«Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος» το Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 1,79%

xrh24

Βουτιά 24,88% σε Follie, στο -5% οι τράπεζες - Στις 770,89 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Σαν “χάρτινος πύργος” διαλύθηκε σήμερα η ελληνική αγορά με ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, Folli- Follie και ΔΕΗ. Η ελληνική αγορά, κινήθηκε αντίθετα απο την Ευρώπη απο την αρχή και μετα το μεσημέρι οι πιέσεις έγιναν μεγαλύτερες. Η Αθήνα ως αναδυόμενη αγορά είναι εύθραυστη και είναι απο τις πρώτες που δέχεται πιέσεις, όταν κάτι είναι ανησυχητικό στις διεθνείς αγορές.

Η αγορά λοιπόν έχασε τα επίπεδα των 780 μονάδων και το ζήτημα πλέον είναι αν θα έχει δυνάμεις προκειμένου να κρατήσει τις 760 μονάδες.
Αρνητικά επηρέασαν το κλίμα και οι δηλώσεις του κ. Ρέγκλινγκ του Εsm, o οποίος δήλωσε ότι, δεν χρειάζεται βραχυπρόθεσμη ρύθμιση του χρέους.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 1,79% φθάνοντας τις 770,89 μονάδες. Η μετοχή της Alpha bank έκλεισε στα 1,89 ευρώ με πτώση 3,32% στα 1,89 ευρώ. η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έχασε 2,64% στα 0,2726 ευρω. Βουτιά 3,79% για την Eurobank στα 0,88 ευρώ. Βουτιά 5,11% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,60 ευρώ.

Πτώση 3,35% για την ΔΕΗ στα2,08 ευρώ. Βουτιά 24,88% για την μετοχή της Folli – Follie – η οποία καταρρέει εν μέσω φημών για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τις απαντήσεις που θα έδινε αύριο υποτίθεται.
Με πτώση 3,76% η μετοχή της Βιοχάλκο στα 3,33 ΕΥΡΠΏ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 56,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Να γιατί;;;

Μόλις χτες ανακοίνωσε το Αλ6 το σχέδιο της ξεκολιστικης ανάπτυξης!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4588069

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στο χθεσινό Eurogroup το γερμανογαλλικό σχέδιο για έναν κοινό προϋπολογισμό των χωρών της Ευρωζώνης - Οι υπουργοί χαιρέτισαν μεν την πρωτοβουλία, ζητούν όμως περαιτέρω διευκρινίσεις

ecb

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η καθυστέρηση στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης συνεπάγεται και την καθυστέρηση στην καταβολή της πρώτης δόσης των 4,8 δισ. ευρώ

9
graffiti_main

Νέα κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών στην Οδό Αθηνών - Η Deutsche Bank εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με υποχώρηση των καθαρών τους εσόδων από τόκους - Bundesbank: Κερδοσκοπικές κινήσεις γύρω από τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες όλο και φορτώνονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια - Bloomberg: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει «κολλήσει» σε καθοδική πορεία

10