Φιάσκο με τα επιδόματα τέκνων – Στον «αέρα» 700.000 νοικοκυριά

epidomateknww

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ αποφάσισε και ανακοίνωσε χθες να μην πληρώσει σε κανέναν δικαιούχο τη δόση του επιδόματος του β’ διμήνου 2018 στην ορισμένη προθεσμία του νόμου, δηλαδή στα τέλη Μαΐου

Νέο μπάχαλο στα Ταμεία, αυτή τη φορά με «θύματα» 700.000 δικαιούχους επιδόματος τέκνων που θα περιμένουν έως το τέλος Ιουνίου για να πληρωθούν τη β’ δόση του 2018, για την οποία ο ΟΓΑ (νυν ΟΠΕΚΑ) διαβεβαίωνε πριν από ένα μήνα ότι θα πληρωνόταν στα τέλη Μαΐου!

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ αποφάσισε και ανακοίνωσε χθες να μην πληρώσει σε κανέναν δικαιούχο τη δόση του επιδόματος του β’ διμήνου 2018 στην ορισμένη προθεσμία του νόμου, δηλαδή στα τέλη Μαΐου και μετέθεσε την πληρωμή στα τέλη Ιουνίου, μετατρέποντας την πληρωμή διμήνου σε τρίμηνο!

Όπως αναφέρε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο  νόμος λέει ότι το επίδομα πληρώνεται σε 6 διμηνιαίες δόσεις και κατά τον επόμενο μήνα λήξης του διμήνου. Δηλαδή το επίδομα Μαρτίου – Απριλίου (β’ δίμηνο) θα έπρεπε να πληρωθεί στα τέλη Μαΐου, το επίδομα Μαΐου – Ιουνίου στα τέλη Ιουλίου κ.ο.κ.

Για να πληρωθεί η β’ δόση θα έπρεπε να υποβληθούν δηλώσεις στην εφορία και το έντυπο επιδόματος Α21.

Γράψε – σβήσε

Ο Οργανισμός πριν από ένα μήνα (Απρίλιος 2018) έλεγε ότι στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Απριλίου θα έχει έτοιμη την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη νέα δήλωση Α21 για το 2018 και εξηγούσε ότι όσοι συμπληρώσουν το A21 και κάνουν φορολογική δήλωση θα πληρωθούν τη β’ δόση (δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου) μετά τις 20 Μαΐου.

Στις 2 Απριλίου, όταν ο ΟΓΑ-ΟΠΕΚΑ ανακοίνωνε οδηγό… για να μη χάσουν το επίδομα οι δικαιούχοι, έλεγε στην 3η απάντηση: «Το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου, όταν θα είναι διαθέσιμη η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού, θα πρέπει να υποβάλετε εκεί τη νέου τύπου αίτηση Α21, αφού πρώτα φροντίσετε να υποβάλετε έγκαιρα τη φορολογική σας δήλωση (έντυπο Ε1)».

Αν κάποιος έμπαινε χθες στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ θα διαπίστωνε ότι τη «χάκαραν» γατί στην ίδια (3η) απάντηση έχει απαλειφθεί η φράση: «Το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου» και το κείμενο ξεκινά με τη φράση… «όταν θα είναι διαθέσιμη η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα».

Οι μικροί γκεμπελίσκοι του ΟΠΕΚΑ άλλαξαν και την παλιά ανακοίνωση για να αποφύγουν το ρεζιλίκι. Πριν από ένα μήνα ανακοίνωναν ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα έχει αναρτηθεί το Α21 για τα επιδόματα και έσπευσαν να αλλάξουν την παλιά ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους (!!!) απαλείφοντας τη φράση «δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου», ώστε να φανεί ότι ουδέποτε δεσμεύτηκαν για ημερομηνίες! Η αποτυχία τους και η κοροϊδία που επεφύλαξαν στους δικαιούχους επιδομάτων είναι εμφανείς όμως στη χθεσινή τους ανακοίνωση.

Από Ιούνιο

Χθες, λοιπόν, ο ΟΓΑ-ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι το Α21 θα είναι διαθέσιμο στα τέλη Μαΐου (!) και η β’ δόση πάει ένα μήνα πίσω και θα πληρωθεί τέλη Ιουνίου! Η διοίκηση του Οργανισμού λέει «ελάτε στον επόμενο μήνα».

