Βερολίνο: Η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα «πάρει μερικές εβδομάδες ακόμη»

b13347cd31

Ψυχρολουσία από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ για το χρέος - Υποβαθμίζει τις προσδοκίες για μια λύση σύντομα - «Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, δεν υπάρχουν προκαθορισμένες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα» είπε η εκπρόσωπος του Σολτς

Η Γερμανία υποβάθμισε σήμερα τις προσδοκίες ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα μπορέσουν σύντομα να καταλήξουν σε συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα ξεπέρασε κατα πολύ τις δημοσιονομικές απαιτήσεις των δανειστών το 2017.

Εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς έβαλε στον πάγο τις σχετικές προσδοκίες, όταν ζητήθηκε να σχολιάσε δημοσίευμα της Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο εξακολουθεί να αντιτίθεται στην ελάφρυνση του χρέους χωρίς αυστηρούς όρους. «Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, δεν υπάρχουν προκαθορισμένες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους θα συνεχιστούν και η Γερμανία ελπίζει ότι μπορεί να ληφθεί απόφαση εγκαίρως, πριν από το τέλος του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε η εκπρόσωπος του Γερμανού ΥΠΟΙΚ. Αλλά πρόσθεσε επίσης: «Αυτή η απόφαση θα πάρει σίγουρα μερικές ακόμη εβδομάδες».

Η Ελλάδα παρουσίασε πλεόνασμα για δεύτερο συνεχόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένης και της αποπληρωμής του χρέους. Αυτό το αποτέλεσμα θα μπορούσε να διευκολύνει τις συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους πριν από το τέλος του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης της Αθήνας, σχολιάζει το Reuters.

Μετά από οκτώ χρόνια στενής εποπτείας από τους εταίρους της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, η Ελλάδα ελπίζει ότι θα ανακτήσει την πλήρη πρόσβαση στην αγορά και θα μπορέσει να καθορίσει τη δική της οικονομική πολιτική όταν το τρέχoν πρόγραμμα λήξει στις 20 Αυγούστου.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hfvgw

Βαθαίνει το χάσμα των Ευρωπαίων με την Ιταλία - Περιθώριο δύο εβδομάδων στα κράτη-μέλη να ελέγξουν γραμμή-γραμμή τον ιταλικό προϋπολογισμό - Τυπική έναρξη της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος εντός του Δεκεμβρίου, εάν η Ρώμη δεν συμμορφωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα επιβληθούν κυρώσεις

4
ytygy_XL

Οι όποιες συζητήσεις για το μέλλον του Αttica Group έχουν παγώσει, προς το παρόν, και αναμένεται να αναθερμανθούν το πρώτο τρίμηνο του 2019. Η MIG μετά την πώληση του «ΥΓΕΙΑ» εισέπραξε 200 εκατομμύρια ευρώ οπότε «δεν υπάρχει βιασύνη» όπως ειπώθηκε στο «business stories».

hg67_XL

Σχεδόν ένα στα δύο ξενοδοχεία στην Ελλάδα κατατάσσεται στην κατηγορία των επιχειρήσεων- «αστεριών», ήτοι στην κατηγορία των διεθνώς αντατωνιστικών ξενοδοχείων, τα οποία όμως συγκεντρώνονται στους κύριους προορισμούς.