Με τις επικουρικές του Μαΐου υπόσχονται να διορθώσουν τις λάθος κρατήσεις

sidakseis

Θα καταβληθούν στις 3 Μαΐου

Με τις επικουρικές συντάξεις του Μαΐου , που θα καταβληθούν στις 3 Μαΐου θα διορθωθούν και οι εσφαλμένες παρακρατήσεις για τις οποίες ειδικοί και συνταξιούχοι διαμαρτύρονταν περίπου δύο χρόνια.

Η επιστροφή όμως των αναδρομικών από τις εσφαλμένες κρατήσεις που εκτιμάται ότι αφορά 200.000 συνταξιούχους δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί από το υπουργείο.

Οι λάθος κρατήσεις αφορούν:

-την εισφορά αλληλεγγύης του νόμου 3986/2011 σε μηνιαίες επικουρικές συντάξεις, άνω των 300 ευρώ. Αυτή η εισφορά εντελώς παράνομα υπολογίζεται στο προηγούμενο μεγαλύτερο – αλλά ανύπαρκτο πλέον - ποσό της επικουρικής σύνταξης και όχι στο μειωμένο ποσό που προέκυψε μετά τον επανυπολογισμό της με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, με αποτέλεσμα να γίνεται αυθαίρετα και παράνομα παρακράτηση πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτήν που προβλέπει ακόμα και αυτός ο νόμος.

-Η δεύτερη περίπτωση αφορά τις κρατήσεις, που επέβαλλε ο μνημονιακός νόμος 4093/2012 σε όσους συνταξιούχους του δημοσίου έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης μεγαλύτερο από 1.000 ευρώ μηνιαία και όσους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα έχουν σχετικό άθροισμα μεγαλύτερο από 1.300 ευρώ μηνιαία. Μετά τον επανυπολογισμό - σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου - και την μείωση των επικουρικών συντάξεων εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι δεν υπερβαίνουν πλέον αυτά τα όρια (με βάση τα οποία γίνονταν οι κρατήσεις).

Ωστόσο το υπουργείο εργασίας δεν έχει προσδιορίσει πότε θα επιστρέψει τα αναδρομικά από τις εσφαλμένες κρατήσεις που εκτιμάται ότι αφορούν 220.000 συνταξιούχους. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα αναδρομικά θα πιστωθούν το επόμενο διάστημα απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων συνταξιούχων, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή αιτήσεων ούτε άλλη ενέργεια εκ μέρους τους.

Η επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών ,σημαίνει μέση αύξηση των επικουρικών στα 15 - 16 ευρώ για κάποιες «τυχερές» κατηγορίες συνταξιούχων όπως είναι οι συνταξιούχοι στο δημόσιο , τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες. Η συνολική μηνιαία δαπάνη για το υπερ-επικουρικό ταμείο εκτιμάται σε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.

Οι συνταξιούχοι των πρώην ΔΕΚΟ υπολογίζεται ότι θα πάρουν αύξηση 20 ευρώ ενώ οι συνταξιούχοι τραπεζικοί υπολογίζεται ότι μέσω της επιστροφής θα λάβουν αύξηση περίπου 35 ευρώ μηνιαίως .

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΓΡΑΨΙΜΟ

Η βλακεία του δημοσιογράφου είναι ότι αναγορεύει ΤΥΧΕΡΟΥΣ τού συνταξιούχους των ΔΕΚΟ...μπορεί να μας εξηγήσει το γιατί?...επειδή τους κρατούσαν τόσον καιρό πολύ περισσότερα?...ή επειδή οι κρατήσεις τους υπερβαίνουν το όριο του νόμου?...λίγη προσοχή στά γραπτά σας κύριε δημοσιογράφε...γιατί δέν χάρησε καμία κυβέρνηση τίποτε...

Ελοιδα Συριζοπουλου

Χα,χα,χα ερε δουλεμα που ρίχνουν στους γερους... Μήνα με τον μηνα τους παει η τσογλαναρια του ΣΥΡΙΖΑ και καθε μηνα τους κόβει και απο κάτι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

revit-desfa

Σύμφωνα με τις μελέτες του ΔΕΣΦΑ, μετά την αναβάθμιση η ετήσια δυναμικότητα του σταθμού θα αυξηθεί στα 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο από τα οποία - σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις - τα 5 δισ. μπορούν να προωθηθούν για εξαγωγές, στις χώρες των Βαλκανίων

afthereta-new-il

Τον μηχανισμό του δειγματοληπτικού ελέγχου των αυθαιρέτων για χιλιάδες νομιμοποιημένα κτίσματα σε όλη τη χώρα ενεργοποιεί από τις αρχές του χρόνου η κυβέρνηση

3