"Πάρτι" κερδοσκοπίας στην τουρκική λίρα που αντιδρά ανοδικά στις πρόωρες εκλογές Ερντογάν

er_11111

Το τουρκικό νόμισμα ανακάμπτει πάνω από 1% έναντι του δολαρίου μετά και την αρχική βουτιά 6,5% του έτους

Με ενθουσιασμό υποδέχονται οι επενδυτές την ανακοίνωση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών στις 24 Ιουνίου 2018.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η οικονομία αναμένεται να ρίξει ρυθμούς τους επόμενους μήνες, λόγω εκλογών, ανακόπτοντας τη διόγκωση της φούσκας της οικονομίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι επενδυτές δείχνουν να κερδοσκοπούν πάνω στο τουρκικό νόμισμα, το οποίο κερδίζει 1% έναντι του δολαρίου.

Πάντως, από την αρχή του έτους η πτώση της λίρας περιορίστηκε στο 6,5%, ανακόπτοντας την υποχώρηση της τουρκικής λίρας, η οποία έθετε σε κίνδυνο την υγιή πορεία της τουρκικής οικονομίας, ενώ παράλληλα υποδεικνύει ότι οι επενδυτές δεν συμφωνούν διόλου με τη νομισματική πολιτική που έχει επιβάλλει ο Ερντογάν στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας.Σύμφωνα πάντως με τη Moody’s «η τουρκική κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να διατηρήσει την ταχεία ανάπτυξης της οικονομίας με κάθε κόστος.

Όμως η συνεχιζόμενη υποχώρηση της τουρκικής λίρας αποτελεί αρνητικό πιστωτικό γεγονός (credit negative) για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας.

Αυτή η έντονη κατάσταση είναι ένα σημαντικό τεστ για την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ των ισχυρών θεμελιωδών δεδομένων της Τουρκίας, τα οποία προέρχονται από τη δυναμική της οικονομίας αλλά και τα εξαιρετικά θετικά δημοσιονομικά δεδομένα και την εκ του εξωτερικού προερχόμενη ευαισθησία της οικονομίας της».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Σάββας

Με κάθε σεβασμό, αλλά ούτε ο τίτλος, ούτε καν το περιεχόμενο του άρθρου, βγάζουν νόημα. Σαν κακή μετάφραση είναι.

γγ

ολα τα αρθρα στο ΠΘ ετσι ειναι γραμμενα. Στο ποδι.

! ! !

Αύριο κλαίνε. Και μάλιστα, γοερά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

esm

Ο γενικός γραμματέας του ESM αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει σε μόνιμη βάση την εμπιστοσύνη των επενδυτών, συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζει την οικονομία της – Τι αναφέρει στο τριμηνιαίο μήνυμά του προς τους επενδυτές 

ypourgeio_main

Το πλεόνασμα ανήλθε στα 3,157 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, ωστόσο μικρότερο σε σχέση με πέρυσι -  Πτώση στα έσοδα από το φόρο εισοδήματος λόγω υπερφορολόγησης και ρυθμίσεων παλαιών χρεών - Περικόπηκαν προνοιακές δαπάνες - Λιγότερες επιστροφές

1
telikikloforias

Με μια δήλωση-σοκ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σβήνει τις ελπίδες εκατομμυρίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν σε ακινησία για μείωση των Τελών Κυκλοφορίας 2019.

1