Η σωστή επιλογή θα ήταν να αναρτήσουν το Α21 μετά τα μέσα Απριλίου, όπως είχαν επισήμως ανακοινώσει και όσοι είχαν κάνει φορολογική δήλωση να το συμπλήρωναν και να πληρώνονταν τη β’ δόση από τις 25 Μαΐου. Αυτό λέει η λογική και η κανονική λειτουργία ενός κράτους που εφαρμόζει τους νόμους.

Δεν το έκαναν όμως γιατί είδαν ότι οι φορολογικές δηλώσεις είναι λίγες και πονηρά σκεπτόμενοι, μετέθεσαν τις πληρωμές για τον επόμενο μήνα. Ομως αυτή η πονηρία τους αφήνει χωρίς επίδομα για τον Μάιο όσους πήγαν και έκαναν δηλώσεις και θα πρέπει από τη στενομυαλιά των διοικούντων και των γκεμπελίσκων της κυβέρνησης να μην πάρουν τα χρήματά τους, αλλά να περιμένουν το τέλος Ιουνίου για να πληρωθούν!

Η ομολογία

Η επίσημη παραδοχή του φιάσκου είναι στα όσα ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός, πληροφορώντας τους δικαιούχους επιδόματος τέκνων ότι:

Η πληρωμή της β’ δόσης 2018 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή στις 25 – 27 Ιουνίου και σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20ή Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017 (σύμφωνα με τη φετινή φορολογική δήλωση).

Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία των αιτήσεων Α21 θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Η μετακίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει τη γ’ δόση (επίδομα Μαΐου-Ιουνίου) που θα πληρωθεί στις 25 – 27 Ιουλίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για έως και την 20ή Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Τζένη

Αν όμως είσαι λαθρομουσλίμι στανταράκι το ξενοδοχείο και το 400ευρω... Ξεφτίλες!

προς ολους τους στοκους ...

Το επίδομα τέκνων...δεν είναι επίδομα τέκνων, οπότε μη λέτε αερολογίες... αν πάμε λιγα χρόνια πίσω, θα δειτε οτι ειναι το "αφορολόγητο" για κάθε τέκνο, το οποίο καταργήθηκε και εν συνεχεία βαφτίστηκε "επίδομα τέκνων" για να το πετσοκοψουν οπως γουστάρουν ... δηλαδή για κάθε ενήλικα υπάρχει αφορολόγητο 8000 και για κάθε παιδί ~2000€ (τόσο είναι το εισόδημα στο οποίο αντιστοιχει ως φόρος το επίδομα) και εν συνεχεία αυτό το κόβουν, εγω ας πουμε που βγαζω 35.000 τα παιδιά μου πρέπει να ζουν με 300ευρω ετησιως, καθώς είναι 60 ευρω το περιβόητο επίδο ετησίως (δηλάδη αφορολογητο εισόδημα 300)... Φυσικά δεν περίμενα και δεν περιμένω να ζησω απο αυτη τη σαχλαμαρα, απλα το ανεφέρω για να καταλαβουμε σε τι μπανανια ζουμε ...

Λεωνίδας

Προτεραιότητα δεν έχουν τα επιδόματα τέκνων και οι συντάξεις, αλλά η αύξηση των εισοδημάτων της πραγματικής οικονομίας της αγοράς.

adekastos mparas

ρε εγω δεν πήρα ακόμη τη πρώτη δόση

@ adekastos mparas

Κι ούτε θα την πάρεις.

οκ

πιο αχρηστοι πεθαινεις

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΕΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ, Ε; ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΕΣΠΑ ΠΟΥ ΔΝΕ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΡΓΟΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 45ΧΡΟΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΗΡΑΤΟΣ...

Μ.Γ

το επιδομα τεκνων αφορα κατα κυριο λογο ιδιωτικους υπαλληλους με μισθους πεινας. εκει ειναι το προβλημα. μην πετατε την μπαλα στην εξεδρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ermou-enikoi1

Αν και οι τιμές των μισθωμάτων στη ακριβότερη εμπορική πιάτσα της Ελλάδας, την Ερμού, έχουν αυξηθεί έως και 13% κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, στις δευτερεύουσες περιοχές της Αθήνας ο αριθμός των κενών καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους παραμένει υψηλός