ανήλθαν σε 55,5 εκατ. ευρώ έναντι 80 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας δηλαδή μείωση 30,6%.

Στην κατάσταση εξαμήνου συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά η εταιρεία Digital Shopping (εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου), όπου ο ΔΟΛ συμμετέχει με 38%  και η εταιρεία ραδιοφωνικές επιχειρήσεις City, όπου ο ΔΟΛ συμμετέχει με ποσοστό 50%.    

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoyrgeio-768x512

«Καθήκον των μετόχων είναι η εκλογή διοικητικού συμβουλίου κατά τη λήξη της θητείας του, προκειμένου να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας» επισημαίνει το υπερταμείο για τις αλλαγές στην ΕΥΔΑΠ

money2

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 916 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1.447 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 853 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2018 - Πού αυξήθηκαν και πού μειώθηκαν τα έσοδα