ΔΟΛ : Ό,τι εισέπραξε με δάνειο, το έχασε

ΔΟΛ : Ό,τι εισέπραξε με δάνειο, το έχασε

Υπερτριπλάσιες ζημίες σε σύγκριση με πέρυσι, εμφάνισε για το πρώτο εξάμηνο ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη...

Υπερτριπλάσιες ζημίες σε σύγκριση με πέρυσι, εμφάνισε για το πρώτο εξάμηνο ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

Συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημίες 9, 9 εκατ. ευρώ, έναντι 3,4 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου, σημειώνοντας αύξηση 191%. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη κατάσταση εξαμήνου, η μητρική εταιρεία έχει διενεργήσει συνολικές προβλέψεις 1,2 εκατ. ευρώ για τις φορολογικές διαφορές που ενδέχεται να προκύψουν από μελλοντικό έλεγχο των ανελέγκτων χρήσεων 2000-2009.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατέγραψε μείωση 17% σε σύγκριση με  πέρυσι καθώς διαμορφώθηκε σε 56, 3 εκατ. ευρώ έναντι 68,3 εκατ. ευρώ του α΄ εξαμήνου του 2009. Μεγάλο «αγκάθι» παραμένουν οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις (οι οποίες πρέπει να πληρωθούν εντός εξαμήνου), οι οποίες αυξήθηκαν από 59 εκατ. ευρώ σε 64 εκατ. ευρώ. Συνολικά, μαζί με τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις τα δάνεια του ΔΟΛ ανέρχονται σε 120 εκατ. ευρώ.

Οι δε χρεωστικοί τόκοι και τα έξοδα που κατέβαλλε στις τράπεζες στο α΄ εξάμηνο, ο ΔΟΛ έφθασαν τα 2 εκατ. ευρώ. Για το πρώτο εξάμηνο, όπως αναφέρεται στη λογιστική κατάσταση, ο ΔΟΛ εισέπραξε ένα δάνειο 10 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. ευρώ φθάνοντας τα 5 εκατ. ευρώ. Η κακή, όμως, εικόνα του ισολογισμού αποτυπώνεται στην μείωση των συνολικών ιδίων κεφαλαίων τα οποία στο α΄ εξάμηνο του 2010  ανήλθαν σε 55,5 εκατ. ευρώ έναντι 80 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας δηλαδή μείωση 30,6%.

Στην κατάσταση εξαμήνου συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά η εταιρεία Digital Shopping (εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου), όπου ο ΔΟΛ συμμετέχει με 38%  και η εταιρεία ραδιοφωνικές επιχειρήσεις City, όπου ο ΔΟΛ συμμετέχει με ποσοστό 50%.    

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ahts

Μέχρι το Α’ τρίμηνο του 2019, 31.500 νέοι άνεργοι επιστήμονες θα εργαστούν με μισθούς σημαντικά υψηλότερους του κατώτατου, για την ανάσχεση ή αντιστροφή του brain drain, δήλωσε η υπουργός Εργασίας κατά την ομιλία της σε ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω

ermou_aspromavri_main

Στην 57η θέση μεταξύ 140 οικονομιών του πλανήτη η ελληνική - 62,1/100 η βαθμολογία της Ελλάδας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του World Economic Forum - Απομακρύνεται περαιτέρω από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της, μας άφησαν πίσω και Βουλγαρία - Ρουμανία - Αναποτελεσματικό Δημόσιο, γραφειοκρατία, πολιτική αστάθεια, προβληματικές τράπεζες και θεσμοί μεταξύ των παθογενειών της Ελλάδας, υπογραμμίζει ο ΣΕΠΕ

20