Ξεκινά ο διαγωνισμός για την πώληση των ΕΛΠΕ

elpe-ekso

Στην πώληση, από κοινού με την Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A., πλειοψηφικού πακέτου των ΕΛΠΕ προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ

Στην έναρξη διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την από κοινού πώληση με την Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A. πλειοψηφικού πακέτου συμμετοχής (τουλάχιστον 50,1%) στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε» προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στο πρόγραμμα αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς τα ΕΛΠΕ αποτελούν έναν από τους κορυφαίους ομίλους στον τομέα της ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με παρουσία σε 6 χώρες και σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% του συνολικού όγκου πωλήσεων.

Το εύρος των δραστηριοτήτων των ΕΛΠΕ περιλαμβάνει:

Εφοδιασμό, Διύλιση και Εμπορία πετρελαιοειδών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό Λιανική Εμπορία πετρελαιοειδών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Παραγωγή και Εμπορία Χημικών/Πετροχημικών
Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων
Παραγωγή και Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Παροχή Συμβουλευτικών και Τεχνικών Υπηρεσιών στον τομέα της ενέργειας
Μεταφορά αργού πετρελαίου και προϊόντων (αγωγοί, θαλάσσιες μεταφορές)
Οι μετοχές των ΕΛΠΕ διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (4)

νεα αποικιοκρατία

Με κέρδη προ φόρων 850 εκ. Ευρώ τα ΕΛΠΕ αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα φιλέτα της χώρας. Δυστυχώς δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Γιατί δεν υπάρχει καν προσχηματικός λόγος που να δικαιολογεί την πώληση μιας εταιρείας που προσφέρει εκατοντάδες εκ. ευρώ στο δημόσιο από φόρους. Οι νέοι αποικιοκράτες απαιτούν να κατασπαράξουν ότι υγιές έχει απομείνει στην χώρα, αφήνοντας στους ιθαγενείς την πολυτέλεια να γίνουν γκαρσόνια, αφού δε θα έχει μείνει κανένα εργαλείο ανάπτυξης πλην του φθηνού εργατικού δυναμικού. Και όλα αυτά με τελική σφραγίδα από κυβέρνηση δήθεν "αριστεράς" τρομάρα της.

Μυστήριος

Όλα στους Αμερικάνους !!

Eleni

Πόσο θα κοστολογήσουν και πουλήσουν, άραγε, το αποκλειστικό δικαίωμα εξόρυξης των τεράστιων ποσοτήτων υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης; Μελέτες αποκάλυψαν πως η αξία τους φτάνει στα 27,5 τρις ευρώ!

?

Η πώληση μιας πολύ κερδοφόρας επιχείρησης από πότε είναι "αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων";

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4182860

Αυξήθηκαν οι τουρίστες αλλά μειώθηκαν κατά 7,3% οι διανυκτερεύσεις των Ελλήνων σε τουριστικά καταλύματα - Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία η μεγαλύτερη αύξηση σε διανυκτερεύσεις παρατηρήθηκε στη Λετονία (+8,3%)

ergostasio

Ένα βήμα πριν το ναυάγιο, έφτασε χθες η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τον λιγνίτη, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να δώσει νέα παράταση στο διαγωνισμό μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου, προκειμένου να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους για τους επενδυτές, την συμφωνία για την πώληση των δύο λιγνιτικών επιχειρήσεων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη.