Πάιατ: Επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα για τους Αμερικανούς επιχειρηματίες

pyatt_3

Υπάρχουν ευκαιρίες για επενδυτές, δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα – Στρατηγικό το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για επενδύσεις στη χώρα μας

Οι Αμερικανοί επιχειρηματίες βλέπουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, καθώς υπάρχουν ευκαιρίες για επενδυτές, δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σημειώνοντας ότι το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για επενδύσεις στη χώρα μας είναι στρατηγικό.

Μιλώντας στο digital economy forum 2018: σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ο κ. Πάιατ ανέφερε ότι η χώρα μας βρίσκεται στη σωστή συγκυρία, καθώς υπάρχουν δείγματα ανάπτυξης.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πάιατ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου η Ελλάδα να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία με δυναμισμό.

Τον Ιούνιο, ο Αμερικανός πρέσβης θα συνοδεύσει στην Ουάσιγκτον Ελληνική αποστολή για επαφές με αμερικανικές εταιρίες. Τον ίδιο μήνα θα γίνει και ένα Road Show από το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

«Στην πρώτη γραμμή η βιομηχανία της γνώσης» 

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει υπόσχεση για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας επενδυτικής αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα.

«Η βιομηχανία της γνώσης θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος όλων μας» τόνισε, κάνοντας και προσωπικές αναφορές.

«Ως καλιφορνέζος έχω ιδιαίτερη αίσθηση της μεταμορφωτικής δύναμης της τεχνολογίας και ως πρέσβης στην Ελλάδα έχω ταξιδέψει σε όλη τη χώρα, και βλέπω ότι οι Έλληνες γίνονται αγωνιστικοί από άκρη σε άκρη της χώρας και προωθούν τον τουρισμό και την τεχνολογία», επισήμανε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ελληνική δημιουργικότητα που «γεμάτη με ιστορίες επιτυχίας που αποτυπώνεται και σε επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον, η Ελλάδα με το εξαιρετικά ανθρώπινο κεφάλαιο έχει πολλές δυνατότητες και πολλοί συνομιλητές μου λένε ότι βλέπουμε με άλλο μάτι την Ελλάδα και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και η δυναμική αυτή φαίνεται από την εμπιστοσύνη της TESLA. Οι νέες πρωτοβουλίες θα δημιουργήσουν ένα νέο μέλλον και θα πείσουν και κάποιους που έχουν φύγει να γυρίσουν».

Χαρίτσης: Αλλαγές στο νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις

Στο ίδιο φόρουμ μίλησε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, που ανέφερε ότι η τεχνολογία έχει ιδιαίτερο ρόλο στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι υπάρχει αναδιάρθρωση των επενδύσεων υπέρ του παραγωγικού σκέλους. Όμως, χρειάζεται εντατικοποίηση των προσπαθειών, με έμφαση στις επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία. Για να μην γίνει η 4η βιομηχανική επανάσταση μία λέξη χωρίς περιεχόμενο, όπως σημείωσε, δίνεται έμφαση στις χρηματοδοτήσεις και το θεσμικό πλαίσιο.

Επίσης, ανέφερε ότι γίνονται προσπάθεια για να αυξηθεί η απορροφητικότητα όλων των διαθέσιμων κονδυλίων όπως από το πακέτο Γιούνκερ ή και με διμερείς συμφωνίες με την ΕΤΕπ αλλά είναι σημαντική η ενεργοποίηση του εγχώριου παραγωγικού συστήματος μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

Το επόμενο δεκαπενθήμερο, ανέφερε, θα ξεκινήσουν δυο νέες δράσεις, ύψους 200 εκατ. ευρώ, για συνέργειες και δικτυώσεις μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων και το δεύτερο αφορά στην ενσωμάτωση καινοτομικών διαδικασιών στην παραγωγή. Παράλληλα προχωρούν κι άλλες δράσεις όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε η ενεργοποίηση του EquiFund.

Επίσης, θα υπάρξει ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσω του ΕΣΠΑ, όπως είπε, ξεκινούν στις 25 Μαΐου δυο νέες δράσεις: «ψηφιακά βήματα» για πολύ μικρές επιχειρήσεις και τα «ψηφιακά άλματα» για μικρομεσαίες που θα πρέπει να αναβαθμίσουν την ψηφιακή τους παρουσία με πρόβλεψη και για κάλυψη μισθολογικού κόστους για εργαζόμενους που θα βοηθήσουν σε αυτό.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, πάνω από 30.000 επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει ηλεκτρονικά τις διαδικασίες για σύσταση και αδειοδότηση. Τον Ιούνιο, θα βγει κατόπιν προκήρυξη για να υπάρχει πλήρες προφίλ των επιχειρήσεων για όλο το χρόνο της ζωής τους και θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις δημόσιες αρχές.

Θα αξιοποιηθεί η περιουσία των δήμων

Απο την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Ηλίας Αθανασίου ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα είναι ευκολότερο να επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 90% των προβλημάτων λύνεται μέσω του Διαμεσολαβητή του Επενδυτή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν ώριμα έργα για να έρθουν οι επενδυτές, ένα ζήτημα με το οποίο ασχολείται ο οργανισμός, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και την τοπική αυτοδιοίκηση για την ακίνητη περιουσία των περιφερειών, ανεξάρτητα από τα έργα του ΤΑΙΠΕΔ.

Τα πρώτα έργα που προωθούνται σε αυτό το πλαίσιο είναι μια μαρίνα στη Σαντορίνη κι ένα έργο στους Δελφούς.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Chimirot

Τι σόι επενδυτές δεν μας είπες.Γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο Μπιλ Γκέιτς και άλλο τα παλικάρια που πήγαν να αγοράσουν την Εθνική Ασφαλιστική!

Μάρδας

Δε σας θέλουμε κύριε. Έχουμε τους Σύρους επενδυτές. Να πάτε αλλού.

John Fistikis

Όπως επένδυσε το QCM Fund στη Folli Follie??? Σε δύο μέρες εξαϋλώθηκαν 750m κεφαλαιοποίησης, από ένα και μόνο report...Αυτές είναι επενδύσεις...

Μάλλον...

Δεν πρόλαβε να μάθει τις δηλώσεις Κυρίτση και Τσιρώνη!

Στέλιος

Εκτός και αν έχασα το φως μου, δεν βλέπω πουθενά στον ορίζοντα Αμερικανούς επενδυτές.

Ερνεστο

ΑΜΕ...ΕΛΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ 68% ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.....ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ...ΑΧΑΧΑΧΑ...ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ Η ΤΑΣΙΑ, Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ,Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ,Ο ΒΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΑΛΕΚΟ.....

888

ΝΑΙ ΟΥΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

26
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2
wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες