«Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος» το Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 1,79%

xrh24

Βουτιά 24,88% σε Follie, στο -5% οι τράπεζες - Στις 770,89 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Σαν “χάρτινος πύργος” διαλύθηκε σήμερα η ελληνική αγορά με ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, Folli- Follie και ΔΕΗ. Η ελληνική αγορά, κινήθηκε αντίθετα απο την Ευρώπη απο την αρχή και μετα το μεσημέρι οι πιέσεις έγιναν μεγαλύτερες. Η Αθήνα ως αναδυόμενη αγορά είναι εύθραυστη και είναι απο τις πρώτες που δέχεται πιέσεις, όταν κάτι είναι ανησυχητικό στις διεθνείς αγορές.

Η αγορά λοιπόν έχασε τα επίπεδα των 780 μονάδων και το ζήτημα πλέον είναι αν θα έχει δυνάμεις προκειμένου να κρατήσει τις 760 μονάδες.
Αρνητικά επηρέασαν το κλίμα και οι δηλώσεις του κ. Ρέγκλινγκ του Εsm, o οποίος δήλωσε ότι, δεν χρειάζεται βραχυπρόθεσμη ρύθμιση του χρέους.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 1,79% φθάνοντας τις 770,89 μονάδες. Η μετοχή της Alpha bank έκλεισε στα 1,89 ευρώ με πτώση 3,32% στα 1,89 ευρώ. η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έχασε 2,64% στα 0,2726 ευρω. Βουτιά 3,79% για την Eurobank στα 0,88 ευρώ. Βουτιά 5,11% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,60 ευρώ.

Πτώση 3,35% για την ΔΕΗ στα2,08 ευρώ. Βουτιά 24,88% για την μετοχή της Folli – Follie – η οποία καταρρέει εν μέσω φημών για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τις απαντήσεις που θα έδινε αύριο υποτίθεται.
Με πτώση 3,76% η μετοχή της Βιοχάλκο στα 3,33 ΕΥΡΠΏ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 56,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Να γιατί;;;

Μόλις χτες ανακοίνωσε το Αλ6 το σχέδιο της ξεκολιστικης ανάπτυξης!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

26
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2
wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες